Brentford eller Swansea til Premier League

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 22. mai


Brentford og Swansea til playoff-finalen

Lørdag kom vi ett steg nærmere å finne ut hvilket lag som tar den siste plassen i neste sesongs Premier League. Brentford og Swansea tok seg nemlig videre til playoff-finalen i Championship, på bekostning av henholdsvis Bournemouth og Barnsley.

Det så tidlig stygt ut for Brentford, som slapp inn 1-0 allerede etter fem minutter. Med 1-0-tap i sekken fra det første oppgjøret, var det plutselig to mål å hente opp igjen for Thomas Franks menn. Den utfordringen tok de på strak arm, og da dommeren blåste av kampen, hadde Ivan Toney, Vitaly Janelt og Marcus Forss snudd kampen til 3-1, 3-2 sammenlagt.

Dermed er vestlondonlaget bare én kamp unna den gjeve Premier League-plassen.

Der må de beseire Swansea, som hadde en ganske mye mindre dramatisk vei til finalen. Med 1-0 å gå på fra det første oppgjøret, gikk waliserne opp i en tomålsledelse sammenlagt etter Matt Grimes’ mål på tampen av den første omgangen.

Barnsley scoret riktignok med 19 minutter igjen, men flere mål ble det ikke. Dermed er det Steve Cooper som kan forberede seg og sitt lag til finalen, som spilles førstkommende lørdag.

The Times: Maguire blir klar til EM

Harry Maguire ser ikke ut til å rekke Uniteds Europa League-finale, men The Times skriver nå at sommerens europamesterskap ikke står i fare for England-stopperen.

Avisen melder nemlig at Maguire vil være navnene som inkluderes i Gareth Southgates EM-tropp neste uke.

Det var i 3-1-seieren over Aston Villa at United-kapteinen skadet ankelen og har siden ikke spilt ett eneste minutt med fotball. Det er likevel ventet at 28-åringen vil være med laget til finalen i Gdansk, som moralsk støtte.

Fredag 21. mai


Rashford topper liste over Storbritannias mest generøse

Hvert år rangerer stiftelsen Charities Aid Foundation og avisen The Sunday Times hvilke filantroper som gir mest til veldedighet i forhold til hva de tjener.

Denne listen topper United-yndling Marcus Rashford.

Engelskmannen har fått unison hyllest som følge av sitt arbeid for vanskeligstilte barn. Blant annet samlet han, sammen med den veldedige organisasjonen Fareshare, 20 millioner pund (i overkant av 200 millioner kroner) for å gi mat til vanskeligstilte.

Denne summen er 125 prosent av det «Sunday Times’ Giving List», som listen heter, anslår at Rashford er verdt (16 millioner pund). Det er en høyere innsamlingsprosent enn alle andre på listen, der vi også finner Liverpool-spiller Jordan Henderson og Oljefondets direktør Nicolai Tangen.

Lykkelig slutt for skjerfkasteren

Tidligere denne uken omtalte vi United-supporteren Shaun Logan, som ble kastet ut av Old Trafford og truet med tre års utestengelse fra Drømmenes Teater, etter å ha kastet et gult og grønt skjerf ut på banen.

På Twitter lovet deretter Luke Shaw, som ble truffet av skjerfet, at han skulle se hva han kunne gjøre med saken.

Senere meldte Logan at det hele så ut til å gå i orden, etter å ha fått hjelp av Manchester United Supporters’ Trust (MUST) og Football Supporters’ Association (FSA).

Logan sendte også en takkehilsen til Shaw.

Nå melder Amanda Jacks, FSA-representanten som har hjulpet Logan i saken, at saken ikke får etterspill for skjerfkasteren.

– Heldigvis har sunn fornuft seiret og supporteren kommer ikke til å få videre konsekvenser, skriver hun.

Champions League-medaljør fra 1999 får sin første trenerjobb

Jonathan Greening har fått jobben som trener i Scarborough Athletic på syvende nivå i det engelske ligasystemet. Det skriver klubben på sine nettsider.

