Gunstige resultater for United

Her samler vi ukas småsaker!

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 27. september


Gunstige resultater for United

Også søndag var det duket for fire nye Premier League-kamper.

Først tok nyopprykkede Leeds en sen 1-0-seier borte mot Sheffield United, etter en sen scoring av Patrick Bamford.

Deretter gikk Uniteds neste motstander, Tottenham, på en smell da de spilte uavgjort mot Newcastle. Lucas Mouras mål så lenge ut til å bli matchvinnerscoringen, men en høyst kontroversielt straffespark førte til at oppgjøret endte 1-1. Det skal sies at José Mourinhos menn så meget farlige ut i første omgang, og nok burde ha tatt bedre vare på sine sjanser.

Manchester City gikk på en vanvittig skrell da de tapte 5-2 mot Leicester. Jamie Vardy satte hat-trick, James Maddison satte ett, før Youri Tielemans scoret fra straffemerket. Nathan Aké og Riyad Mahrez sto for Citys mål.

Til slutt kom enda et sjokk da Wolverhampton tapte hele 4-0 mot West Ham i London.

Resultatene fører til at United kan forbigå et Spurs-lag med én kamp mer spilt etter at de to lagene møtes neste søndag. City er bare foran Solskjærs menn på målforskjell, mens Wolves ligger bak, til tross for at de har spilt tre kamper.

Med andre ord er tre av lagene som er forventet å kjempe i toppen av tabellen innen rekkevidde for et United-lag som har én kamp til gode.

Heung-min Son kan miste United-kampen

Kampen mellom Tottenham og Newcastle endte kontroversielt, etter den sene straffesituasjonen, som førte til at oppgjøret endte 1-1. Etter kampen kunne det se ut til at se ut til at Harry Kane ble utvist, men i etterkant har det blitt offentliggjort at det var José Mourinhos assistenttrener som fikk det røde i den uoversiktlige situasjonen.

En som derimot ser ut til å gå glipp av kampen, er Heung-min Son. José Mourinho sier at vingen pådro seg en hamstringskade under kampen, og vil være ute en stund, ifølge football.london. Son ble byttet av til pause. Koreaneren har hatt en glimrende sesongåpning, med fem mål og to målgivende på fire kamper, og å miste ham vil være et stort tap for Tottenham, før de møter United neste søndag.

Brighton slo rekord

Det kunne nesten virke som om det var en magnet i ballen da Brighton skjøt i lørdagens oppgjør mot United. Sørkystlaget avsluttet nemlig i metallet fem ganger i løpet av kampen.

Ifølge Premier League er dette ny rekord i ligaen. Ingen har skutt like mange eller flere ganger i rammeverket siden man begynte å føre statistikk på dette i 2003/04-sesongen.

United ble i kampen også det første laget til å ta seieren etter at kampen ble avblåst.

Lørdag 26. september


Rivalene tok poeng

Skal United kjempe i toppen av Premier League denne sesongen, må de sannsynligvis hamle opp med Everton og Chelsea. Førstnevnte har hatt en glimrende sesongstart, mens de blå fra London endte på plassen under United forrige sesong.

Everton var i aksjon i kampen etter Uniteds overtidsdrama. Scouserne kom til kampen med to av to seire i ryggen, og den rekken fortsatte de mot Crystal Palace. PL-toppscorer Dominic Calvert-Lewin satte 1-0, før Cheikhou Kouyate utliknet ledelsen. Deretter fikk Carlo Ancelottis lag straffe etter en handssituasjon, og dermed ble Richarlison matchvinner fra ellevemetersmerket. Everton er dermed ligaleder etter lørdagens kamper.

Frank Lampards nykomponerte Chelsea-lag så lenge ut til å gå på et leit tap mot daværende tabelljumbo West Brom. Utrolig nok ledet Slaven Bilic’ menn 3-0 til pause etter to mål av Callum Robinson og ett av Kyle Bartley. Dessverre for de nyopprykkede, klarte Chelseas angrepsarsenal å klore seg inn igjen i kampen, med mål av Callum Hudson-Odoi og Mason Mount. På overtid sikret Tammy Abraham gjestene et uavgjortresultat. Dermed ligger Chelsea på fire poeng, ett poeng mer enn United med én kamp mindre spilt.

