Wayne Rooney fyller år

En rykteflom i sosiale medier har fått Manchester United og Greater Manchester Police til å være på vakt mot mulige supporterdemonstrasjoner før kampen mot Liverpool.

Søndag 24. oktober

Rooney fyller år

På denne dagen i 1985 ble Wayne Rooney født.

Han fyller altså 36 år i dag – vi gratulerer!

Rooney er Uniteds mestscorende spiller gjennom tidene med sine 253 mål for klubben (på 559 kamper).

I dag er han manager i Championship-klubben Derby County. De sliter tungt med økonomien, og har fått 12 minuspoeng i tillegg til at overgangssommeren ble sterkt preget av situasjonen, men Rooney har fått mye ros for hvordan han har håndtert det hele, og uten minuspoengene ville Derby hatt ganske god avstand til nedrykksstreken.

Lørdag 23. oktober

Varane tilbake på gress

Raphaël Varane nærmer seg sakte et comeback for United, etter skaden sin i Nations League-finalen for Frankrike.

Liverpool-kampen kommer nok for tidlig, men Ole Gunnar Solskjær sier i en kort kommentar at midtstopperen nå er tilbake i trening på gress.

– Han jobber hardt, men det er som alltid vanskelig å sette en tid for når spillere returnerer, men han er tilbake på gress og hvem vet da?

Etter Liverpool-kampen er det også seks hele dager før Uniteds neste kamp, borte mot Tottenham. Deretter venter bortekamp mot Atalanta og hjemmekamp mot Manchester City påfølgende uke før neste landslagspause.

Håpet er nok å se Varane på banen før den.

Fredag 22. oktober

To United-spillere i aksjon i landskamper

Fem United-spillere kunne potensielt vært i aksjon fredag kveld, men det var bare to av dem som fikk spilletid.

Jackie Groenen spilte fra start for et Nederland som smadret Kypros på bortebane, men hun ble byttet ut i det 67. minutt da kampen for lengst var avgjort. Det stod da 6-0 til Nederland, og endte til slutt med en 8-0-seier.

United hadde tre spillere i den walisiske landslagstroppen – Carrie Jones, Chloe Williams og Hayley Ladd, men det var bare sistnevnte som fikk spilletid da Wales spilte 1-1 borte mot Slovenia. Ladd spilte stopper, og ikke i den midtbanerollen vi er mest vant til å se henne i, og var på banen i hele kampen. Wales avsluttet kampen med ti spillere etter en utvisning 15 minutter før slutt. Jones var ubenyttet reserve, mens Williams (som ikke har debutert for United ennå) ikke var med i kamptroppen.

Kirsty Hanson var ubenyttet reserve da Skottland vant 2-1 mot Ungarn etter et sent seiersmål.

United bøtelagt for Villarreal-kampen

United er blitt bøtelagt av UEFA med totalt 8 375 euro for det som skjedde etter Cristiano Ronaldos seiersmål mot Villarreal i september.

Deler av boten har å gjøre med objekter som ble kastet inn på banen, mens det andre handlet om at en eller flere tilskuere løp inn på banen.

banestormer

Torsdag 21. oktober

Uavgjort for de norske jentene

Maria Thorisdottir spilte hele kampen og Vilde Bøe Risa kom inn som innbytter da Norge spilte 0-0 mot Polen i kveld.

Risa hadde kampens siste mulighet, men skjøt over.

Norge står dermed med sju poeng på de tre første kampene i VM-kvalifiseringen.

Rund dag for Nemanja Vidic

I dag fyller Nemanja Vidic 40 år. Serberen ble nemlig født 21. oktober 1981.

Vidic spilte 300 kamper for Manchester United i perioden 2006-2014, og han scoret 21 mål. Han dannet en svært solid stopperduo med Rio Ferdinand, trolig verdens beste, og hans oppofrende spillestil gjorde ham til en svært populær mann blant United-fans.

Gratulerer med dagen, Nemanja!

VIDIC OG LIGAPOKALEN: United vant fem ligatitler mens Vidic var i klubben.

Onsdag 20. oktober

Bruce ferdig i Newcastle

Som ventet er ex-red Steve Bruce ferdig i Newcastle United.

Han fikk sin 1000. kamp som manager, men en eventuell nummer 1001 kommer altså ikke i Newcastle.

Newcastle bekreftet nemlig onsdag at Bruce og Newcastle har skilt lag, og det omtales som en gjensidig avgjørelse.

Graeme Jones tar over midlertidig mens Newcastle finner en ny hovedtrener.

Bruce spilte 414 kamper for Manchester United (i perioden 1987-1996), og scoret 51 mål.

Tirsdag 19. oktober

Sterk borteseier i generalprøven

Tirsdag kveld vant Liverpool 3-2 borte mot Atlético Madrid etter en spennende kamp.

Det ble en hendelsesrik førsteomgang i Madrid. Mohamed Salah ga bortelaget ledelsen i kampens åttende minutt, og fem minutt etterpå doblet Naby Keita ledelsen.

Da så det ut til at Liverpool kunne ende opp med en enkel borteseier, men det er sjeldent enkelt i Madrid.

Antoine Griezmann reduserte og utlignet til 2-2 før pause, og franskmannen ble også en av hovedkarakterene i andreomgangen: Griezmann ble nemlig utvist for farefullt spill.

I det 78. minutt tok Liverpool ledelsen igjen ved Salah, på et straffespark etter at Diogo Jota ble felt.

Hjemmelaget ble også tildelt et straffespark på slutten, men VAR ga beskjed om at det ikke skulle være straffe, og det ble ikke flere scoringer.

Dermed går Liverpool inn i helgas kamp mot United med selvtillit etter å ha vunnet 3-2 borte mot Atlético Madrid.

Taylor dømmer United – Liverpool

Anthony Taylor er satt opp som dommer i United – Liverpool. Han dømte også samme kamp i mai, da United tapte 2-4. Hans foreløpig siste United-kamp var Ronaldos redebut, da Newcastle ble slått 4-1.

Taylor er faktisk født i Wythenshawe, der Marcus Rashford er fra.

BofA Securities kjøpte 9,5 millioner United-aksjer

Tidligere i oktober ble det klart at Glazers ønsket å selge 9,5 millioner United-aksjer. Nå er salget foretatt.

Det ble investeringsbanken BofA Securities, eid av Bank of America, som kjøpte aksjene for en totalpris på cirka 161 milloner dollar.

Mandag 18. oktober

Forberedt på mulige demonstrasjoner

Både Greater Manchester Police (GMP) og Manchester United ble tatt på senga i forbindelse med de første demonstrasjonene som utsatte kampen mot Liverpool i vår.

Flere fans klarte da også å ta seg inn på Old Trafford, men da en ny demonstrasjon fant sted i forbindelse med den omberammede kampen mot Liverpool, var både politiet, United og Liverpool langt bedre forberedt.

Nylig har det versert rykter i sosiale medier om at en ny demonstrasjon skal finne sted på Old Trafford til helgens kamp mot Liverpool, og planene skal ha fått tilnavnet «Round Two».

Disse ryktene skal nå ha ført til at United har hatt kontakt med lokale styresmakter og politiet for å være forberedt på eventuelle nye demonstrasjoner, melder avisen Daily Star.