Manchester City v Southampton - Premier League

Jevnt på toppen av Premier League-tabellen etter uavgjort i toppkampen

Søndag 3. oktober

Uavgjort i toppkampen

Søndag spilte Liverpool hjemme mot Manchester City, og det endte uavgjort 2-2 på Anfield.

Sadio Mané og Mohamed Salah ga begge Liverpool ledelsen, men City utlignet begge gangene, etter mål fra henholdsvis Phil Foden og Kevin De Bruyne.

Resultatet sørger for at City nå er forbi United igjen – på grunn av bedre målforskjell. Begge lag har 14 poeng.

Liverpool er ett poeng foran Manchester-rivalene, mens Chelsea topper tabellen med 16 poeng.

Andre PL-kamper søndag:

• Tottenham 2-1 Aston Villa
  • West Ham 1-2 Brentford
  • Crystal Palace 2-2 Leicester

Problemene fortsetter for City-kvinnene

Manchester City-kvinnene har hatt en skuffende start på sesongen, og søndag ble det enda verre da de tapte 0-2 hjemme mot West Ham. Dagny Brynjarsdottir scoret det som så ut til å bli kampens eneste mål noen minutter før pause, og på overtid av andreomgangen doblet Yui Hasegawa ledelsen da City prøvde hardt på å utligne.

City står dermed med bare tre poeng etter fire kamper av sesongen, utrolig nok, med tap hjemme mot både Tottenham og West Ham, i tillegg til 0-5-tapet borte mot Arsenal. City har hatt en skadekrise, men ikke så ille at dette er naturlige resultater for en klubb som City.

De forsvant også ut av Champions League i kvalifiseringsrunden.

Citys svake resultater gir håp for klubber som United om at det kan være mulig å kapre tredjeplassen som gir en plass i Champions League-kvalifiseringen. Med seier søndag kveld vil United være seks poeng foran City etter fire serierunder.

Lørdag 2. oktober

VAR-drama da Chelsea vant

Chelsea inntok tabelltoppen etter 3-1-seieren mot Southampton, men Thomas Tuchels mannskap vant ikke uten en solid dose VAR-dramatikk på Stamford Bridge.

Det startet oppskriftsmessig for vertene da Trevoh Chalobah sendte Chelsea i føringen tidlig i kampen. James Ward Prowse utlignet imidlertid på straffespark etter en drøy time.

Før det hadde tyskeren Timo Werner fått annullert en scoring av VAR og ikke lenge etter utligningen skulle VAR i aksjon igjen. Målscorer Ward Prowse ble sendt i dusjen etter en stygg takling på Jorginho med et knapt kvarter igjen, etter at VAR hadde bedt Martin Atkinson ta en titt på monitoren.

Timo Werner sendte Chelsea i føringen i sluttminuttene, før Ben Chilwells heading i kampens siste minutt såvidt krysset mållinjen.

Dermed topper Chelsea tabellen med 16 poeng, to poeng foran United. Både Liverpool og Manchester City kan overta tabelltoppen når de to barker sammen søndag.

Fredag 1. oktober

Garner i U21-troppen

Manchester Uniteds James Garner, som er på lån til Nottingham Forest, er tatt ut i Englands U21-tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Slovenia og Andorra.

Det er den nye U21-manageren Lee Carsleys første tropp, en tropp som også inkluderer den tidligere United-spilleren Angel Gomes.

Torsdag 30. september

Dataspill-spillere opprører fansen

Torsdag ble det kjent hvordan en del spillere i Konamis dataspill eFootball 2022 ser ut på spillet. Det har fått spillerne selv til å reagere.

United-spillerne Raphaël Varane og Cristiano Ronaldo er blant to av dem som har fått mest oppmerksomhet.

Shaw tatt ut i England-troppen

Englands landslagstropp for oktoberkampene mot Andorra og Ungarn er her, og tre United-spillere er i troppen.

At Jadon Sancho og Jesse Lingard er med er ikke så overraskende – og så er det gledelig å se at Luke Shaw er med, siden det kanskje indikerer at det er en liten mulighet for at Shaw kan bli klar til Everton-kampen også – at det i alle fall ikke er totalt uaktuelt.

Harry Maguire (og Marcus Rashford) er ute med skade, og selvsagt ikke med i troppen. Mason Greenwood er heller ikke med denne gangen heller.

Da Gareth Southgate ble spurt om fraværet av Greenwood og Bellingham, så forklarte han det med totalbelastningen på spillerne.

– Det er spillere med en stor mengde kamper for øyeblikket. Vi må huske at disse gutta fortsatt vokser fysisk. Vi må være veldig forsiktige med hvordan vi håndterer dem. De kommer til å bli veldig spennende spillere for England i fremtiden, siteres Southgate på.

Tre United-spillere i troppene til både Portugal og Frankrike

Diogo Dalot sleit kanskje mot Villarreal, men han har blitt tatt ut i den portugisiske landslagstroppen til oktoberkampene likevel.

Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo er selvsagt også i troppen.

Portugal skal (som i september) møte Qatar i en privatlandskamp, før de spiller hjemme mot Luxembourg.

Frankrike har også tre United-spillere i troppen sin før oktoberkampene.

At Paul Pogba og Raphaël Varane kom til å være der var sikkert, det var Anthony Martial som var det usikre kortet, men angrepsspilleren er med i troppen.

Frankrike skal til Italia for å gjennomføre Nations League-finalespill. De møter Belgia i semifinalen, før de møter enten Italia eller Spania i enten finale eller kamp om tredjeplass.

Onsdag 29. september

20 år siden det utrolige comebacket mot Tottenham

På denne datoen i 2001 så det stygt ut da Tottenham ledet 3-0 mot United til pause på White Hart Lane.

Sir Alex Ferguson var i pausen opptatt av å få frem at Spurs kom til å kollapse om United scoret et tidlig mål i andreomgangen, og det var nettopp det som skjedde.

Andy Cole scoret Uniteds første helt med en gang, før Laurent Blanc scoret Uniteds andre i det 58. minutt. Ruud van Nistelrooy utlignet i det 72. minutt, før Juan Sebastián Verón sendte United i ledelsen noen minutter senere. I sluttminuttene økte David Beckham ledelsen for United, og det endte altså 5-3 til bortelaget etter en utrolig kamp.

Manchester United: Fabien Barthez – Gary Neville, Laurent Blanc, Ronny Johnsen, Denis Irwin (Mikaël Silvestre, 46.) – David Beckham, Juan Sebastián Verón, Nicky Butt (Ole Gunnar Solskjær, 40.), Paul Scholes – Andy Cole, Ruud van Nistelrooy.

Fra 8.35 i videoen under kan dere se høydepunktene fra comebacket:

Mandag 27. september

Slik ser Nevilles beste United-lag ut akkurat nå

Jaap Stam fikk sparken

FC Cincinnati sparket mandag manager Jaap Stam. Laget hadde tapt seks av sine sju siste kamper, og lå nest siste i Eastern Conference. Stams siste kamp ble 4-2-tapet borte mot DC United i helga.

Stam spilte for United fra 1998 til 2001, og har etter hvert fått en lengre managerkarriere med varierende resultater i både Reading, PEC Zwolle og Feyenoord før han dro til Major League Soccer.