Marc Skinner applauderer fansen, 06.10.2023.

Skinner før Manchester-derbyet:

– Det handler om hvem som vil håndtere presset best

Publisert Sist oppdatert

Fredag holdt Marc Skinner sin pressekonferanse før søndagens Manchester-derby på Old Trafford. 

Der kom det først spørsmål om skadesituasjonen, og Skinner bekreftet at alt var bra med kaptein Katie Zelem etter et sammenstøt hun var involvert i mot West Ham sist helg. Spørsmålet handlet om en mulig hjernerystelse, men Skinner kunne fortelle at det var et kutt over øyet, og ikke noe verre enn at hun har trent denne uka. 

Ellers har Evie Rabjohn pådratt seg en liten skade i foten som gjør at hun ikke er en del av troppen i helgas kamp, og Skinner bekreftet også at Irene Guerrero trolig fortsatt er noen uker unna, og Aoife Mannion fortsatt mangler. 

– Utenom det skal alle være skadefrie, og klare til å bli tatt med i troppen, sa Skinner (og glemte langtidsskaden til Gabby George).

Kampstart søndag er 17.30 (skandinavisk tid), og oppgjøret sendes på V Sport 2 (Norge), TV3 Sport (Danmark) og TV10 (Sverige) – i tillegg til på Viaplay.

Irene Guerrero og Lisa Naalsund, 12. november 2023.
MANGLER FORTSATT: Irene Guerrero (til venstre). Lisa Naalsund er nok derimot høyaktuell for sitt første Manchester-derby.

Spillere som Geyse, Melvine Malard, Hinata Miyazawa, Jayde Riviere og Lisa Naalsund (for å ta de mest sannsynlige) kommer til å oppleve Manchester-derbyet for aller første gang, men Skinner tror ikke det blir noe problem.

– Spillerne vi har signert i år er vant til store anledninger. Spillerne vi henter inn nå trives med det, de vokser av å spille store kamper, eller å være i vanskelige situasjoner. 

En av journalistene lurte på hvilket lag det egentlig er mest press på før denne kampen: et United-lag med et forventningsfullt hjemmepublikum, eller et City-lag som nettopp har gått på to nederlag.

– Jeg er sikker på at hvis du stilte det samme spørsmålet til Gareth [Taylor, City-hovedtrener]... det er press på Manchester City, og det er press på Manchester United. Du oppsummerte det opp godt, og vi har hjemmepublikummet, men faktum er at vi legger press på oss selv. Vi ønsker å vinne hver kamp, uansett om det er mot et strålende lag som Manchester City, eller om det er et lag som er i dårlig form.

– Det betyr ikke noe for oss, for vi ønsker å vinne uansett. Det handler om hvem som vil håndtere presset best der og da for å skape de beste sjansene til å vinne kampen, og forhåpentligvis blir det oss i denne kampen.

LES OGSÅ: «Skinner har fått et skikkelig luksusproblem før derbyet»

AVGJORDE PÅ OVERTID I DERBYET I MAI: Lucía García.
Powered by Labrador CMS