Sir Jim Ratcliffe smiler

BEKREFTET: Sir Jim og Ineos inn som eiere

Publisert Sist oppdatert

Ventetiden er over.

Drøyt 13 måneder etter at Glazer-familien kunngjorde at de «utforsket strategiske alternativer» for Manchester United, kommer omsider nyheten vi har ventet så lenge på.

Sir Jim Ratcliffe og Ineos har kjøpt 25 prosent av Manchester Uniteds B-aksjer, som Glazers eier, og at de har mulighet til å kjøpe 25 prosent av de såkalte A-aksjene, noe som totalt gir 25 prosent eierskap.

Ineos vil også investere 300 millioner pund i Old Trafford. 

Det er bekreftet at INEOS får det sportslige ansvaret i United. Dette gjelder både for herrelaget, kvinnene og akademiet.

– Den delte ambisjonen er å skape en sportslig satsing i verdensklasse, heter det i pressemeldingen.

United.no understreker imidlertid at det i pressemeldingen ikke står noe om et mulig fremtidig full overtakelse av Ineos fra Glazers.

Det hele skjedde 24. desember klokka 17.00 skandinavisk tid, mens størsteparten av Norge, Sverige og Danmark var i gang med julemiddagen og ventet på gaveåpning.

– Jeg er livslang United-supporter

Sånn sett leverte United selv ut den første julegaven.

– Som en lokal gutt og livslang United-supporter så er jeg veldig glad for at vi er blitt enige med United-styret om en avtale som gir oss ansvaret for alt med fotballen i klubben, sier Ratcliffe i en kommentar.

– Den kommersielle driften i United har alltid sørget for at klubben har økonomi nok til å konkurrere om trofeer på øverste nivå, men de har ikke fått ut potensialet i nyere tid. 

–  Vi tar med oss den globale ekspertisen, kvaliteten og talentet fra INEOS for å drive klubben fremover, samtidig som vi bidrar med midler for å sikre fremtidige investeringer i Old Trafford.

– Vi er her på lang sikt, og erkjenner at det er en mange utfordringer foran oss, som vi vil angripe med profesjonalitet og lidenskap. Vi vil jobbe med alle i klubben, også supportere, for å ta klubben fremover. Ambisjonen er klar nok: Vi ønsker alle United tilbake på toppen av engelsk, europeisk og verdens-fotballen, sier Ratcliffe i pressemeldingen.

Avram og Joel Glazer sier følgende:

– Vi er  glade for å komme til enighet med INEOS og Sir Jim Ratcliffe om dette. Som en del av den strategiske gjennomgangen vi offentliggjorde i november 2022 så så vi på alle muligheter for å utvikle Manchester United, for å skape suksess for herrelaget, kvinnene og akademiet.

– Sir Jim og Ineos kommer med en stor mengde kommersiell erfaring og også lovnader om økonomiske bidrag til klubben, og via Ineos Sport har de tilgang på rutinerte og profesjonelle mennesker som har erfaring med toppidrett, og som også er vant til å lede elitelag fra både innsiden og utsiden.

– United har talentfulle folk gjennom hele klubben, og målet er å utvikle alle områder slik at vi kan ha suksess fremover, sier de.

Avtalen må godkjennes

Minoritetskjøpet må nå godkjennes av Premier League, en prosess som var ventet å ta seks-åtte uker, men håpet er at dette kan skje i løpet av fire-seks uker. Dette ifølge Mike Keegan i Daily Mail.

Manchester Uniteds pressemelding om salg av United.
Manchester Uniteds pressemelding om salg av United.

Saken oppdateres.

Her kan du lese mer om alt som har skjedd tidligere julaften, og også de siste månedene.

Powered by Labrador CMS