Greening tilbrakte tre år på Old Trafford, men ble aldri den United-spilleren både han og klubben nok håpet han ville bli da han kom til Old Trafford fra York i 1998.

Den da 19 år gamle midtbanespilleren leverte dog lovende spill i sin første hele sesong, noe som ga ham en benkeplass i Champions League-finalen mot Bayern München. Der ble han sittende, mens benkekollegene Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær snudde kampen for Sir Alex Fergusons menn.

Dermed ble det mesterligamedalje på Greening, uten at han spilte ett eneste minutt med kontinentalfotball.

Senere forsvant han til Middlesbrough, der han fikk en rekke kamper. Etter en innholdsrik fotballkarriere, bestående av opphold i blant andre West Brom og Fulham, har Greening jobbet i både Nottingham Forest og York, før han nå altså får sin første jobb som hovedtrener.

Santo leder Wolves for siste gang mot United

To dager før sesongavslutningen mot Manchester United på Molineux annonserer Wolverhampton at Nuno Espirito Santo er ferdig i klubben.

Oppgjøret mot United blir dermed portugiserens siste som Wolves-manager.

Santo fikk jobben i 2017 og ledet laget til Premier League på første forsøk, før han i 2020 ledet de oransjekledde til kvartfinalen i Europa League.

West Midlands-klubben har foreløpig ikke annonsert hvem som tar over trenerrollen før neste sesong, men overgangsguru Fabrizio Romano melder at tidligere Benfica-trener Bruno Lage skal være Wolves’ førstevalg til jobben.

To innslag på U19-landslaget

Joe Hugill og Will Fish er med i U19-troppen til England som skal samles i slutten av mai.

Laget skal forberede seg til U19-EM, som etter planen skal innledes i november.

Torsdag 20. mai


Fernandes tatt ut i EM-troppen

Verdens minst overraskende nyhet: Bruno Fernandes er med i Portugals EM-tropp.

 

Carla Ward til Aston Villa

Hvem skal ta over for Casey Stoney? Det er foreløpig uklart, men Birminghams avtroppende hovedtrener Carla Ward har blitt nevnt som en kandidat av flere, blant andre Adam Millington som skrev om Ward som en kandidat i en Eurosport-artikkel.

Nå har Aston Villa bekreftet at Carla Ward blir klubbens nye manager. Ward går altså fra Birmingham, som Ward reddet fra nedrykk under svært vanskelige forutsetninger, til byrival Villa som havnet på plassen foran.

United.no snakket med Barmy Armys Natalie Burrell i helga, og da ga hun uttrykk for at hun gjerne kunne tenke seg Ward som ny United-sjef. 

– Jeg ønsker Casey Stoney som manager, men om ikke henne så er Carla Ward en veldig god manager, og er laget av det samme som Casey.

Samtidig la Burrell til at hun ikke trodde Ward ville ende opp i United.

U23-treningskamp bekreftet

Manchester United har bekreftet sommerens første treningskamp for U23-laget.

Motstander er Stalybridge Celtic, på Bower Fold, og kampen spilles klokka 20.45 (skandinavisk tid) tirsdag 27. juli.

I forbindelse med kampen skal det også avdukes en plakett til ære for Bert Whalley, som døde i München-ulykken i 1958. Whalley var den gang trener for klubben, og var med på turen til Beograd fordi Busby-assistent (og Wales-landslagssjef) Jimmy Murphy var opptatt med landslagsoppdrag. Whalley hadde tidligere også spilt for klubben, og har også spilt for Stalybridge Celtic.

Klubben trekker frem Uniteds gode forhold til Stalybridge Celtic, som klubben har lånt ut både Alex Fojticek og Max Taylor til i løpet av de siste sesongene, i tillegg til at klubbene har møtt hverandre i treningskamper også tidligere.

Hannibal vraker Frankrike, velger Tunisia?

