NOTISER:

Berbatov skal spille for United Legends

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Fredag 5. juli

Berbatov skal spille for United Legends 

Manchester United annonserer fredag på sine nettsider at Dimitar Berbatov returnerer til Old Trafford 7. september når United Legends møter Celtic Legends til en veldedighetskamp. 

Berbatov, som spilte for United mellom 2008 og 2012, gjenforenes med sin gamle lagkamerat Paul Scholes, som også skal representere United-legendene. Berbatov scoret sine to første Champions League-mål for United mot nettopp Celtic i oktober 2008. 

«Berba» var sist involvert i en legendekamp i 2022, da mot Liverpool. Da scoret han Uniteds eneste mål i et 1-3-tap, men viktigere var det at kampen samlet inn mer enn 1,3 millioner pund til Manchester United Foundation, klubbens veldedige organisasjon. 

Nicky Butt er også på laget til Celtic-kampen. United-laget skal ledes av ingen ringere enn Bryan Robson. Han får med seg Andy Cole som assistenttrener. 

Torsdag 4. juli

Newcastle har ansatt Ashworth-erstatter

Newcastle har utnevnt en ny sportsdirektør. Tidligere denne uka ble det etter flere måneder med spekulasjoner annonsert at Dan Ashworth forlot klubben til fordel for United. Nå har Newcastle hentet inn en Paul Mitchell, som også har vært koblet til United. 42-åringen har tidligere jobbet i Southampton, Tottenham, RB Leipzig og Monaco. 

- Vi er glade for å ønske Paul velkommen til Newcastle United. Hans omfattende og mangfoldige erfaring innen fotballedelse, kulturelle endringer og rekruttering betyr at han er den ideelle personen til å lede vårt sportslige direktorat. Vi ser frem til å jobbe med Paul og støtte ham i vår jakt på langsiktig, bærekraftig suksess, skriver Newcastle på sine nettsider.

Onsdag 3. juli

United har startet Stretford End-prosjekt

Manchester United har, etter å ha konsultert med klubbens Fans' Advisory Board, begynt å renovere Old Traffords ikoniske Stretford End. 

Planen er at United skal bytte ut «executive seating» med plasser for supportere. Mandag denne uken startet arbeidet med å fjerne de gamle sitteplassene fra to seksjoner på Stretford End. 

- Betongfundamentet som nå er synlig på Drømmenes Teater er et slående bilde, beskrivende for en sommer der endring står i fokus, skriver klubben på sine nettsider

- Vi er veldig glade for Stretford End, en av fotballverdens mest kjente og ikoniske tribuner, fra og med august, vil igjen være tilgjengelig for alle supportere, sier Rick McGagh, direktør for engasjering av supportere, til klubbens nettsted. 

Det planlagte arbeidet ble først annonsert i januar 2023, og målet er at det skal være ferdigstilt i tide til 2024/25-sesongen sparkes i gang. 

Tirsdag startet også arbeidet med å pusse opp spillertunnellen på Old Trafford. 

Rio har etterlignet det ikoniske bildet av ungguttene

Rio Ferdinand har sammen med Roman Kemp og Joel Beya etterlignet det ikoniske bildet av Rasmus Højlund, Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo etter argentinerens  2-0-scoring mot West Ham i februar. 

Bildet ble også etterlignet av klubben da de annonserte den kommende sesongens hjemmedrakt på mandag. 

15 år siden Owen signerte

3. juli er det 15 år siden Michael Owen signerte for United. Etter at Newcastle rykket ned til Championship i slutten av 2008-09 sesongen, ble Owen frigitt av klubben. Tidligere hadde han spilt for Liverpool og Real Madrid.

I 2009 signerte Owen en toårskontrakt med Manchester United på en gratis overgang. Owen fikk trøye nummer 7, men var ikke særlig populær blant fansen. Fra tiden hans i United er han kanskje mest kjent for sitt vinnermål mot Manchester City i september 2009, en kamp United vant 4-3 etter scoring seks minutter på overtid.

Owen spilte for Manchester United frem til 2012 og står med 49 kamper og 17 mål.

Pelé får sin egen markering

Den brasilianske fotballstjernen gikk bort 29. desember 2022, 82 år gammel. Nå skal han feires årlig i Brasil på «Kong Pelés dag» . Markeringsdagen skjer 19. november, datoen han scoret sitt 1000. mål. 

Tirsdag 2. juli

United pusser opp spillertunnellen på Old Trafford

Manchester United annonserer på sine nettsider tirsdag at arbeidet med å pusse opp spillertunnellen på Old Trafford er i gang. 

- Målet er å skape omgivelser tilrettelagt for prestasjoner som vil inspirere og motivere herre-, kvinne- og akademispillerne på kampdager, skriver United. 

Planen er at arbeidet skal være ferdigstilt til Premier League-sesongen sparkes i gang hjemme mot Fulham 16. august. 

Mandag 1. juli

Riviere i OL-troppen

Mary Earps har signerte for Paris Saint-Germain, som vi skrev en egen sak om, men hun er ikke den eneste som skal til Paris. 

Jayde Riviere er nemlig i Canadas tropp til OL i Paris. Ex-red Adriana Leon er også i Canadas tropp.

I midten av juni ble ellers Hinata Miyazawa tatt ut i Japans OL-tropp.

Turneringen spilles fra 25. juli til 10. august, og avsluttes med det lenge før WSL-ligastarten 21./22. september.

Klubben bekreftet omsider Forson-overgangen

Det er vel knapt verdt å nevne siden Monza bekreftet overgangen for nesten tre uker siden, noe vi omtalte her, men vi tar det med for ordens skyld: United bekrefter at Omari Forson har forlatt Manchester United, og har signert for italienske Monza.

Monza endte på 12. plass i Serie A sist sesong.

Legenden Alessandro Nesta blir Forsons hovedtrener.

Garnacho fyller 20 år

Alejandro Garnacho ble født på denne datoen i 2004 – samme dag som Hellas slo Tsjekkia i EM-semifinalen, for øvrig.

Han fyller altså 20 år i dag, og er ferdig med tenårene. 

Garnacho rakk å spille 86 kamper for United i løpet av tenårene sine, og han scoret 15 mål. 

Ruud van Nistelrooy har for øvrig også bursdag i dag. United-ikonet, som trolig går inn i Uniteds trenerteam, fyller 48 år.

Powered by Labrador CMS