Lørdag kveld møtte også Burnley og Southampton. Den kampen endte med 1-0 til «Saints», etter mål av Daniel Ings.

25 år siden Schmeichels mål mot Rotor Volgograd

På denne dag i 1995 spilte vi returkamp mot Rotor Volgograd i UEFA-cupen, og det endte dessverre med at United røk ut av turneringen.

Etter 0-0 borte, så ble det 2-2 hjemme, og United røk dermed ut takket være bortemålsregelen.

Kampen ble uansett litt minneverdig: Etter at bortelaget hadde gått opp i en 2-0-ledelse, og Paul Scholes hadde redusert for United, så var det Peter Schmeichel som like før slutt dukket opp og headet inn 2-2. Det ga håp om avansement, men dessverre klarte ikke United å score flere.

Schmeichel ble den andre United-keeperen som scoret mål. Alex Stepney hadde tidligere gjort det (på straffespark).

Fredag 25. september


Yorke hjelper United-reservene

Ex-red Quinton Fortune forlot nylig United-reservene for å bli med i trenerteamet til Readings A-lag.

Uansett har Neil Woods gutter fått hjelp fra en annen United-helt fra rundt årtusenskiftet.

Dwight Yorke har nemlig ambisjoner om å få en managerrolle i nær fremtid, og som en del av veien mot det hjelper han i disse tider Wood litt med U23-laget.

Han var til stede fredag kveld da United tapte 3-5 mot Liverpool. Les mer om den kampen her.

Ligacupkamp bekreftet

Oppgjøret mot Brighton i fjerde runde av ligacupen spilles onsdag 30. september kl. 20.45 skandinavisk tid.

Kampen spilles bare fire dager etter lagenes møte i Premier League på lørdag. Begge kampene spilles i Brighton.

Torsdag 24. september


Positiv coronatest – dette skrev Zlatan på Twitter

I forkant av møte med Bodø/Glimt testet tidligere United-spiller Zlatan Ibrahimovic positivt på coronaviruset. Milan-stjernen skrev følgende på Twitter etter å ha tatt testen:

– Jeg testet negativt på Covid i går og positivt i dag. Ikke noen symptomer eller noe. Covid hadde motet til å utfordre meg. Dårlig idé.

Tillater fem innbyttere i Champions League og Europa League

UEFA bekrefter at det vil bli tillatt med fem innbyttere i Champions League og Europa League denne sesongen.

UEFA viderefører dermed ordningen fra slutten av forrige sesong, mens Premier League-klubbene stemte for å gå tilbake til den gamle ordningen med tre innbyttere. 

Som en følge av den økte innbytterkvoten, kan klubbene som spiller europacup nå føre opp 23 spillere på den offisielle lagoppstillingen (11 fra start og 12 på benken).

UEFA bekreftet samtidig at UEFA Youth League vil bli utsatt til mars 2021, og ikke inneholde det tradisjonelle gruppespillet. I stedet blir det nå en ren cupturnering på våren.

Onsdag 23. september


Møter Brighton i fjerde runde

Etter forrige ukes trekning ble det klart at United ville møte Brighton eller Preston i ligacupens fjerde runde, så fremt de røde djevlene danket ut Luton først. Det gjorde de tirsdag, og onsdag er det klart at motstander i fjerde runde blir Brighton. Graham Potters lag slo Preston 2-0 etter scoringer av Alireza Jahanbakhsh og Alexis Mac Allister.

Det vil si at United møter «måkene» to kamper på rad. De to lagene møtes først i Premier League lørdag, før ligacupkampen spilles i midtuken. Så får vi håpe at resultatet blir det samme som det ble i begge fjorårets kamper – United-seier.