Det blir rapportert på sosiale medier, blant annet fra journalist Le Niz, at United-talentet Hannibal Mejbri skal være nær ved å velge Tunisia som sitt A-landslag. Han sier i så fall nei til Frankrike som han har spilt en del U-landskamper for. Mejbri selv er født i Frankrike, men foreldrene har bakgrunn fra Tunisia.

Onsdag 19. mai


Sam Allardyce gir seg i WBA

Ikke særlig United-relevant siden West Bromwich ikke spiller i Premier League neste sesong, men Sam Allardyce har takket nei til WBAs tilbud om å fortsette i klubben etter nedrykket.

Joel Glazer møter fansen 4. juni

Eierne har lovet bedre kommunikasjon, og nå har klubben bekreftet at Joel Glazer kommer til å delta på fanforumet fredag 4. juni.

Joel Glazer uttaler:

– Jeg ser frem til møtet med fanforumet for å høre deres synspunktet, og å være en del av en konstruktiv diskusjon.

– Jeg tror bestemt at dette kan starte en ny æra av positiv dialog og samarbeid mellom klubben og fansen.

Hele fanforumet skal foregå digitalt, så det er ikke snakk om et fysisk møte med fansen.

Scott McTominay tatt ut i Skottlands EM-tropp

Ikke overraskende blir Scott McTominay med sitt Skottland til sommerens europamesterskap. Den engelskfødte skotten har vært involvert i 48 kamper for United denne sesongen og bare fire av klubbens spillere har scoret flere mål.

24-åringen har 22 landskamper fra før av.

Skottland sparker i gang sitt mesterskap mot Tsjekkia 14. juni, i gruppen som også består av England og Kroatia.

Les Rafaels fine melding til Solskjær og Shaw

Brasilianske Rafael da Silva er utvilsomt en mann som vet hvilken forskjell det er mellom å ha tillit og ikke å ha det i United. Backen var tidvis strålende under Sir Alex Ferguson, men tilsvarende iskald under David Moyes og Luis van Gaal.

Det førte til slutt til at backen forlot United til fordel for Lyon, men det skjedde ikke før søramerikaneren hadde spilt på lag med Luke Shaw i én sesong.

Engelskmannen har virkelig vist seg frem denne sesongen, noe som blant annet har gitt ham utmerkelsen «spillernes United-spiller».

Rafael gir deler av æren for Shaws prestasjoner til United-trener Ole Gunnar Solskjær, som har stått bak engelskmannen hele veien.

– Ole må få mye skryt for comebacket til Luke Shaw, skriver brasilianeren på sin Twitter-profil.

– Han stolte på ham da ingen andre gjorde det.

Rafael gratulerer Shaw med prestasjonene og uttrykket at den tidligere backkollegaens historie er et eksempel til etterfølge for andre som sliter med motgang.

– Gratulerer med comebacket, Luke. Til folk der ute: Aldri gi opp drømmene deres når alt og alle går deg imot, skriver Rafael og avslutter med en hjerte-emoji.

Tirsdag 18. mai


United er sikret andreplassen etter dramatisk Chelsea-seier

Tirsdag ble et særdeles viktig oppgjør i kampen om neste sesongs Champions Leauge-plasser spilt, da Chelsea tok imot Leicester på Stamford Bridge. Antonio Rüdiger og Jorginho sørget for 2-0-ledelse til hjemmelaget, før Kelechi Iheanacho reduserte med kvarteret igjen.

Sluttminuttene inneholdt både store sjanser og håndgemeng, men flere mål ble det ikke.

For Uniteds del betyr det at andreplassen er sikret. Ole Gunnar Solskjærs menn er utenfor rekkevidde for både Leicester og Chelsea.

For resten av Champions League-kampen, betyr det at Liverpool går opp på fjerdeplass dersom de vinner mot Burnley onsdag. Blir det tilfelle, avgjøres det hele på målforskjell på sesongens siste dag, når Leicester tar imot Tottenham, mens Liverpool møter Crystal Palace. Chelsea er på sin side garantert mesterligaspill neste sesong hvis de tar seieren borte mot Aston Villa.

