City banket Liverpool på Anfield

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 7. februar


City banket Liverpool på Anfield

Manchester City kjørte over Liverpool på Anfield søndag kveld. Til pause stod det målløst, men Ilkay Gundogan bommet på straffe før hvilen. Gundogan fikk revansje rett etter pause da han satte inn ledermålet, men Mohamed Salah utlignet fra krittmerket et kvarter senere. Det var likevel ingen tvil om hvem som skulle dra i land seieren. Ytterligere én scoring fra Gundogan, samt scoringer fra Raheem Sterling og Phil Foden, sørget for at City vant 4-1. United har nå fem poeng opp til City, men byrivalen har én kamp tilgode. Liverpool ligger fem poeng bak United.

Leicester med poengtap

Leicester klarte kun 0-0 borte mot Wolverhampton søndag ettermiddag. Jamie Vardy var nære på å avgjøre for bortelaget på overtid, men headingen gikk like til side for mål. Det betyr at Leicester fortsatt er to poeng bak United.

Real Sociedad med storseier

Real Sociedad spilte søndag sin nest siste kamp før møte med United. Det endte med storseier mot Cadiz. Mikel Oyarzabal og Aleksander Isak scoret to hver i 4-1-seieren. Real Sociedad ligger på sjetteplass i La Liga. United møter spanjolen på bortebane 18. februar. 

Lørdag 6. februar


Her kan du se minnestunden

COVID-19 har satt en stopper for mye, men ikke for Uniteds minnesmarkering 63 år etter den tragiske München-ulykken. Som skrevet i går, vil det vises en forhåndsinnspilt minnesmarkering, som fansen kan se fra sine egne hjem, verden over.

Minnesmarkeringen kan sees på YouTube, MUTV, Facebook, og på klubbens offisielle mobil-app.

Fredag 5. februar


Lørdagens U18-kamp utsatt

Neil Ryans gutter var opprinnelig oppsatt med kamp borte mot Sunderland lørdag ettermiddag. Denne kampen er nå utsatt til 27. april. Årsaken er at meteorologene spår tungt snøfall i nordvest-England.

Det skriver United på sine nettsider.

Neste oppsatte kamp for U18-laget er dermed møtet med byrival City kommende lørdag. Charlie McNeill og kompani leder U18-versjonen av Premier League, men gikk på et forsmedelig tap borte mot Burnley forrige helg.

Ny kontrakt for Galton

Leah Galton har skrevet under på en avtale som holder henne i den røde delen av Manchester til 2024. Det skriver klubben på sine nettsider.

Kantspilleren kom til United i juli 2018, og har scoret 14 mål på 51 kamper for Casey Stoneys jenter.

– Det er en stor ære for meg å signere en ny langtidsavtale med klubben, sier Galton.

– Siden jeg kom hit, føler jeg at jeg har utviklet meg på så mange måter, både på og utenfor banen. Jeg er spesielt takknemlig overfor Casey for at hun har trodd på meg helt fra starten av.

Dette er Uniteds oppdaterte Premier League-stall

United har oppdatert listen over spillerne som er tilgjengelige i Premier League-spill etter overgangsvinduet. Den innebærer returer for to spillere. Nå er nemlig Sergio Romero og Phil Jones blant spillerne Ole Gunnar Solskjær kan velge blant i sesongens resterende ligakamper.

Stallen er som følger: David de Gea, Dean Henderson, Lee Grant, Sergio Romero, Eric Bailly, Phil Jones, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw, Alex Telles, Axel Tuanzebe, Aaron Wan-Bissaka, Fred, Bruno Fernandes, Daniel James, Juan Mata, Nemanja Matic, Scott McTominay, Paul Pogba, Donny van de Beek, Edinson Cavani, Marcus Rashford, Anthony Martial.

Årsaken til at spillere som Mason Greenwood, Brandon Williams og Amad Diallo ikke er på listen, er at disse går inn på klubbens U21-liste. Disse kan spille uten å være oppført på førstelagslisten.

Slik blir München-markeringen

Lørdag 6. februar er det 63 år siden åtte United-spillere mistet livet i flyulykken i München.

Grunnet pandemien utgår den tradisjonelle seremonien ved München-klokken på Old Trafford. I stedet vil klubben publisere en forhåndsinnspilt markering på MUTV og Facebook klokken 15.55 skandinavisk tid. Det blir bønn, sanger og dikt, og ett minutts stillhet.

Før kveldskampen mot Everton vil det også være ett minutts stillhet. Lignende markeringer vil også finne sted når kvinnelaget og akademilagene skal i aksjon.

På Old Trafford vil «We’ll never die»-banneret pryde den ene tribunen, og det vil også være andre supportereffekter på stadion.

På united.no vil det som vanlig være mye stoff om München-ulykken. Du finner de samme sakene i siste utgave av United-Supporteren.

United-fan med frekk Mourinho-melding i engelsk avis

Mens Ole Gunnar Solskjær har tatt Manchester United inn i tittelracet, går det litt tråere for hans forgjenger i London. Torsdag tapte Tottenham 0-1 for Chelsea på hjemmebane. I helgen ble det tap med samme sifre mot Brighton.

