Her er Rooney tilbake på Old Trafford

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 6. september


Rooney tilbake på Old Trafford

Wayne Rooney spiller for tida for Derby County, og han har tydelige managerambisjoner. I Derby har han en trenerrolle, men har mest fokus på spillerkarrieren foreløpig, men søndag kveld var Rooney «manager» for en kveld.

Han ledet nemlig det engelske laget i Soccer Aid som foregikk på Old Trafford, arrangementet hvor en blanding av fotballspillere, gamle stjerner og kjendiser spiller til inntekt for veldedighet.

Av tidligere United-spillere var Wes Brown og Andy Cole med for England, mens Mikaël Silvestre, Patrice Evra og Darren Fletcher spilte for laget som representerer resten av verden.

Verdenslaget vant etter straffesparkkonkurranse. Ingen ex-reds tok straffespark, og det gjorde heller ikke John Terry, som jo er en annen som har vært med på å skape gode minner for mange United-supportere.

Travel dag for Bruno Fernandes

Bare timer etter Portugals 4-1-seier mot Kroatia ble Bruno Fernandes pappa til en liten babygutt – Gonçalo de Pinho Fernandes. Rett etter kampslutt, og etter å ha blitt oppholdt av en dopingkontroll, måtte United-stjerna forte seg til sykehuset for å være til stede da hans andre sønn ble født.

«Da mange trodde etter landskampen at Bruno Fernandes ikke hadde scoret, så tok de feil!», skrev Fernandes på Instagram.

Vi gratulerer!

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Bruno Fernandes (@brunofernandes.10)

Lørdag 5. september


To utlånte i aksjon lørdag

Både Tahith Chong og Matej Kovar var i aksjon lørdag for sine respektive utlånsklubber.

Chong startet for Werder Bremen i deres treningskamp mot BSV Rehden klokken 15:45. Dette var Bremens andre treningskamp for dagen, etter at de møtte Hannover tidligere lørdag ettermiddag. Kampen ble for øvrig sendt live på Bremens Youtube-kanal.

Her må det sies at Chong gjorde sine saker godt. Etter 19 minutter bøyde nederlenderen et skudd i det lengste hjørnet fra sekstenmeterstreken, og gjorde dermed 2-0 for sitt lag. Deretter gjorde han 5-0 minutter etter pause da han tok imot et innlegg på bakerste stolpe, og tuppet ballen i mål.

Dermed var «Chonginho» sterkt delaktig i Bremens seier, og kampen endte til slutt med hele 7-0. Unggutten spilte samtlige 90 minutter i oppgjøret.

En annen United-unggutt som fikk sjansen for sitt lag, var keeper Matej Kovar. Den tsjekkiske sisteskansen er utlånt til Swindon, som spilte første runde i ligacupen. Det oppgjøret kan vel sies å ha gått så som så for «The Robins», som endte med å tape 3-1. Kovar spilte godt, og fikk karakteren 7 av Swindon Advertiser etter debuten, best av spillerne som startet kampen.

McTominay møter Tsjekkia likevel

Gårsdagens landskamp mellom Skottland og Israel var nok mest interessant for oss United-fans på grunn av Scott McTominay. Midtbanemannen spilte midtstopper for Steve Clarkes menn, og fikk med seg ett poeng, etter at Israel utliknet sent i kampen.

Det kunne se ut til at McTominay kunne vende tilbake til Old Trafford tidligere enn planlagt. Skottlands neste motstander, Tsjekkia, hadde nemlig hatt et utbrudd av Covid-19 i troppen, og de meldte at de ikke ville stille til kamp mot Skottland.

UEFA derimot, hadde ikke offentliggjort at kampen er avlyst, og ifølge deres retningslinjer, kan kampen fortsatt gjennomføres. Skottland har selv skrevet at de ikke har mottatt informasjon fra Tsjekkia om at kampen ikke skal spilles.

Nå skriver det skotske fotballforbundet at UEFA har gitt dem bekreftelse på at kampen likevel vil spilles som planlagt mandag 7. september.

Fredag 4. september


Chamberlain legger opp

Siobhan Chamberlain, Uniteds keeper i opprykkssesongen 2018/19, legger opp.

Det bekreftet hun fredag ettermiddag.