For ordens skyld tar vi med oss at de to andre kampene tirsdag endte med 3-2-seier for Brighton hjemme mot Manchester City, mens Leeds slo Southampton 2-0 på St. Mary’s.

Cantona og Keane inn i Premier Leagues «Hall of Fame»

Når Premier League nå først utnevner sin «Hall of Fame» av spillerne som har preget ligaen, så virket det litt pussig at ikke Eric Cantona var en av de to første som ble innlemmet der.

De to første ble nemlig Alan Shearer og Thierry Henry.

Uansett ble Cantona tredjemann, har Premier League bekreftet.

Franskmannen selv er like lite overrasket som oss andre: 

– Jeg er veldig glad, og veldig stolt, men på samme tid er jeg ikke overrasket. Jeg ville vært overrasket om jeg ikke ble valgt!

– Jeg var veldig heldig som spilte for dette laget, med vidunderlige spillere, en vidunderlig manager og vidunderlige fans.

– Jeg tror dere har kanskje nesten 30 spillere som kan velges. Med meg er det annerledes. Om dere må velge én, så er det meg. Men de andre er alle veldig gode. Meg? Jeg er eksepsjonell.

Senere tirsdag bekreftet Premier League at Roy Keane også nå innlemmes i Hall of Fame.

Keane er enda noen hakk mer kontroversiell som person enn Cantona, men er utvilsomt også en av de beste spillerne i Premier Leagues historie, og en av United-historiens viktigste kapteiner.

 

Hodgson gir seg i Crystal Palace

Crystal Palace har bekreftet at Roy Hodgson gir seg som Crystal Palace-manager etter denne sesongen.

Han gir også uttrykk for at familien nå vil prioriteres, og det er nok lite trolig at Hodgson dukker opp igjen i Premier League.

Årets unge spiller i Blackburn

Svært talentfulle Maria Edwards har vært utlånt fra Manchester United til Blackburn denne sesongen, og Edwards har imponert for Rovers, og har nå blitt kåret til årets unge spiller i klubben.

Blackburn havnet på niendeplass i kvinnenes Championship.

Nobby Stiles ble født på denne datoen

I dag ville legenden Nobby Stiles blitt 79 år.

Stiles døde 30. oktober 2020.

Her kan dere lese artikkelen vår fra da han gikk bort, og her er en sak med avisreaksjoner.

Mandag 17. mai


United advarer potensielle bråkmakere

Manchester United sendte mandag ut en pressemelding i forkant av tirsdagens kamp mot Fulham, der 10 000 tilskuere får inngang til arenaen.

– Vi minner alle om at hensynsløs, uforsvarlig og antisosial oppførsel ikke vil tolereres. Klubb-sanksjoner vil også bli brukt ved all bruk av bluss inne på arenaen, og banestorming eller vandalisme vil føre til kriminell tiltale, heter det.

Les hele pressemeldingen her.

Neville og mange andre krever endringer

De har nå skrevet et åpent brev hvor de krever at et uavhengig panel blant annet får representere supporternes interesser innen engelsk fotball slik at det aldri noen gang igjen kan bli aktuelt å starte en Superliga helt mot supporternes egne ønsker.

– Flere kan komme til å forlate kvinnelaget

Det er allerede kjent at manager Casey Stoney forlater Uniteds kvinnelag denne sommeren.

Nå skriver The Athletic at det er store sjanser for at Lauren James, Jess Sigsworth, Christen Press og Tobin Heath forlater United denne sommeren. I tillegg skal en annen førstelagsspiller har signalisert til lagkameratene at hun også vil bort i sommer.

Daniel James blir pappa

Det offentliggjorde han på Instagram sent 16. mai. Lille James ser verdens lys i september.

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Daniel James (@daniel_james97)