United-jubel etter Nikita Parris' 2-0-mål borte mot Everton.

United knuste Everton

Publisert Sist oppdatert

For første gang denne sesongen scoret United-kvinnene først i en kamp, og det sa ikke stopp etter det ene målet heller heldigvis. 

United vant nemlig 5-0 borte mot Everton, etter scoringer fra Melvine Malard, Nikita Parris (x2) og Rachel Williams (x2).

Dermed vant United for første gang siden serieåpningen, og responderte godt etter nedturen i Champions League-kvalifiseringen mot PSG.

Malard sendte United i ledelsen

Et sykdomsutbrudd i United-leiren gjorde at spillere som Geyse, Leah Galton og Hayley Ladd manglet fra troppen, men Melvine Malard var der.

Den franske spissen har vært det største lyspunktet hittil i sesongen, og det var ingen overraskelse da det var hun som headet United i ledelsen i kampens 14. minutt etter at Le Tissier hadde headet ballen mot mål.

United hadde da startet kampen klart best, og spesielt Jayde Riviere på høyrebacken hadde vært livlig. Hun skaffet også hjørnesparket som endte i scoringen.

Everton hadde noen brukbare muligheter til å utligne, men omgangens største sjanse utenom målet gikk til Nikita Parris, som fikk headingen sin reddet av Everton-keeperen etter et godt United-angrep.

Melvine Malard feirer fremfor supportere på Walton Hall Park mot Everton, 22.10.2023.
SØRGET FOR UNITEDS FØRSTE: Melvine Malard.

Det ble ikke jubel i Paris, men her ble det jubel for Parris

United startet klart best i andreomgangen også, og det var helt fortjent da ledelsen fortjent ble doblet i det 58. minutt. 

Jayde Riviere ga ballen til Katie Zelem, som slo et perfekt innlegg inn foran mål, og der dukket Nikita Parris opp og headet ballen via keeper og inn i nettet. 

Den gjorde nok godt etter den ikke spesielt gode headingen i førsteomgangen.

Superinnbytteren scoret Uniteds tredje og fjerde

Med litt over et kvarter igjen kom Gemma Evans og Rachel Williams inn for Hannah Blundell og målscorer Melvine Malard. 

Ikke uventet kom Williams raskt på scoringslista. 

Nikita Parris vant ballen i Evertons felt, og slo inn til Williams, som satte ballen i mål, enten på første eller andre forsøk (hvis ikke ballen var inne før returen). I det 85. minutt økte Williams til 4-0 da hun headet et Riviere-innlegg i mål, og dermed ble hun tomålsscorer som innbytter denne gangen. 

Jubel etter at Rachel Williams har scoret Uniteds fjerde mål borte mot Everton.
SLO TIL IGJEN: Superinnbytter Rachel Williams.

Parris igjen

Irene Guerrero kom inn mellom Williams-målene, og fikk sin United-debut på slutten på Walton Hall Park. 

Hun viste seg frem med en del fine bevegelser og fine pasninger, og den fineste pasningen kom da hun spilte frem Nikita Parris som fikk lirket ballen forbi Everton-målvakten og inn. Hennes andre mål, og Uniteds femte, og en målgivende for Guerrero i debuten.

Det var det siste Parris gjorde, for Lisa Naalsund erstattet henne etter målet, men uansett skjedde det ikke mye mer enn at United klarerte en dødball, og så blåste dommeren i fløyta. 

United vant fortjent 5-0 på Walton Hall Park.

Nikita Parris scorer Uniteds femte mål borte mot Everton.
PARRIS: Scorer her sitt andre mål.

Everton 0–5 (0-1) Manchester United

Walton Hall Park, Liverpool
FA Women's Super League

Mål: 0-1 Melvine Malard (14.), 0-2 Nikita Parris (58.), 0-3 Rachel Williams (77.), 0-4 Williams (85.), 0-5 Parris (90+3.)

Manchester United: Mary Earps – Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell (Gemma Evans, 74.) – Hinata Miyazawa, Katie Zelem (C), Ella Toone (Irene Guerrero, 83.)– Nikita Parris (Lisa Naalsund, 90+4.), Melvine Malard (Rachel Williams, 73.), Lucía García.

Ubenyttede innbyttere: Phallon Tullis-Joyce, Safia Middleton-Patel, Evie Rabjohn.

LIVE:

1: Kampen er i gang i solskinnet på Walton Hall Park. Før kampen var det ett minutts stillhet for Sir Bobby Charlton.

3: Lucía García skaper problemer for Everton på venstresiden med tempoet sitt, i en situasjon som kunne blitt farlig om ikke Everton-forsvaret var våkne. 