På grunn av graviditet var ikke Chamberlain med på banen for United i 2019/20-sesongen, og i sommer skilte United og Chamberlain lag. Chamberlain har etter det trent med en annen WSL-klubb, men til slutt tok 37-åringen valget om å avslutte karrieren. Hun ønsket ikke være så mye borte fra datter Emilia, og det ble avgjørende.

– Det var ikke noe jeg ønsket mer enn at Emilia skulle få se mammaen sin spille fotball, men foreløpig må det bli på YouTube. Å sette seg i bilen, og forlate henne 5-6 ganger i uka, er ikke noe jeg klarte å se ville fungere. Så selv om jeg fysisk ikke er klar for å forlate fotballen, så føles det emosjonelt sett som riktig tid.

Forhåpentligvis får vi se Siobhan på Leigh Sports Village i løpet av sesongen, enten det er som kommentator eller i andre sammenhenger.

Kanchelskis smittet av coronaviruset

Det skriver blant andre Daily Mirror.

Kanchelskis har siden 2018 vært manager i usbekistanske Navbahor Namangan, men er nå i isolasjon etter å ha blitt smittet. Flere av spillerne skal også være smittet.

– Jeg føler meg gradvis bedre, og jeg har allerede fått matlyst, pluss at stemmen min og kroppen blir bedre. Det viktigste er at jeg ikke har feber, siteres Kanchelskis på. Han skal ikke ha følt seg særlig bra da han hadde feber, men det er i alle fall positivt at han er på bedringens vei.

Kanchelskis spilte 161 kamper for Manchester United, og scoret 36 mål (25 av disse i løpet av sine to siste sesonger).

Vi har tidligere intervjuet Kanchelskis – les intervjuet her.

Torsdag 3. september


U23-laget tapte 5-0 i treningskamp

Torsdag ettermiddag spillte Uniteds U23-lag treningskamp mot førstelaget til Doncaster. Doncaster Free Press fulgte kampen, der Neil Woods gutter til slutt endte med et 5-0-tap, etter å ha ligget under med tre mål til pause.

United skal ha startet med følgende lag: Carney, Laird, Ercolani, Fish, Bernard, Garner, Haygarth, McCann, Helm, Puigmal, Stanley.

Til pause gjorde Wood seks bytter, uten at dette snudde kampen.

Planen skal også ha vært at 2001-modellen Reda Khadra, som er på prøvespill i United, ville få sjansen, men ifølge MEN-journalist Samuel Luckhurst skal tyskeren ikke ha vært i stand til å spille.

Khadra er kantspiller, og har fortid i Borussia Dortmund, ifølge Transfermarkt.

Onsdag 2. september


Det blir neppe mulig med fem bytter kommende sesong

Torsdag skal Premier League-klubbene på nytt stemme over om de skal fortsette med fem innbyttere, slik som under sommeravslutningen av Premier League.

Det ble stemt over i august også, og da var det 9 klubber som stemte for – og det trengs 14 stemmer for for at det skal gå gjennom. Nå skriver The Times at disse ni klubbene ikke har fått nok støtte for å få endringen gjennomført denne gangen heller.

Noen av de mindre klubbene har argumentert for at ekstra innbyttere er en fordel for klubbene med større og bredere staller.

Manchester United var blant klubbene som stemte for fem innbyttere forrige gang. Det samme gjelder – ifølge The Times – også Arsenal, Brighton, Chelsea, Liverpool, Manchester City og Tottenham (pluss altså to klubber til).

Ella Toone fyller år

Ella Toone blir 21 år i dag – vi gratulerer med dagen!

Toone står med 47 kamper og 22 mål for Manchester United, en absolutt respektabel statistikk med tanke på at en del av disse kampene er som innbytter.

En allerede tøff seriestart har blitt enda tøffere

Eller kanskje vi skulle brukt ordet hardere? Tirsdag ble det bekreftet: Pernille Harder har blitt Chelsea-spiller.

Hun blir dermed lagvenninne med kjæresten Magdalena Eriksson.

Harder er en av verdens beste spisser, og oppgjøret vårt mot den regjerende ligamesteren blir ikke akkurat enklere av dette.

Seriestarten for United og Chelsea er på Leigh Sports Village, med kampstart klokka 15.30 (skandinavisk tid).

