Lindelöf ble far igjen: – Han ser akkurat ut som faren sin

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 10. oktober


Lindelöf ble far til sitt andre barn

Victor Lindelöf har blitt far for andre gang.

Det offentliggjorde kona Maja på sin Instagram-side, med teksten: Han ser akkurat ut som faren sin.

Dermed er paret foreldre til to sønner, og Lindelöf selv skal allerede ha dratt fra fødestua for å spille for Sverige mot Hellas tirsdag.

Supporterklubben gratulerer!

Lørdag 9. oktober


Zidane Iqbal scoret for Irak U23

United-talentet Zidane Iqbal har vist seg frem godt i 2021, og nå har han også scoret for Iraks U23-landslag. 18-åringen scoret 1-0-målet borte mot Libanon i en kamp som endte 2-2.

Fredag 8. oktober


Elanga scoret for Sverige U21

Anthony Elanga fremstår som en av de mest spennende United-talentene for tiden, og fredag kveld scoret han igjen for Sverige U21 da de slo Montenegro 3-1 i en EM-kvalifiseringskamp.

19-åringen scoret Sveriges tredje mål, etter å ha snappet ballen høyt i banen, fintet bort en motstander og plassert ballen i bortre hjørnet.

Med 3-1-seier leder Sverige sin kvalik-gruppe med 10 poeng fra fire kamper. Italia på plassen bak har imidlertid 9 poeng på 3 kamper, og dermed blir det en tidlig gruppefinale når lagene møtes i Italia tirsdag.

Elanga mål mot Montenegro fredag:

Ferguson på plass da Rashford ble æresdoktor

Torsdag fikk Marcus Rashford det synlige beviset for at University of Manchester har gjort ham til æresdoktor, som vi omtalte her i notissaken i går.

Sir Alex Ferguson, som har snakket svært varmt om Rashfords engasjement utenfor banen, var til stede, og det betydde mye for Rashford, som omtaler Ferguson som den største.

Torsdag 7. oktober


Dr. Marcus Rashford

Vi har tidligere omtalt at Marcus Rashford blir æresdoktor ved University of Manchester, som den yngste i universitetets historie, og i dag fikk han det synlige beviset.

Gratulerer, Dr. Marcus Rashford!

Nytt eierskap i Newcastle

Mike Ashley har omsider solgt Newcastle, og det er ventet store endringer på Tyneside i årene fremover.

Det nye eierskapet har nemlig koblinger til kongefamilien i Saudi-Arabia, og Amnesty har derfor advart mot dette oppkjøpet på grunn av landets mange brudd på menneskerettighetene, men det skal nå altså ha gått gjennom.

Onsdag 6. oktober


Endringer i kampprogrammet for de nest beste

Onsdag ble det klart at Manchester Uniteds U23-kamp hjemme mot Blackburn har blitt flyttet fra fredag 15. oktober til lørdag 16. oktober, bekrefter klubben. Avspark på Leigh Sports Village blir klokka 13.00 (alle klokkeslett i denne notisen er skandinavisk tid).

Dette fordi at United nå har en EFL Trophy-gruppespillkamp mot Sunderland onsdag 13. oktober, noe som ble klart tidligere denne uka.

Det er flere endringer av samme sort også. I november har fredagskamper mot Leeds og Crystal Palace nå blitt lørdagskamper, med avspark 13.00.

I praksis betyr slike endringer i noen tilfeller (som mot Blackburn) at kampene ikke kan sendes på MUTV, på grunn av strengere håndheving av regler om at en ikke kan sende kampene som kolliderer med Premier League-oppgjør.

Klubben har også bekreftet at U23-kampene mot West Ham (fredag 4. februar, men litt avhengig av FA-cuptrekning), Everton (fredag 18. mars) og Arsenal (fredag 22. april) alle har blitt flyttet til Old Trafford. 

Rett etterpå i ManUtd.com-artikkelen nevner de at U23-bortekampene mot Derby (mandag 22. november) og Blackburn (mandag 6. desember) også ligger an til å bli flyttet – men spesifiserer ikke der om de snakker om endring av stadion eller dato.

Det har skjedd en liten endring i U18-programmet også: UEFA Youth League-kampen mot Atalanta 20. oktober var opprinnelig satt opp med avspark 15.00, men har nå blitt flyttet til 14.00.

Se oppdaterte terminlister for U23-laget og U18-laget her. Vi har der også lagt inn noen tidligere endringer vi ikke hadde fått med oss før nå.

Leicester-stjerne ute mot United

Leicesters midtbanestjerne, Wilfred Ndidi, skal være ute av av spill når United møter Leicester i den første kampen etter landslagspausen, 16. oktober.

Ndidi pådro seg en hamstringskade under 2-2-kampen mot Burnley for en drøy uke siden, og det snakkes om fire-fem uker på sidelinjen.

Midtbanespilleren hadde spilt hvert minutt av alle Leicesters ni kamper denne sesongen da han ble skadet. Etterpå har han fra sidelinjen sett Leicester tape mot Legia Warszawa i Europa League og deretter miste en tomålsledelse mot Crystal Palace (endte 2-2) i Premier League.

Leicester står med bare én seier på sju kamper før oppgjøret mot United.

Mandag 4. oktober


Rødt kort på Rojo i Superclásico

Innimellom kunne en lure litt på hvordan det ikke ble et problem med røde kort for Marcos Rojo i Manchester United, for argentineren har en tendens til å gå svært tøft til i taklingene, og han beveger seg hele tida helt på grensa til hva som er tillatt.

Da en så Rojo signere for Boca Juniors, så kunne en jo lure på hva som ville skje når tilskuere etter hvert ville være tilbake på argentinske kamper, og en godt oppgiret Rojo skulle spille Superclásico-kamper mot erkerival River Plate, siden disse kampene er blant de heftigste og mest temperamentfulle derbyene.

Sent søndag kveld fikk vi svaret på hvordan den kombinasjonen ville bli.

Det endte med rødt kort for Rojo i kampens 16. minutt, etter at han pådro seg to gule kort på halvannet minutt, og med det ødela mye av kampen for bortelaget Boca.

Vi har sett dommere som ikke har gitt gult kort for situasjoner som den hvor han fikk sitt andre gule (videoen under), men det virket uansett heller ikke som en spesielt gjennomtenkt måte å gå inn i en duell på når en nettopp har pådratt seg et gult kort.

River Plates Julián Álvarez scoret to mål i førsteomgangen (begge etter utvisningen), og Boca Juniors reduserte på overtid i andreomgangen, men det kom ikke flere mål enn det ene. Dermed ble nok Rojo syndebukken denne gangen.