Det tjente Sahil fra India penger på, og noen av pengene brukte United-supporteren på en annonse i en lokalavis i Nord-London for å gi en beskjed til Mourinho.

Ighalo til Saudi-Arabia

Odion Ighalo avsluttet sitt opphold i Manchester United i januar, men returnerte ikke til Kina.

31-åringen har signert en kontrakt over to og et halvt år med Al Shabab fra Saudi-Arabia.

 

Torsdag 4. februar


Mourinhos Spurs tapte igjen

Tottenham hadde tapt de to siste kampene, hjemme mot Liverpool og borte mot Brighton, og José Mourinho håpet nok derfor på en god forestilling i torsdagens hjemmekamp mot gamleklubben Chelsea.

Det fikk han ikke.

Chelsea var det beste laget i Nord-London, og vant 1-0 takket være et Jorginho-straffespark.

Chelsea er fortsatt åtte poeng bak United med samme antall kamper spilt, mens Tottenham er elleve poeng bak med én kamp mindre spilt.

Chong er ikke i Club Brugges Europa League-stall

Tahith Chong er ikke i Club Brugges Europa League-stall, viser det seg, så han får dessverre ikke muligheten til å vise seg frem mot Dynamo Kiev eller eventuelt videre i turneringen.

Dette fordi Club Brugge kun hadde muligheten til å gjøre tre endringer, skriver HLN. Bas Dost inn var selvskreven, og det var også selvsagt at de trengte å ha inn en ekstra forsvarsspiller, og da stod den siste plassen mellom Chong og Nabil Dirar, som er hentet på lån fra Fenerbahce. Det ble Dirar, og dermed får Chong heller konsentrere seg om andre turneringer.

Chong hadde både mål og målgivende i onsdagens debut for Club Brugge, riktignok i en cupkamp mot et amatørlag.

14 år siden O’Shea stengte buret mot Tottenham

John O’Shea var en allsidig spiller, og han spilte vel stort sett i alle posisjoner for Manchester United.

Det inkluderer selvsagt også et innhopp som målvakt – og det mot Tottenham på White Hart Lane, 4. februar 2007. United ledet allerede 4-0, så det var liten grunn til å være veldig nervøse, men uansett viste det seg at O’Shea var en habil målvakt også, med noen fine inngripener!

Iren står med en clean sheet-prosent på 100%.

Det kan aldri David de Gea oppnå.

AUTORITET: John O’Shea hadde god kontroll.

Onsdag 3. februar


Liverpool tapte sin andre strake kamp på Anfield

Liverpool var naturlig nok store favoritter da de møtte Brighton hjemme på Anfield onsdag kveld. Likevel gikk laget fra Merseyside på et bananskall. Brighton vant 1-0 etter scoring av Steven Alzate. Det var heller ikke ufortjent at gjestene vant. Liverpool er nå fire poeng bak United med like mange kamper spilt. 

City og Leicester vant komfortabelt

Manchester City hadde god kontroll borte mot Burnley onsdag kveld. Gabriel Jesus scoret bortelagets første mål allerede etter tre minutter. Raheem Sterling rakk også å score før pause. Dermed vant City 2-0, og har nå en luke på tre poeng ned til United. City har også én kamp mindre spilt enn Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

I likhet med City, hadde også Leicester god kontroll da de møtte Fulham på Craven Cottage onsdag kveld. Kelechi Iheanacho og James Justin scoret målene til bortelaget i 2-0-seieren. Leicester er to poeng bak United. 

Ny kontrakt for Hanson

Manchester United har annonsert at Kirsty Hanson har forlenget kontrakten med United.

Kontrakten knytter Hanson til klubben til 2024, i tillegg til at den også har en forlengelsesopsjon på ytterligere ett år.

– Denne klubben betyr så mye for meg. Jeg har vokst opp som United-fan, spilte i jenteakademiet, og jeg er nå en del av seniorlaget som kjemper i en av de mest konkurransedyktige ligaene i kvinnefotballen, noe som er en drøm som har blitt til virkelighet, sier Hanson.

Tirsdag 2. februar


Pogba best i januar

Paul Pogba måtte ta til takke med pallplass i Supporterklubbens kåring av månedens spiller i januar måned. I Uniteds egne kåring derimot, er det franskmannen som kommer best ut. Det skriver klubben på sosiale medier tirsdag.

Midtbanemannen leverte flere viktige målpoeng i løpet av 2021s første måned, og var blant annet tungen på vektskålen med sine scoringer i seirene mot Burnley og Fulham.

Mandag 1. februar


Darren Fletcher fyller år

Det er februars første dag, og det betyr at United-trener Darren Fletcher har bursdag i dag! Han fyller 37 år.

Fletcher spilte 342 kamper for United, og scoret 24 mål på de kampene. Tre av målene kom mot byrival Manchester City, to av dem i den legendariske 4-3-kampen i 2009.

Giuseppe Rossi fyller også år i dag, for øvrig – han blir 34 år. Rossi trente med United så sent som i starten av Solskjærs tid som manager, da han fikk trene der i påvente av at han skulle finne seg en ny klubb. I 2020 spilte han for Real Salt Lake, men det er uvisst hvor fremtiden hans ligger.