Cavani fyller år: – Han ser ut som om han er 24!

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 14. februar


Cavani fyller år

Edinson Cavani ble født 14. februar 1987, og veteranspissen fyller altså 34 år i dag.

Da MUTVs Stewart Gardner i sitt intervju med Ole Gunnar Solskjær før WBA-kampen påpekte at måten Cavani jobber på får han til å se yngre ut, så responderte Solskjær slik:

– Han ser ut som om han er 24! Han har vært en veldig bra tilvekst til troppen, og til kulturen i gruppa, ved å vise den viljen og grundigheten med fokus på detaljer i sin alder. Han har vært veldig bra for oss.

Gratulerer med dagen, Edinson!

Lørdag 13. februar


Manchester City økte ledelsen

Manchester City hadde full kontroll mot José Mourinhos Tottenham, og vant til slutt 3-0. Rodri ga de lyseblå ledelsen på straffespark, før formspilleren Ílkay Gündogan scoret de to neste målene.

De leder nå med sju poeng til Leicester (som har én kamp mer spilt), og åtte poeng til United (som har like mange kamper spilt).

Tottenham er nå 17 poeng bak serielederen, og er altså også ni poeng bak Solskjærs United.

Liverpool kollapset mot Leicester på slutten

Liverpool tok ledelsen borte mot Leicester i det 67. minutt, og så ut til å gå mot en sterk borteseier, men så kollapset det for scouserne.

  • 78. minutt: Først utlignet James Maddison på et frispark, på en situasjon som måtte VAR-sjekkes.
  • 81. minutt: Bare noen minutter ble det fullstendig kaos i Liverpool-forsvaret. Alisson kom ut, og debutant Kabak i midtforsvaret endte opp med å takle den brasilianske målvakten, og Jamie Vardy kunne bare plukke opp ballen og sette den i det åpne målet.
  • 85. minutt: Så hang Kabak etter da Harvey Barnes ble spilt gjennom, og han satte ballen kaldt i mål, og plutselig stod det altså 3-1.

Det ble også sluttresultatet.

Leicester er med det ett poeng foran United, mens Liverpool fortsatt er fem poeng bak Solskjærs lag – både Leicester og Liverpool har én kamp mer spilt enn United.

I dag ville Liam Miller blitt 40 år

Liam Miller døde i 2018, bare noen dager før 37-årsdagen. Millers fødselsdag var 13. februar, og i dag ville han altså blitt 40 år gammel.

Miller spilte 22 kamper for klubben – elleve fra start – og scoret to mål.

DØDE I 2018: Liam Miller.
Nå er Roy Keane (!) på Instagram

De færreste ville kanskje sett for seg Roy Keane dukke opp på Instagram, men det har han altså gjort. Kontoen hans finner dere her, og utenom profilbildet hans (et barnebilde), så har han foreløpig lagt ut bilde av seg selv sammen med hunden.

Foreløpig følger han ikke noen.

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Roy Keane (@officialkeane16)

Fredag 12. februar


Ti år siden stjernetreffet

Fredag 12. februar er det nøyaktig ti år siden Wayne Rooney avgjorde bydebryet mot Manchester City med et eventyrlig brassespark.

Nani hadde gitt United ledelsen 1-0 før Edin Dzeko utlignet for gjestene. Men det var Sir Alex Fergusons menn som kunne juble etter byderbyet da Nanis presise innlegg ble brassesparket i mål av Wayne Rooney.

Mange har, trolig med rette, beskrevet Rooneys scoring som det vakreste målet noen gang scoret på Old Trafford.

Torsdag 11. februar


Misfornøyd Sociedad-sjef

Grunnet pandemien har UEFA flyttet det første oppgjøret mellom Real Sociedad og Manchester United fra San Sebastian til Torino. Enn så lenge står returoppgjøret oppført på Old Trafford.

Det liker Real Sociedad-direktør Roberto Olabe dårlig.

– Returkampen bør også spilles på nøytral bane, eller så får de legge opp til utslagsrunder med bare én kamp som de gjorde i fjor, er Olabe sitert på i Diario Vasco.

– For meg gir det ikke mening at vi skal spille på nøytral bane når vi er hjemmelag, mens vi skal spille på bortebane i den andre kampen.

Restriksjoner i Storbritannia hindrer Manchester United å reise til Spania. Bortekampene til Liverpool, Manchester City og Arsenal i Europa har også blitt flyttet til andre land.