Tirsdag 1. september


Fem år siden Martial ble United-spiller

1.september 2015 ble Anthony Martial hentet fra Monaco. Elleve dager senere scoret franskmannen mot Liverpool i debuten. Vi håper på flere slike stunder i fremtiden!

Fran Bentley lånes ut til Blackburn

Den 19 år gamle keeperen vil tilbringe den neste sesongen hos Blackburn. Casey Stoney sier følgende om låneavtalen:

– Fran er en fantastisk ung keeper med mye potensial. Dette lånet vil være gunstig for hennes utvikling. Blackburn rykket opp til Championship forrige sesong, og etter å ha hatt et lån hos Sheffield United i den samme ligaen tidligere, vet jeg at Fran kan bidra med erfaring og få spilletid.

Dato for EFL Trophy-åpningen

Som nevnt her i notissaken vår i går blir vår første EFL Trophy-kamp for sesongen mot Salford City, og det har nå blitt bekreftet at kampen spilles klokka 20.45 (skandinavisk tid) onsdag 9. september.

Morecambe og Rochdale er de to andre lagene i Uniteds gruppe.

Trophy er en seniorturnering for lag på nivå tre og fire, men hvor United er et av 16 lag som stiller med et «U21-lag».

Rashford-samarbeid med matvaregiganter for å takle barnefattigdom

Marcus Rashford skal ha spilt med en skade mot slutten av sesongen, og mandag ble det klart at Rashford måtte trekke seg fra Englands landslagstropp.

Han går dermed glipp av Englands landskamper mot Island og Danmark.

Rashfords vår og sommer ble ikke ideell rent sportslig, og han har sannsynligvis godt av å slippe denne landslagssamlingen for å forberede seg til en ny sesong, men utenfor banen har Rashfords 2020 vært imponerende.

Hans kampanje for å forlenge skolematordningen for sårbare barn under coronaviruspandemien var vellykket – han samlet inn penger til mat gjennom veldedighetsorganisasjonen FareShare, og sendte et åpent brev til statsministeren, og var etter alt å dømme personen som sørget for at Boris Johnson & co snudde i den saken.

Rashford har fortsatt å skrive om saken i ettertid, og han har snakket om behovet for mer varige løsninger.

BBC skriver nå at Rashford nå går sammen med en gruppe supermarkeder, bedrifter og veldedige organisasjoner i et forsøk på å redusere barnefattigdom i England. 

Rashford håper at han kan hjelpe flere med en større gruppe av eksperter rundt seg, og Child Poverty Task Force har lagt frem flere forslag til hvordan de kan hjelpe enda flere barn, og på en enda bedre måte.

Han har sendt dette åpne brevet til de folkevalgte:

Ex-reds fyller år

Henning Berg blir 51 år i dag – vi gratulerer med dagen!

Ellers blir Mike Duxbury 61 år – gratulerer til ham også!

Ray Bennion ble også født på denne datoen i 1896, men han døde i 1968.

Mandag 31. august


U23-laget starter mot Salford i EFL Trophy

Det kunngjorde Salford på Twitter. Neil Woods gutter møter League Two-laget 9, september på Peninsula stadium. Salford lå på en 11. plass på tabellen foregående sesong, før coronapandemien gjorde at hele sesongen først ble satt på vent, og deretter avlyst.

U23-lagets motstander eies i all hovedsak av Class of 92-gjengen Nicky Butt, brødrene Neville, Paul Scholes, Ryan Giggs og David Beckham.

Morecambe og Rochdale er de to andre lagene United møter i EFL Trophy. Vi skrev mer om det da gruppene ble trukket i denne saken.

– Karna Solskjær scoret to

Mens Uniteds kvinnelag spilte 0-0 mot Liverpool i generalprøven til superliga-sesongen søndag så spilte kvinnenes reservelag mot Huddersfields utviklingslag i en treningskamp. Det ga 9-0-seier.

Det er svært få – om ingen – detaljer fra Uniteds side i disse kampene, men Ole Gunnar Solskjær skal ha vært til stede og united.no er blitt fortalt at hans datter, 17 år gamle Karna, scoret to av målene. Vi understreker at informasjonen ikke er bekreftet fra Uniteds side.