4: Jayde Riviere viser frem tempo og dribleferdigheter på høyresiden før hun til slutt blir (ulovlig?) stoppet.

5: God United-sjanse! Riviere med et fint innlegg som havner hos Malard, som skyter hardt mot mål, men dessverre går skuddet via et Everton-hode. Malard prøver å ta nedfallsfrukten, men Everton-forsvaret og Everton-keeperen er der også.

5: Miyazawa med langskudd som keeper klarer å redde.

6: Nytt Miyazawa-langskudd, denne gangen over mål.

7: Litt tekniske problemer gjør at vi potensielt ikke får sett alt nå fra Walton Hall Park, men vi skal oppdatere så godt vi kan.

14: Riviere har startet godt på høyresiden. Skaffer hjørnespark nå.

14: MÅL! Malard! Hjørnesparket heades først rett opp av en Everton-spiller, og så i retning mål av Maya Le Tissier, og Melvine Malard dukker opp og stusser ballen videre inn i nettet. 

19: Everton slår inn fra høyre, men Mary Earps er våken og plukker ned det innlegget.

20: Toone slår godt inn fra venstre, men Miyazawa kommer seg bare nesten på det innlegget. Everton får slått ballen ut igjen, og der kommer Blundell og skyter over.

23: Everton-heading går utenfor.

31: Zelem-hjørnespark går rett til Everton-keeperen.

34: Godt Everton-langskudd slås over til hjørnespark av Mary Earps.

35: United får headet unna hjørnesparket.

38: Millie Turner gir fra seg ballen på grunn av somling, og Everton kommer seg til et skudd, men Mary Earps får slått ballen ut til et hjørnespark.

39: Hjørnesparket blir halvfarlig, men ballen ender etter hvert i hendene til Earps igjen.

40: Sørensen får skutt for Everton, men ballen treffer hodet til Millie Turner, som header den ut av faresonen.

44: United bygger opp et godt angrep som ender med at Hannah Blundell slår inn til Nikita Parris, som fra noen meters avstand header mot mål, men dessverre redder keeper. Stor United-sjanse! Der kunne Parris fort ha scoret.

45+1: Det legges til ett minutt.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

49: Malard skyter svakt rett på keeper etter forarbeid fra Parris.

51: García kjemper ballen frem til Toone på imponerende vis, og på godt skuddhold sender Toone ballen litt over mål. Synd ikke Toone fikk seg et mål – det hadde nok gjort godt for en spiller som ikke har vist god form på en stund.

55: García får ballen i en brukbar posisjon, men Everton gjør en god jobb med å stoppe henne. Ballen går ut til Blundell utenfor sekstenmeteren, og hun skyter, men keeper får stoppet skuddet.

58: MÅL! Parris! Header i mål via Everton-keeperen etter et herlig innlegg fra Katie Zelem.

62: Litt kaos etter et Everton-hjørnespark, men til slutt vinner målscorer Parris et frispark.

73: BYTTE: Rachel Williams erstatter målscorer Melvine Malard.

74: BYTTE: Gemma Evans kommer inn for Hannah Blundell.

77: MÅL! Rachel Williams! Nikita Parris vinner ballen i Evertons boks, og slår inn foran mål til superinnbytteren, som først får skuddet sitt reddet av Everton-keeperen, men som så setter returen. Mulig ballen var inne allerede før keeper ga retur der også, for så vidt. Uansett: 3-0 til United!

79: En skulle tro Irene Guerrero eller Evie Rabjohn potensielt kunne fått debuten for United nå på slutten etter det tredje målet.

82: Gult kort til Jayde Riviere.

83: BYTTE: Irene Guerrero får debuten sin for United. Kommer inn for Ella Toone.

85: MÅL! Rachel Williams igjen! Header i mål fra et finfint Jayde Riviere-innlegg.

87: García skyter, men keeper redder. Williams veldig ivrig etter å snappe opp en eventuell retur der – innbytteren har lyst på hat trick!

90: Guerrero med en skuddfinte som blir en glimrende pasning gjennom til Parris, som vinner et hjørnespark. United går i offside på det påfølgende korte hjørnesparket.

90+1: Det er lagt til fire minutter. 

90+2: Dobbeltsjanse for Hinata Miyazawa! Der burde hun kanskje ha scoret, men godt keeperspill også.

90+3: MÅL! Nikita Parris igjen! Spillers glimrende gjennom av debutant Irene Guerrero, og får lirket ballen forbi keeper. Parris og keeper kolliderer, men det ser ut til å gå bra med begge.

90+4: BYTTE: Lisa Naalsund kommer inn for Parris. Jeg tror ikke det var på grunn av smellen.

SLUTT! Everton 0-5 Manchester United.

Powered by Labrador CMS