Skjermbilde av Erik ten Hag som snakker med Kobbie Mainoo på Wembley etter Uniteds ligacupfinaleseier mot Newcastle i februar 2023.
Skjermbilde fra: https://twitter.com/ESPNFC/status/1629926135554342915

Dette sa Ten Hag til Mainoo etter ligacupfinalen

Publisert Sist oppdatert

På del to av fredagens pressekonferanse fikk Erik ten Hag spørsmål om en samtale han hadde med den da 17 år gamle Kobbie Mainoo på Wembley-gressmatta etter ligacupfinalen mot Newcastle, hvor mål fra Casemiro og Marcus Rashford sørget for at det var Manchester United som kunne løfte troféet.

– Ah, du husker godt. Jeg husker det også. Jeg sa at «din dag vil komme. Vi skal på en reise sammen, og vi kommer til å vinne troféer sammen. Dagen hvor du er en del av dette på banen kommer, vi skal dit sammen med denne klubben, vi er i en utviklingsprosess og vi her her for å vinne titler. Så ta dette øyeblikket, og denne erfaringen, og nå vet du hva du kjemper for», sa Ten Hag – og så kan vi vel gå ut fra at det ikke var en 100% ordrett gjengivelse, siden det tross alt er 13 måneder siden.

Roste Mainoo på del 1 av pressekonferansen: – Håndterer det veldig bra

Manchester United v Newcastle United - Carabao Cup Final. HAR BAKGRUNN FRA UNITED-AKADEMIET: Fra venstre: Zidane Iqbal, Teden Mengi, Kobbie Mainoo, Scott McTominay, Tom Heaton, Alejandro Garnacho, Radek Vitek, Rhys Bennett, Marcus Rashford, Brandon Williams og Anthony Elanga.
En rekke akademispillere på Wembley i forbindelse med ligacupfinaleseieren. Fra venstre: Zidane Iqbal, Teden Mengi, Kobbie Mainoo, Scott McTominay, Tom Heaton, Alejandro Garnacho, Radek Vitek, Rhys Bennett, Marcus Rashford, Brandon Williams og Anthony Elanga.

Ten Hag ble også spurt om skaden 18-åringen pådro seg mot Real Madrid i sommer, og om planen før den var at Mainoo skulle være på laget i høst.

– Ja. Det var planen, det var intensjonen. Vi trodde at han var kapabel til det, til å tilpasse seg veldig raskt til et høyere nivå. Vi måtte utsette det, men det var godt for oss og ham at han senere i sesongen beviste at han kan bidra mye til laget vårt. Vi er glade for det, og for at vi har en spiller som ham i troppen som virkelig kan bidra. Han er en spiller som kan få oss til å spille slik vi ønsker å spille.

Ten Hag bekreftet ellers at Mainoo gikk glipp av torsdagens trening på grunn av sykdom, men at han var tilbake på Carrington fredag. 

– Jeg vet ikke, men jeg håper det [at han er klar mot Brentford]. I dag er han her. Ikke helt frisk, men det er fortsatt mange timer til avspark i morgen klokka åtte [klokka ni lørdag kveld skandinavisk tid].

Mainoo har imponert for England siden sist.
Powered by Labrador CMS