Bayindir involvert i komisk selvmål - Fernandes scoret da Portugal sikret EM-avansement

Manchester United-spillere var involvert på godt og vondt da Tyrkia og Portugal møttes i EM lørdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Vondt for Altay Bayindir, godt for Bruno Fernandes.

Portugal scoret tre ganger og sikret både gruppeseier og avansement i EM med 3-0-seieren over Tyrkia. Bayindir måtte i tillegg se seg slått av sin United-lagkamerat da Bruno satte inn Portugals tredje scoring. 

Men det er først og fremst 2-0-målet denne kampen kommer til å huskes for. 

Klønete og komisk

For etter at Bernanrdo Silva hadde gitt Portugal ledelsen etter 21 minutters spill gikk det ordentlig galt for Tyrkia. En misforståelse mellom Joao Cancelo og Cristiano Ronaldo gjorde at portugiserne skuslet bort en god angrepsmulighet, men misforståelsen var enda større i de bakre rekkene til Tyrkia. 

Midtstopper Samet Akaydin skulle -helt upresset - spille en støttepasning til Bayindir, som kom ut for å ta imot ballen. 

Resultatet ble at støttepasningen til Akaydin gikk forbi Bayindir og i retning mål. Bayindir la på sprang mot eget mål for å forsøke å avverge selvmålet, men ballen passerte streken, og de to involverte ble stående igjen å se på hverandre og slå ut med armene. 

Altay Bayindir slår ut med armene etter selvmålet som ga Portugal en 2-0-ledelse.

Bayindir fikk sjansen mellom stengene etter at Mert Gunök voktet buret da Tyrkia slo Georgia 3-1 i åpningskampen, men mot Portugal hadde Bayindir og Tyrkia lite å stille opp med. 

Bruno-scoring

Etter pause måtte Bayindir se seg slått for tredje gang, denne gangen av United-lagkamerat Bruno Fernandes. 

Cristiano Ronaldo lurte den tyrkiske offside-fellen og han og Bruno kom alene med Bayindir. At de to kommer stormende mot deg må være et fryktinngytende syn for en hver keeper.

Ronaldo spilte uselvisk ballen på tvers til Bruno som enkelt bredsidet inn sitt første mål i dette mesterskapet. 

Cristiano Ronaldo serverte Bruno Fernandes til Portugals tredje og siste scoring. Her feirer de målet sammen.

Bruno er den andre United-spilleren som scorer i dette mesterskapet. Tidligere i mesterskapet scoret Christian Eriksen for Danmark. 

Fernandes spilte hele kampen for Portugal, mens Diogo Dalot så hele kampen fra benken. 

Portugal videre

Portugal har allerede innkassert gruppeseieren og avansementet fra gruppe F. I EM-gruppespillet teller innbyrdes oppgjør før målforskjell og dermed har ikke Tyrkia mulighet til å ta igjen Portugal.

Det betyr at portugiserne kan hvile flere av sine nøkkelspillere i den siste kampen mot Georgia. Det er nok gode muligheter for at Dalot får litt mer spilletid der. 

De to andre lagene i gruppa, Tsjekkia og Georgia, kan ikke ta igjen Portugal uansett. Bayindir og Tyrkia er i god posisjon til å ta seg videre fra gruppen og kan sikre avansementet når de møter Tsjekkia i den tredje og siste gruppespillskampen.

Så spørs det om Bayindir får en ny sjanse mellom stengene der.

PS! Har du fått med deg vår forhåndssak om United-spillernes sjanser i EM? Det kan du gjøre her:

Powered by Labrador CMS