Åtte mål, to røde kort og ingen United-poeng mot erkerivalen

Liverpool vant hele 5-3 mot United-reservene i fredagens kamp på Leigh Sport Village.

Litt av det skyldes dårlig forsvarsspill, men det var kanskje ikke så rart at United fikk store problemer.

En ting var at United manglet en del nøkkelspillere, spesielt defensivt hvor nesten hele det vanlige forsvaret var fraværende, men det var også en del aldersforskjell mellom de to lagenes spillere, noe som ikke har så mye å si på A-lagsnivå, men som i U23-fotballen kan ha ganske mye å si.

Uniteds hadde bare én 19-åring i startoppstillingen, Di’Shon Bernard, mens Liverpool stilte med åtte spillere som var 19 år eller eldre.

Etter hvert i førsteomgangen spilte United med fire 17-åringer og to 16-åringer, mens Liverpool hadde bare én 17-åring.

Det stod 1-4 til pause, før United vant andreomgangen 2-1, slik at sluttresultatet ble 3-5.

HJEMMEBANE: Leigh Sports Village.

Målene rant inn

Det var ikke noen hyggelig første halvtime for United.

Begge lag hadde noen brukare angrep i startfasen av kampen, og den største sjansen falt til Liverpools Ben Woodburn, som er oppe i et tosifret antall kamper for både Liverpools A-lag og Wales’ A-landslag.

Etter ti minutter av kampen tok også scouserne ledelsen. Leighton Clarkson scoret etter et bra Liverpool-angrep, i etterkant av at Charlie McCann hadde mistet ballen for United.

Liverpool fortsatte også med å være det klart beste laget på Leigh Sports Village, og etter en halvtime stod det 3-0, og United-forsvaret så ikke bra ut. I tillegg hadde et allerede ungt United-lag blitt enda yngre siden 18 år gamle Mark Helm ble erstattet av 16 år gamle Joe Hugill (som debuterte på U23-nivå, i likhet med Lukasz Bejger og Charlie Wellens), siden Helm fikk en smell.

Anthony Elanga ble kort tid etter 0-3 muligens snytt for et straffespark, men like etterpå vant han et frispark, og det frisparket endte hos svensken like fremfor mål, og han reduserte for United.

Like før pause scoret uansett Liverpool igjen, og dermed stod det hele 1-4 etter den første omgangen.

SCORET FOR UNITED: Anthony Elanga.

United tok over, men Liverpool scoret

United spilte ganske godt i andreomgangen, men effektiviteten var rett og slett ikke på plass.

Da blir en straffet.

United skapte en rekke store sjanser, men etter noen minutter av andreomgangen var det heller Liverpools Luis Longstaff som scoret, og United klarte ikke å utnytte sjansene verken før eller i perioden etter målet.

Høy temperatur

Det var en kamp med høy temperatur, med flere små slagsmål mellom spillerne, med mye dytting, og ofte ganske mye irritasjon i etterkant av taklinger av en karakter en ikke alltid ser på U23-nivå.

At det ville bli rødt kort i denne kampen var egentlig ganske forutsigbart, og både Liverpool-høyreback Bradley, og midtbanespiller Ben Woodburn, kunne fort endt opp med røde kort.

Til slutt var det heller to andre som fikk det, etter rundt en time av kampen.

Di’Shon Bernard ble grisetaklet av Leighton Clarkson, og Clarkson fikk det røde kortet, men dessverre reagerte United for sterkt på taklingen. Hannibal dyttet litt i Clarkson, men enda hardere dyttet 16-åringen Shola Shoretire, som endte opp med å få det røde kortet også. En lærepenge for unggutten, skulle en tro, i det som var hans andre U23-kamp for United (hans første fra start).

UTVIST: Shola Shoretire.

To reduseringer

Heldigvis var det ikke bare sjansesløseri og temperatur United hadde å by på i andreomgangen.

Med rundt ti minutter igjen av kampen brukte Hannibal Mejbri frustrasjonen sin på riktig måte, da han gikk et stykke med ballen før han fyrte avgårde et lavt skudd som Liverpool-keeperen ikke var i nærheten av å ta.

I det 88. minutt reduserte United på nytt. Mejbri slo ballen inn fra venstre til Charlie McCann, som fikk kontroll over ballen på imponerende vis før han satte ballen forbi keeper.

Dermed vant United i det minste andreomgangen, selv om det var for sent til et skikkelig comeback.

REDUSERTE: Charlie McCann.

Tirsdag blir det EFL Trophy-kamp mot Rochdale, og kanskje kan nøkkelspillere som Teden Mengi, Reece Devine, Ethan Laird og Ethan Galbraith være tilbake for United der?

Uansett ingen god start for United i U23-ligaen, selv om en i det minste viste en viss lagmoral med et klart yngre lag her.

