Arsenal-Chelsea 10. desember 2023. Ashley Lawrence takles av Caitlin Foord.

NOTISER:

Chelseas verste ligatap på over fem år

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 10. desember

Chelseas verste ligatap på over fem år

Søndag ettermiddag fikk Arsenal besøk av Chelsea på Emirates Stadium, i en kamp hvor en borteseier trolig ville vært best for Uniteds del. 

En ligatittel virker å være litt utenfor rekkevidde for United, og dermed handler det om en topp tre-plassering slik at en kan få en ny mulighet til å klare Champions League-kvalifisering, men det skal ikke bli enkelt å havne foran Arsenal heller, for de vant hele 4-1 mot Chelsea. 

Det er Chelseas verste tap i ligaen siden oktober 2018, da de tapte 0-5 hjemme mot Arsenal, som senere ble seriemester ble den sesongen. Etter det har Chelsea vunnet fire sesonger på rad.

Chelsea og Arsenal står nå begge med 22 poeng etter ni kamper, mens Manchester City ligger på tredjeplass med 19 poeng. United står med 15 poeng etter åtte kamper, og spiller mot Tottenham Hotspur borte klokka 19.45 i kveld.

Den kampen sendes på V Sport 1 (Norge), TV3 Max (Danmark) og Viaplay (hele Skandinavia).

Lørdag 9. desember

Ingen hjelp fra Villa

Én WSL-kamp ble spilt lørdag, og det var Manchester Citys hjemmekamp mot Aston Villa. 

United kunne godt tenkt seg et City-poengtap der, og det så bra ut da bortelaget gikk til pause med en 1-0-ledelse. 

I andreomgangen snudde City kampen etter to mål fra Lauren Hemp, og City er nå på andreplass, fire poeng foran United med én kamp mer spilt.

United spiller borte mot Tottenham klokka 19.45 (skandinavisk tid) søndag kveld. Kampen sendes på V Sport 1 i Norge, og på TV3 Max i Danmark, og så sendes den på Viaplay i hele Skandinavia.

Fredag 8. desember

U18-toppgjøret har blitt utsatt

Manchester Uniteds U18-lag har vunnet samtlige ni ligakamper hittil denne sesongen. 

Lørdag skulle tabelltoer Liverpool kommet på besøk til Carrington, men den kampen har blitt utsatt på grunn av at scouserne søndag skal spille i FA Youth Cup. Ny dato er tirsdag 30. januar, med avspark klokka 20.00 skandinavisk tid. 

Citys U18-lag tapte for øvrig i dag hjemme mot Sunderland, og United er dermed åtte poeng foran City. Liverpool er to poeng foran de lyseblå, men har også spilt én kamp mer enn de to Manchester-lagene.

HER finner dere den oppdaterte terminlista for U18-laget.

Rund dag for McClair

Det er ikke bare Scott McTominay som fyller år på denne datoen. 

Selveste Brian McClair ble født på denne datoen i 1963 i Bellshill i Lanarkshire, og fyller altså 60 år i dag. Gratulerer med dagen, Choccy! 

McClair spilte totalt 471 kamper for United, og scoret 127 mål. Han jobbet også videre i flere andre roller i klubben etter å ha avsluttet spillerkarrieren, etter en periode i Blackburn. 

McTominay fyller år

I dag, 8. desember, fyller vår egen Scott McTominay 27 år.

Midtbanespilleren er Uniteds toppscorer denne sesongen med sine til sammen seks nettkjenninger, og ble som kjent senest mot Chelsea den store helten med sine to scoringer.

Håper du får en strålende bursdag, Scotty!

Torsdag 7. desember

Kan møte Luton eller Swindon i fjerde runde av FA Youth Cup

Det engelske fotballforbundet har annonsert trekningen til fjerde runde i FA Youth Cup. 

United skal møte Derby på hjemmebane i tredje runde, en kamp som spilles 19. desember, og nå er det klart at United skal spille på bortebane mot enten Luton Town eller Swindon Town om det blir seier mot Derby. 

