GS (4)

– Har aldri følt at jeg må kikke meg over skulderen

Ole Gunnar Solskjær har aldri vært i tvil om at han har Uniteds tillit.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag bekrefter United at manager Ole Gunnar Solskjær har signert en ny kontrakt, som holder ham på Old Trafford frem til sommeren 2024. Klubben har også opsjon på ytterligere ett år.

Nordmannen er naturligvis henrykt over å få fortsette å lede klubben i sitt hjerte, også i årene som kommer.

– Selvfølgelig er det spennende. Jeg er veldig glad over å få tilliten til å være del av dette, sier Solskjær til MUTV.

– Følt klubbens støtte siden min første dag her

Det er spennende tider i United.

Solskjær har ledet laget til stadig bedre plasseringer på Premier League-tabellen, samtidig som United har tatt seg langt i flere turneringer, riktignok uten å ha hentet hjem noe sølvtøy hittil.

I tillegg ser klubben ut til å gjennomføre et godt overgangsvindu. Jadon Sancho er allerede signert og klubben ryktes også å være nære flere andre store stjerner.

Når klubben i tillegg vurderer å forbedre sine fasiliteter, er det bare noe man må være del av om man får sjansen, mener Solskjær.

– Det er mye som skjer her nå, jeg tror vi ser på nye planer for treningsanlegget, vi planlegger arbeid på Old Trafford og det er ting man vil være del av. De siste årene har vi forbedret oss og nå er vi klare til å ta det neste steget.

degeasl
FORTSATT TROFÉLØS: Ole Gunnar Solskjær og David de Gea var nest best i både Premier League og Europa League foregående sesong. Nå vil lagets manager ta neste steg.

At Solskjær sitter med en ny treårskontrakt i hånden, klar til å lede United inn i en spennende fremtid, var det nok ikke alle som hadde klokkertroen på høsten 2019.

I nordmannens første fulle sesong som United-trener åpnet laget grusomt og etter ni kamper lå laget på 14. plass med ti oppsamlede poeng i Premier League, allerede fullstendig akterutseilt i kampen om ligatittelen.

Den gangen ble det spekulert i at nordmannen ville få sparken, bare måneder etter at han hadde fått drømmejobben på permanent basis.

Solskjær sier derimot at han aldri har følt seg truet.

– Helt siden den første dagen jeg kom hit, til og med som spiller, har jeg følt klubbens støtte, sier nordmannen og fortsetter:

– Etter at jeg signerte den første kontrakten som manager og satte oss ned for å planlegge, har jeg ikke i ett sekund følt at jeg må se meg over skulderen. Vi har en plan vi holder oss til, vi vet at det vil være hindringer på veien, men vi er her og vi vil ta steget fremover.

– Aldri vært typen til å hvile på laurbærene

Selv om Solskjær er fornøyd med den nye kontrakten, er han ikke nødvendigvis fornøyd med alt som har skjedd under hans første to og ett halvt år i jobben.

48-åringen påpeker at han tross alt er i klubben for å vinne ting.

– Jeg kan ikke si at jeg er fornøyd med det som har skjedd så langt, ettersom vi har ikke vunnet noen ting, sier Solskjær, før han påpeker at forutsetningene til å gjøre nettopp det nå ser relativt gode ut:

– Men fremgangen er der og jeg føler at stallen er på et mye bedre sted nå. Vi kommer stadig nærmere målet for hver dag, bare ved å gjøre det vi gjør hver dag. Vi har ikke et trofé å vise til ennå, men vi føler oss sterkere og er klare for neste utfordring.

olejad
NYSIGNERING: Ole Gunnar Solskjær ser frem til kommende sesong, med blant andre Jadon Sancho på laget.

Nå er det utfordringene som kommer i løpet av den kommende sesongen som opptar Solskjær.

– Definitivt. Det er alltid det som gjelder for meg. Jeg har aldri vært typen til å se tilbake og hvile på laurbærene. Jeg prøver alltid å forbedre meg selv.

Når han får spørsmål om han er klar for de utfordringene som ligger foran ham, er ikke Solskjær i noen som helst tvil.

– Selvfølgelig. Jeg ville ikke ha akseptert kontraktstilbudet ellers – da ville jeg ha gitt meg.

Powered by Labrador CMS