Dato fastsatt for Spurs-kampen

Onsdag offentliggjør Premier League at kampen mellom United og José Mourinhos Tottenham finner sted søndag 4. oktober klokken 17:30 skandinavisk tid.

Den engelske toppligaen offentliggjør også at kamper som finner sted på hverdager nå vi ha avspark 18:45 og 21:00 skandinavisk tid. Det vil si at kampene flyttes frem et kvarter, og årsaken er de nye coronatiltakene i England, som sier at puber må stenge 22:00 lokal tid.

Med de opprinnelige avsparkstidspunktene ville dette betydd at pubene i England ville måttet stenge før kampslutt mellom Liverpool og Arsenal neste mandag.

Regnskapet offentliggjøres i oktober

Manchester Evening News skriver at United vil offentliggjøre de finansielle resultatene etter 2019/20-sesongen i oktober, etter overgangsvinduets slutt, og sannsynligvis i løpet av landslagspausen. Dette skal være for å gi investorene mer klarhet rundt hvordan klubbens økonomi ser ut etter en sesongavslutning preget av coronaviruset. Dette vil være første gangen på ni år at klubben ikke offentliggjør regnskapet i september, men i samtlige av disse sesongene hadde overgangsvinduet allerede blitt avsluttet på dette tidspunktet.

Åtte år siden Fergusons siste kamp på Anfield

23. september er datoen for Sir Alex Fergusons siste kamp som United-manager på Anfield.

Det ble en spennende kamp – som endte med at United vant 2-1.

Til tross for at Jonjo Shelvey ble utvist for en grisetakling, så var det Liverpool som tok ledelsen, siden Steven Gerrard scoret i andreomgangens første minutt.

Da våknet United, og Rafael da Silva (av alle!) utlignet med en fin avslutning med venstrefoten bare noen minutter senere.

Det så lenge ut til at Liverpool skulle redde uavgjort, men så fikk United et straffespark som Robin van Persie ekspederte i mål, til Pepe Reinas store fortvilelse.

FORTVILELSE: Det er ikke alltid vi kan illustrere sakene våre med gode bilder.

Dermed ble det tre poeng til United på Anfield i Fergusons siste besøk dit som United-manager.

Faktisk endte alle Fergusons siste tre kamper mot Liverpool med 2-1-seier for United.

Se MUTV-høydepunkter fra kampen her.

Tirsdag 22. september


David Moyes og to West Ham-spillere har testet positivt på coronaviruset

David Moyes, Issa Diop og Josh Cullen har alle testet positivt for coronaviruset. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Chris Kavanagh dømmer United til helgen

Chris Kavanagh skal dømme United sin kamp mot Brighton på Amex Stadium førstkommende lørdag. Med seg på sidelinjene har han Sian Massey-Ellis og Constantine Hatzidakis. Fjerdedommer er Graham Scott.


Ravel Morrison til ADO Den Haag

Det tidligere United-stjerneskuddet Ravel Morrison har skrevet under for nederlandske ADO Den Haag. Morrisons nye lag har tapt sine to første kamper i æresdivisjonen, og havnet nest sist på tabellen forrige sesong.

Pris til Stoney eller Hanson?

Mens Casey Stoney kan bli månedens manager i WSL, er Kirsty Hanson en av kandidatene til å bli månedens spiller. United har spilt 1-1 mot Chelsea og slått Birmingham 5-2. Neste kamp er 4. oktober mot Brighton.

Fosu-Mensah på landslaget

Tro det eller ei, men det nærmer seg landskamper igjen. Timothy Fosu-Mensah og Donny van de Beek er begge med i Nederlands bruttotropp til kampene i oktober. Fosu-Mensah står med tre landskamper. Den siste kom i 2018.

Refunderer fansen

I en Daily Mail-artikkel kan vi lese at Manchester United har sendt melding til klubbens sesongkortinnehavere om at de vil bli tilbudt full refusjon for sine billetter i 2020/21-sesongen. Det er fortsatt ikke avklart når engelske fans slipper inn på stadion igjen, noe som ifølge avisen skaper frustrasjon.