Gratuleres av United-kompisene etter to mål i West Ham-debuten

DE UTLÅNTE: Manchester United-spillerne sto i kø for å gratulere Jesse Lingard med de to målene i West Ham-debuten mot Aston Villa.

To debutanter var i aksjon onsdag kveld og begge leverte varene til de grader.

Aston Villa 1-3 West Ham

Harry Maguire, Bruno Fernandes og Marcus Rashford var blant spillerne som gratulerte Jesse Lingard etter to scoringer i West Ham-debuten.

Jesse Lingard fikk ikke én eneste ligakamp for United denne sesongen før han ble utlånt til West Ham. Lingard kunne poteniselt ha fått debuten sin forrige helg da West Ham møtte Liverpool, men kom aldri med i troppen.

Mot Aston Villa onsdag kveld var Lingard på plass i startelleveren til West Ham. Det betyr at midtbanespilleren må ha imponert på trening.

Lingard skulle levere en strålende kamp for bortelaget. I førsteomgang var 28-åringen et aktivum. Lingard leverte flere gode pasninger og hadde også et par skuddforsøk, men klarte ikke å finne nettmaskene.

I andreomgang skulle det virkelig eksplodere fra den utlånte midtbanespilleren. Etter 56 minutter slo Michaill Antonio en ball fra høyre, Lingard dempet den fint på brystet og smalt ballen ned i hjørnet der ballen kom fra. En meget fin scoring.

Fem minutter før slutt scoret Lingard sitt andre og punkterte kampen. West Ham kontret og Antonio spilte frem Lingard nok en gang. Fra rundt 16-meter gikk skuddet til Lingard via keeper og i mål. Martinez i Aston Villa-buret burde nok ha reddet, men det bryr nok Lingard seg lite om.

Med andre ord en drømmedebut fra Lingard!

Club Brügge 6-1 Olsa Barkel

Tahith Chong fikk det aldri helt til i Bundesliga. På tampen av overgangsvinduet vanket det en ny lånemulighet for nederlenderen. Denne gang til belgiske Club Brugge.

Onsdag kveld fikk Chong debuten sin fra start i den belgiske cupen.

Club Brügge var store favoritter mot Olsa Brakel og hadde god kontroll gjennom hele oppgjøret. Til slutt vant hjemmelaget 6-1.

Det som er moro sett med United-øyne er at Chong scoret i debuten. Kantspilleren scoret 5-1-målet, før han ble byttet ut etter 72 minutter.

Det er er bare å krysse fingrene for at dette låneoppholdet går bedre enn det forrige. Bedre start er det hvert fall nesten ikke mulig å få.

To av våre utlånte var i aksjon tirsdag kveld:

Coventry City 1-2 Nottingham Forest

James Garner debuterte for Nottingham Forest med en trepoenger borte mot Coventry.

Han var involvert i det som skulle vise seg å bli vinnermålet i kampen, og etter kampen fikk han over 53,2% av stemmene i Forests banens beste-avstemming på Twitter:

Han var ikke så langt unna scoring selv heller på et hjørnespark (som han ofte slo selv i Watford, mens han i dette tilfellet var inne i feltet)

– Jeg var virkelig fornøyd, sa Forest-manager Chris Hughton etter kampen.

– Til å være en ung spiller så viste han modenhet i en utmattende kamp siden vi var under press i andreomgangen, så han måtte spille i en litt annerledes rolle, men jeg var veldig fornøyd for ham.

Garners opphold i Watford var ikke all verden, og han imponerte aldri veldig på Vicarage Road. Vi får krysse fingrene for at Forest passer ham bedre – det startet i alle fall bra for 19-åringen.

FORNØYD: Nottingham Forest-manager Chris Hughton.

Linfield 3-0 Portadown

Portadown skuffet i helga med 0-2-tapet hjemme mot Warrenpoint, og mot serieleder Linfield var de ikke ventet å ta poeng. Det gjorde de ikke heller.

Tre ganger ble Jacob Carney overlistet av Linfields Shayne Lavery, og dermed ble det en oppskriftsmessig seier for hjemmelaget.

Carney virker å ha hatt mer enn nok å gjøre i kampen, og var vel neppe grunnen til at Portadown tapte.

TAPTE: Jacob Carney og Portadown.

Andre:

• Teden Mengi kunne fått debuten for Derby County tirsdag kveld, men kampen mellom Rotherham og Derby ble til slutt utsatt på grunn av skadene kraftig regn hadde gjort på gressmatta. Mengi var i utgangspunktet oppsatt på benken – kanskje ikke helt unaturlig at han ikke ville gått rett inn på laget med tanke på Derbys glimrende defensive statistikk for tida. Rotherham og Derby spilte onsdag kveld, men Mengi fikk aldri debuten.
  • Salford Citys kamp mot Colchester ble også utsatt, og dermed ble det ikke spilletid for Di’Shon Bernard denne midtuka.
  • Ethan Laird var ikke i MK Dons-troppen som tapte 0-3 mot Sunderland i EFL Trophy. Laird har tidligere i sesongen vært i aksjon i EFL Trophy for United, og kunne derfor ikke spille her.
  • Aliou Traoré var ikke i Caens tropp mot Valenciennes. Han var ikke i Caens tropp i helga heller, og er vel kanskje rett og slett skadet.