ant2

Bekreftet: Antony tar United-pause på ubestemt tid

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har kommet med en ny uttalelse om de alvorlige anklagene mot Antony.

– Spillere som ikke har vært en del av internasjonale kamper skal være tilbake på trening på mandag. Imidlertid har det blitt enighet med Antony om at han utsetter sin retur inntil videre for å adressere anklagene, skriver klubben.

– Som klubb fordømmer vi voldshandlinger og overgrep. Vi anerkjenner viktigheten av å beskytte alle som er involvert i denne situasjonen, og erkjenner virkningen disse anklagene har på overlevende etter overgrep.

The Athletic skriver at Richard Arnold skal ha godkjent uttalelsen etter en konsultasjon med Erik ten Hag.

Antonys egen uttalelse:

– Jeg har blitt enig med Manchester United om å ta en fraværsperiode mens jeg adresserer anklagene mot meg. Dette var en gjensidig avgjørelse for å unngå distraksjoner for mine lagkamerater, og unødvendig kontrovers for klubben.

– Jeg vil gjenta at jeg er uskyldig i tingene jeg har blitt anklaget for, og jeg vil fullt ut samarbeide med politiet for å hjelpe dem med å finne sannheten. Jeg ser frem til å komme tilbake for å spille så snart som mulig.

 

Følgende artikkel ble publisert kort tid før Uniteds uttalelse:

Mener United må suspendere Antony: – Han må fjernes

Antony er i hardt vær etter å ha blitt beskyldt for vold mot tre kvinner, og United-spilleren lot seg nylig intervjue på brasiliansk TV om anklagene.

Han vedgikk der et trøblete forhold til eks-kjæresten Gabriela Cavallin, som anklager han for vold og kontrollerende oppførsel, men 23-åringen hevdet i intervjuet at han aldri hadde vært voldelig mot en kvinne.

Cavallin har nå i et intervju med søndagsutgaven av The Sun uttalt seg om saken, men holder seg av juridiske grunner unna å snakke om selve anklagene. Hun mener at United bør suspendere Antony mens etterforskningen pågår, på samme måte som at Brasil fjernet han fra landslagstroppen i lys av de svært alvorlige anklagene.

– Antony må tas av banen. Det er skuffende at han fortsatt får lov til å spille mens etterforskningen pågår. Jeg er helt ødelagt av hele prosessen. Hvordan kan livet gå videre som normalt for ham? De kan ikke vite hva de nå vet, og så gjøre ingenting. Han må fjernes.

antony260823t

Hun er skuffet over at det tok tre måneder fra anklagene først dukket opp før det kom en uttalelse fra United.

– Hvorfor tok det United tre måneder? Det er bare ikke OK. Jeg foretrekker å ikke tro at en så stor klubb, med så seriøse og profesjonelle folk, ville dekke over en situasjon som dette.

Hun lover at hun skal fortsette kampen for å bli tatt alvorlig fremover.

– Jeg vil gjøre alt som står i min makt. Jeg kommer ikke til å gi opp. Folk må holdes ansvarlige [for hva de gjør]. Det betyr ikke noe hvilket yrke noen har, eller hvor berømte noen kanskje er. Om de tok affære mot hans lagkamerat [Mason Greenwood, red.anm.], så ser jeg ikke hvorfor Antony skulle behandles annerledes, sier Cavallin.

Powered by Labrador CMS