Se tabellen i U23-ligaen her.

Før kampen nevnte vi for øvrig at Dwight Yorke hjelper U23-laget litt for tida, og han var til stede i Leigh. Vi har mer om dette i notissaken.

U23: Manchester United 3–5 (1-4) Liverpool

Premier League 2
Leigh Sports Village

Mål: 0-1 Leighton Clarkson (10.), 0-2 Ben Woodburn (22.), 0-3 Jack Bearne (30.), 1-3 Anthony Elanga (35.), 1-4 Bearne (45.), 1-5 Luis Longstaff (50.), 2-5 Hannibal Mejbri (79.), 3-5 Charlie McCann (88.).

Manchester United: Ondrej Mastny – Lukasz Bejger (Luca Ercolani, 46. G), Will Fish, Di’Shon Bernard G, Martin Svidersky – Mark Helm (Joe Hugill, 23.), Charlie McCann, Hannibal Mejbri G – Charlie Wellens, Shola Shoretire  61., Anthony Elanga.
Ubenyttede innbyttere: Jacob Carney, Harvey Neville, Connor Stanley.

LIVE

1: Kampen er i gang på Leigh Sports Village.

7: Liverpool med den største sjansen hittil. Litt vanskelig hittil å se hvem som egentlig spiller hvor for United, siden de offensive spillerne skifter posisjon så mye! Ingen typisk spiss for United, i alle fall. Shoretire, Elanga, Helm og Hannibal kan kanskje skifte litt på rollen.

10: MÅL. Liverpool i ledelsen. Leighton Clarkson med målet. Fint angrep, men samtidig skapt av United-feil. Charlie McCann neppe særlig fornøyd med måten han mistet ballen på der.

22: MÅL. Liverpool dobler ledelsen. Ben Woodburn skyter, og ballen går via Di’Shon Bernard, og inn i mål bak en utmanøvrert Ondrej Mastny.

23: BYTTE: Joe Hugill kom inn for Mark Helm mens Liverpool feiret 2-0. Hugill får altså sin reservelagsdebut, og United har enda en 16-åring på banen. Helm skal ha fått en liten smell, uten at undertegnede kjenner detaljene der. Spennende med Higull, men kanskje ikke helt optimalt for denne kampen at et allerede ungt United-lag (sammenlignet med Liverpool) går ytterligere nedover i gjennomsnittsalder.

30: MÅL. 3-0 til bortelaget Liverpool. Jack Bearne. Dessverre er aldersforskjellen altfor tydelig her. Uansett alder så er Uniteds forsvarsspill her altfor dårlig. Mengi er sårt savnet.

33: Anthony Elanga vil ha straffespark, og han ble tatt av en Liverpool-spiller i sekstenmeteren der. Ser vel ut som om Elanga har et brukbart poeng, uten at det er en dommerskandale av den grunn.

35: MÅL! Anthony Elanga reduserer! Elanga setter ballen i mål fra kort distanse etter et frisparkinnlegg! Elanga skaffet frisparket også.

41: Liverpools Conor Bradley, Liverpools eneste 17-åring, sliter med Anthony Elanga på kanten nå, og fikk nettopp gult kort. Hadde det vært A-lagsfotball ville han vel fort vært utvist nå.

45: MÅL. Bearne igjen. Innlegg fra venstresiden, Bearne kommer seg foran Svidersky (som ikke egentlig er en venstreback) og setter ballen i mål.

Pause.

46: Kampen er i gang igjen. Luca Ercolani har kommet inn for Lukasz Bejger.

50: MÅL. 1-5. Longstaff. Uniteds forsvarsspill er fortsatt helt fryktelig. United kunne redusert, men i stedet kontrer Liverpool inn sitt femte.

56: Et aldri så lite slagsmål nå i United-boksen. Ender med gult kort på både Ben Woodburn (som burde fått gult kort tidligere i kampen) og Di’Shon Bernard.

59: Utrolig at ikke United har scoret i denne omgangen. Like ved at Anthony Elanga scoret nå etter et bra løp innover fra venstre, og Shola Shoretire er nær noen sekunder senere.

61: RØDE KORT. Liverpools Leighton Clarkson utvist for en stygg takling på Di’Shon Bernard, men dessverre blir også Shola Shoretire utvist for reaksjonen sin, hvor han dyttet Clarkson over ende. Det må Shoretire lære av.

63: Nok en enorm sjanse for United, denne gang for Ercolani. Italienerens avslutning går utenfor. OK forsøk, ingen enkel avslutning.

80: MÅL! Hannibal Mejbri med et finfint mål. Går et stykke med ballen før han fyrer av fra litt utenfor 16-meteren.

88: MÅL! Charlie McCann reduserer til 3-5. Forarbeid av Hannibal Mejbri.

90: Liam Millar med skudd i tverrliggeren. Det legges til fem minutter.