Chelsea rykket i fra

Danske Pernille Harder scoret to av målene i Chelseas 3-0-seier i storkampen mot Arsenal onsdag kveld.

Seieren gjør at gamleklubben til Casey Stoney topper tabellen med en luke på tre poeng ned til Manchester United.

Begge tittelkandidatene gikk på overraskende tap i forrige serierunde, men Chelsea slo altså umiddelbart tilbake mot Arsenal. Fredag skal også United ut i et toppoppgjør når byderbyet mot Manchester City skal spilles.

Onsdag 10. februar


Instagram tar rasismegrep

Marcus Rashford, Axel Tuanzebe og Lauren James er blant spillerne som den siste tida har opplevd å motta rasistisk hets på sosiale medier.

Instagram har gitt uttrykk for at de allerede gjør mye for å stoppe denne hetsen, men bekrefter nå at de de vil komme med tøffere straffer mot de som bryter Instagram-reglene i private meldinger, og sier også at de vil samarbeide i etterforskningen av eventuelle saker som involverer hatprat av noe slag.

Dette er kanskje ikke like store endringer som mange er ute etter, men litt er i alle fall bedre enn ingenting.

Les mer her.

Tirsdag 9. februar


Hege Riise tok ut sin første engelske landslagstropp

Norske Hege Riise er midlertidig engelsk landslagssjef, og tirsdag tok hun ut sin første tropp. I den var det kun én United-spiller – Ella Toone.

Det engelske A-landslaget møter Nord-Irland 23. februar.

Se hele troppen her.

 

Mandag 8. februar


Første proff-kontrakt for Shoretire

Shola Shoretire har skrevet under på sin første profesjonelle kontrakt med United. Fredag kveld scoret 17-åringen tre mål for U23-laget, noe som betyr at han står med fem mål og tre målgivende på 13 kamper på dette nivået.

Det er spesielt imponerende med tanke på at han først fylte 17 år 2. februar.

Shoretire har forresten vært i United siden han var ni år gammel.

Vi gratulerer med kontrakten, og gleder oss til å se den videre utviklingen for en av de mest spennende spillerne i et akademi fullt av stortalenter.

Det rapporteres at Shoretire kommer til å få stadig flere sjanser på trening med førstelaget utover våren.

LES OGSÅ: Shoretire – talentet som slår alle rekorder

Vellykket anke for West Ham og Soucek

Lee Mason (VAR) ga kort tid før slutt av Fulham-West Ham beskjed til dommer Mike Dean om at et slag fra West Hams Tomás Soucek burde belønnes med et rødt kort. Dean sa seg enig med Mason, og viste ut West Hams viktige tsjekker, selv om det virker som om det er bred enighet ellers om at det var et uhell.

Soucek lå an til å måtte stå over tre kamper, inkludert cupkampen mot United, men FA bekreftet mandag at det røde kortet er omgjort.

Dermed er Soucek tilgjengelig i tirsdagens kamp.

Flere av Uniteds WSL-rivaler ga bort poeng

Manchester United-kvinnene skuffet stort søndag med 0-2-tapet på hjemmebane mot Reading.

Et hardt slag for titteldrømmen til Casey Stoneys lag, men også for ambisjonene om å kvalifisere seg for Champions League (som går til de tre øverste plassene på WSL-tabellen).

Heldigvis var ikke United det eneste topplaget som ga bort poeng. 

Vi visste allerede at ikke både Arsenal og Manchester City kunne vinne, siden de to lagene møtte hverandre. Denne gangen gikk bortelaget City seirende ut, og det er negativt for Uniteds sjanser til å havne fremfor City (som nå er to poeng bak United med én kamp færre spilt – og fredag skal de få besøk av Manchester United). Samtidig er det også positivt for Uniteds sjanser til å havne fremfor Arsenal, som fortsatt er ni poeng bak med to kamper færre spilt.

En annen ting som var positivt for United, var at Chelsea ble rystet på hjemmebane mot Brighton. Måkene fra sørkysten vant nemlig 2-1 i London etter å ha havnet under, og dermed tapte United i det minste ikke terreng til Emma Hayes’ Chelsea, til tross for eget skuffende resultat. Chelsea har like mange poeng som United, men er foran på bedre målforskjell. De har også én færre kamp spilt enn United.

Se tabellen her.