Kunne tatt over tabelltoppen – gikk på kjempesmell

Skuffende forestilling av Uniteds kvinnelag.

United ville ha overtatt tabelltoppen fra Chelsea med seier over Reading. Slik gikk det ikke. Selv om United var store favoritter før søndagens kamp var det bortelaget som kunne smile til slutt. To dødballer avgjorde kampen.

Det ble dermed ingen drømmedebut for Maria Thorisdottir.

Bra åpning

United gikk rett i strupen på bortelaget. Allerede etter fire minutter kom kampens første mulighet. Christen Press fikk gå og gå, men dessverre sklei hun i det hun skulle avslutte. Skuddet gikk dermed rett på keeper.

Ti minutter ut i oppgjøret fikk bortelaget to store sjanser på rappen. Heldigvis gikk begge skuddene til side for mål.

Ella Toone kunne ha sendt United i føringen halvveis ut i omgangen. Kirsty Hanson la lavt inn fra høyre og Toone prøvde lykken. Ballen gikk i stolpen og deretter i klypene til Reading-keeperen.

United styrte det meste av spillet i førsteomgang, men slet med å skape de store mulighetene. Der var dermed helt greit at det sto målløst til pause.

KUNNE SCORET: Ella Toone.

Dødballer avgjorde

Ti minutter etter hvilen fikk Leah Galton en kjempemulighet. Uniteds toppscorer klinket til på volley fra fem meter, men en meget god beinparade av Reading-keeperen forhindret scoring.

I stedet var det bortelaget som skulle få hull på byllen like etterpå. Først gjorde Mary Earps en kjemperedning, men måtte gi til corner. På den corneren raget Harding høyest og sendte bortelaget i føringen.

To minutter senere satt nummer to. Nok en gang var det en dødball som felte United. Et frispark fra venstre var meget godt slått og Carter stanget inn Readings andre scoring. Det var på dette tidspunktet spilt 65 minutter.

SMELL: United tapte mot Everton.

United klarte aldri å svare og skapte forbausende lite mot slutten av kampen. Dermed vant Reading 2-0. Det kan vel også sies å være fortjent.

United og Chelsea står begge med 32 poeng på toppen av tabellen, men London-laget har to kamper tilgode.

Manchester United 0-2 (0-0) Reading

Women’s Super League

Leigh Sports Village

Mål: Harding (63), Carter (65)

Lagoppstillinger:

Manchester United: Mary Earps; Maria Thorisdottir, Amy Turner, Millie Turner, Ona Batlle; Hayley Ladd (Jackie Groenen 65), Katie Zelem (Ivana Fuso 87); Kirsty Hanson (Jess Sigsworth 57), Ella Toone, Leah Galton; Christen Press

Ubenyttede innbyttere: Fran Bentley, Tara Bourne, Martha Harris, Carrie Jones,  Jane Ross

Reading: Moloney; Cooper, Mitchell, Bartrip, Woodham, Fishlock, James, Rowe, Eikeland, Harding, Carter

Innbyttere: Nayler, Leine, Roberts, Childerhouse, Flores, Harries, Bruton

(Her kommer de aller viktigste oppdateringene – mål, kjempesjanser, bytter, røde kort, osv. – fra kampen.)

1: Kampen er i gang!

22: Vi er litt sent inne her, men United har vært klart best de første 20 minuttene. Ella Toone har blant annet truffet stolpen.

35: Ona Batlle prøver skuddet fra 20-meter, men Moloney har god kontroll på fosøket.

40: Kirsty Hanson prøver å curle ballen i lengste kryss med venstrefoten, men ballen gå en meter over mål.

45: Pause. United har vært best, men det står målløst etter de første 45 minuttene.

46: Kampen er i gang igjen.

49: Fishlock prøver seg fra distanse og United-spillerne kommer aldri opp i presset. Skuddet går heldigvis over mål.

54: Jackie Groenen kommer inn for Hayley Ladd.

55: Kjempesjanse for Leah Galton! Får stå helt alene på fem meter, men en fantastisk beinparade av Moloney hinder Uniteds toppscorer.

57: Jess Sigsworth erstatter Kirsty Hanson.

62: Stor mulighet for gjestene. Bombarderer United 16-meter og får til et skudd. Earps gjør en kjemperedning.

63: Mål.Så scorer de på den påfølgende corneren! Harding rager høyes og sender bortelaget i føringen.

65: Mål. Bortelaget får frispark ute til venstre. I feltet får Carter gå upresset opp og nikker inn 2-0 for bortelaget.

82: United skaper forferdelig lite.

87: Ivana Fuso kommer inn for Katie Zelem.

90: Det legges til seks minutter.

90+6: Kampen er slutt.