Kampene i fjerde runde skal i utgangspunktet spilles innen lørdag 20. januar.

Se hele trekningen her.

Skal på treningsleir til Malta for andre år på rad

Torsdag bekreftet Manchester United at kvinnelaget, som forrige sesong, skal på treningsleir til Malta i januar. 

Forrige sesong vant United en overlegen 10-0-seier mot det maltesiske laget Birkirkara under leiren, men denne gangen blir det litt tøffere motstand, siden United skal møte PSV der. 

Det oppgjøret spilles fredag 5. januar, klokka 18.00. 

Kampen spilles på Tony Bezzina Stadium i Paola, noe som er hjemmebanet til laget Hibernians. Uniteds herrelag har møtt Hibernians to ganger – i 1967/68-sesongen på vei mot triumfen i Serievinnercupen. United vant 4-0 på Old Trafford, før det ble målløst i Malta.

Tirsdag 5. desember

Heckingbottom ferdig i Sheffield United

Paul Heckingbottom, som har en bakgrunn som spiller i Manchester United-akademiet, har fått sparken i Sheffield United.

Han er den første manageren som har fått sparken siden 2023/24-sesongen startet.

Heckingbottom har blitt erstattet av gamlesjefen Chris Wilder, som i likhet med Heckingbottom har ledet Blades opp i Premier League.

Kavanagh dømmer United-Chelsea

Premier League har annonsert hvilke dommere som dømmer midtukerunden, og Chris Kavanagh er hoveddommer i United-Chelsea i morgen.

Med seg på linjene har han Simon Bennett og Dan Robathan, mens Tim Robinson er fjerdedommer. David Coote er videodommer, med Sian Massey-Ellis som assistent.

Kavanagh har vært hoveddommer i én United-kamp denne sesongen, da United tapte 0-1 hjemme mot Crystal Palace, mens United vant alle tre gangene han dømte klubben forrige sesong.

Martial fyller år

Anthony Martial ble født 5. desember i 1995, og fyller altså 28 år i dag. 

I 2018 scoret han 1-1-målet i Uniteds 2-2-kamp mot Arsenal på denne datoen, på sin 23-årsdag. 

Martial har 316 kamper for Manchester United, og har scoret 90 mål.

Mandag 4. desember

City etterforskes for regelbrudd

Mandag kveld siktes Manchester City for upassende oppførsel i det 94. minutt i 3–3-kampen mot Tottenham søndag kveld. 

Etter kampslutt reagerte flere United-fans på oppførselen til City-spillerne i følge MEN. Blant annet reagerte mange sterkt på oppførselen til Erling Haaland. Mandag kveld bekrefter FA at Haaland slipper unna straff, men at City siktes for regelbrudd etter hendelsen i søndagens kamp.

City har til torsdag på å svare FA, før saken blir sendt til en uavhengig komité. I følge Daily Mail kan klubben forberede seg på en saftig bot. Forrige gang City havnet i trøbbel var i februar. Da fikk klubben 75.000 britiske pund i bot, som tilsvarer rett over en million norske kroner med dagens kurs. 

Ingen tvil om hvem som scoret novembers beste mål

Fansen har talt, og nesten alle er enstemmige. Det er ingen tvil om at Alejandro Garnacho fortjener kåringen for novembers beste United-scoring. 93% har stemt fram Argentinerens mål.

I november ble det scoret mange fine mål av United-spillere, som  måler seg med vinnerne fra de tidligere månedene, men da Garnacho scoret det fantastiske målet like før månedens slutt, var det dødt løp for de andre nominerte. 

Bruno Fernandes var spilleren som fikk nest mest stemmer med 2% for målet mot Galatasaray. De andre nominerte fikk 1% eller mindre av stemmene.

Det forventes at scoringen kan bli en av sesongens beste.

Powered by Labrador CMS