Rashford hyller Chelsea-spillere

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 24. januar


Marcus Rashford hyller to Chelsea-spillere

Det siste året har United-spiss Marcus Rashford fått mye skryt for hans kamp for vanskeligstilte barn og familier, og flere Premier League-spillere har fulgt i den unge engelskmannens fotspor.

Nå er det Chelseas Mason Mount og Reece James som får skryt av Rashford, for å ha tatt et sterkt initiativ i sine respektive veldedige organisasjoner. Organisasjonen Together for Short Lives støttes av Mount, og hjelper barn med alvorlige sykdommer og deres familier, mens James støtter The Felix Project, som gjør mye av det samme arbeidet som Rashford selv har jobbet med.

– Alt de gjør er viktig, både for de generasjonene som lever nå, og ikke minst for alle barna som ikke er født enda, sa Rashford i hyllesten sin, etter at han vant Football Writers’ Association Tribute Award.

James er for øvrig bror av Manchester Uniteds Lauren James.

Lørdag 23. januar


Lukasz Bejger signerer for Śląsk Wrocław

Dette bekrefter den polske klubben i en oppdatering på Twitter. Den polske midtstopperen signerte for Uniteds akademi i 2018, og har spilt for både U18 og U21 lagene i de to årene han har hatt i klubben.

Old Trafford åpner dørene for vaksineopplæring

– Manchester United har åpnet Old Trafford til St. John Ambulance for flere hundre frivillige som skal delta på opplæring av vaksinering, som en del av NHS sitt vaksineprogram, står det i en offisiell uttalelse fra klubben.

Flere i United-staben vil også bli trent opp i vaksineringen, og vil etter endt opplæring trå inn i frontlinjen til NHS, i det som blir et stort vaksineringsprogram. Alle som gjennomfører vaksinetreningen sin på Old Trafford, vil være med på vaksineringen i Manchester-området.

Gratulerer med dagen, Andrei!

Tidligere United-spiller, Andrei Kanchelskis, fyller 52 i dag!

Den ukrainske vingen spilte for United fra 1991 til 1995, og har siden vært innom flere klubber før han la skoene på hylla i 2006, før gikk videre til en trener-karriere.

Fredag 22. januar


De Bruyne og Vardy ute med skader

To av Manchester Uniteds motstandere i tittelracet fikk et slag i form av skader fredag.

Pep Guardiola kunne på sin pressekonferanse informere om at Kevin De Bruyne er ute i fire til seks uker. Det betyr at ligakampene mot West Bromwich, Sheffield United, Burnley, Liverpool, Tottenham, Arsenal og West Ham alle står i fare.

Hos Leicester er Jamie Vardy ute i et par uker. Det kan bety kampene mot Everton, Leeds og Fulham.

Torsdag 21. januar


FIFA & co vil stoppe europeisk superliga

Det blir til stadighet spekulert i muligheten for at det kan dukke opp en europeisk superliga, men FIFA-president Gianni Infantino og presidentene i UEFA, CONMEBOL, CAF, AFC, Concacaf og OFC har sammen sluppet en pressemelding hvor en sier klart ifra om at enhver klubb eller spiller som er involvert i en slik lukket superliga ikke kommer til å bli tillatt å delta i verken VM, EM eller de andre turneringene som arrangeres av disse forbundene (altså inkludert Champions League).

Så er sikkert ikke dette siste gang vi hører snakk om en europeisk superliga av den grunn.

Nicky Butt og Phil Neville fyller år

Det er ikke bare Prinsesse Ingrid Alexandra og luftskipkonstruktør Umberto Nobile som ble født på denne datoen. I 1975 og 1977 ble henholdsvis Nicky Butt og Phil Neville født den 21. januar. Butt blir 46 år, mens Neville fyller 44 år.

Butt spilte 387 kamper for United, og scoret 26 mål, og spilte blant annet Champions League-finalen i 1999. Neville, som nylig tok over David Beckhams Inter Miami, spilte 386 United-kamper og scoret 8 mål.

Vi gratulerer med dagen – og nevner også at Danny Wallace (57 år) og Henrikh Mkhitaryan (32 år) også har bursdag på denne datoen.

Onsdag 20. januar


City lånte tabelltoppen i noen timer

Manchester City slo Aston Villa 2-0 onsdag kveld. Bernardo Silva og Ilkay Gundogan scoret hjemmelaget sine mål. Aston Villa var absolutt med i kampen, men etter at Bernardo Silva satte ballen i mål med ti minutter igjen å spille, gikk luften ut av ballongen for Villa sin del. City er nå ett poeng foran United med like mange kamper spilt. De er også foran Leicester på målforskjell.

Godkjente hjernerystelse-bytter

Premier League-klubbene ble onsdag enige om å starte med hjernerystelse-bytter i Premier League. Det betyr at hvis man får hodeskader så kan man bytte ut spillere utenom den normale kvoten på tre spillere. Motstander-laget kan samtidig også gjøre et bytte. Det kan gjøres to hjernerystelse-bytter i løpet av kampen.

Merk: Det har blitt skrevet en del om at dommere vil gi tilbakemeldinger på om noen klubber forsøker å utnytte den nye regelen, for eksempel ved å late som om det er hodeskade for å få gjennomført andre typer bytter etter at de tre lovlige byttene er gjort.

Tirsdag 19. januar


Leicester overtok tabelltoppen

Hjemme på King Power Stadium vant Leicester 2-0 mot Chelsea tirsdag kveld. Wilfred Ndidi og James Maddison scoret hjemmelaget sine mål. Det betyr at Leicester gikk forbi United på Premier League-tabellen – riktignok med én kamp mer spilt. Chelsea ligger på 8. plass.

West Ham slo West Bromwich 2-1 i den andre kampen som ble spilt tirsdag kveld. Michail Antonio og Jarrod Bowen scoret for West Ham, mens Matheus Pereira sto for bortelaget sitt mål. 

Norske Hege Riise erstatter Neville

Hege Riise overtar som landslagssjef for de engelske fotballjentene på midlertidig basis. Det ble offentliggjort tirsdag.

I første omgang handler det om å lede England i februar-landskampene. Deretter vil det tas en vurdering på om Riise skal lede England også gjennom OL til sommeren, før Sarina Wiegmann overtar permanent til høsten.

Riise har vært trener for Lillestrøms kvinnelag de siste årene, men ga seg etter forrige sesong.

Mandag 18. januar


Liverpool – United satte ny rekord

Sky offentliggjorde mandag at et snitt på 4,05 millioner så søndagens kamp mellom Liverpool og United, noe som er rekord for en TV-sending Sky er alene om. I sluttminuttene var det faktisk hele 4,8 millioner som fulgte med, da United jaget seier.

Den gamle rekorden var på 4,049 millioner fra City-United i 2012.

Phil Neville blir sjef for Beckhams MLS-klubb

Phil Neville har akseptert en toårskontrakt med David Beckhams MLS-klubb, Inter Miami.

Neville trekker seg dermed fra jobben som landslagssjef for Englands kvinnelag med umiddelbar effekt. Det bekreftet FA mandag ettermiddag.

Inter Miami ønsket nemlig Neville på plass i god tid før MLS-sesongen starter i slutten av februar.

Nederlands landslagssjef Sarina Wiegman har allerede fått jobben som Englands neste landslagstrener, men planen er at 51-åringen ikke skal overta England før etter sommerens OL. FA må derfor nå ut på jakt etter en midlertidig sjef.