Viktig Villarreal-spiller kan gå glipp av finalen

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 9. mai


Viktig Villarreal-spiller kan gå glipp av finalen

Torsdag kunne Villarreal juble for avansement til Europa League-finalen, etter at de spilte 0-0 mot Arsenal, og dermed holdt på ledelsen fra det første oppgjøret.

Det «den gule ubåten» nok ikke jubler over, er at kantspiller Samuel Chukwueze måtte gå av banen med en skade etter en halvtime.

Nå skriver den spanske klubben at nigerianeren har pådratt seg en muskelskade i låret. Videre skriver klubben at «rekonvalesenstiden kommer an på fremgangen til spilleren», uten å gi noe anslag på når 21-åringen vil være tilbake.

AS skriver derimot at det vanligvis tar én måned å komme seg fra slike typer skader. I så fall har Chukwueze dårlig tid, med tanke på at finalen mot United spilles 26. mai.

Unggutten har startet samtlige av Villarreals Europa League-kamper fra og med åttedelsfinalen, og står med fem mål og åtte målgivende pasninger for de gulkledde denne sesongen.

Fredag 7. mai


Norman Whiteside fyller år

En United-helt blir 56 år i dag:

Vaksinestøtte fra Manchester United

Manchester United Foundation har donert 50 000 pund til nok en god sak, nemlig for å hjelpe til med å finansiere og levere vaksiner for coronaviruset over hele verden.

Dette som en del av VaccinAid-kampanjen til UNICEF og Crowdfunder.

Datoen for offentliggjøring av neste sesongs terminliste

Premier League har bekreftet at neste sesongs Premier League-terminliste kommer onsdag 16. juni.

Terminlista offentliggjøres klokka 10.00 skandinavisk tid.

Premier Leagues 2021/22-sesong starter 14. august 2021, og avsluttes 22. mai 2022.

Torsdag 6.mai


Seks Roma-spillere ute med skade til møtet med United

Keeper Pau Lopez, forsvarsspilleren Leonardo Spinazzola og midtbanespilleren Jordan Veretout ble alle skadet mot United i den første semifinalen og er ikke klar til torsdagens kamp. 

Det er heller ikke Amadou Diawara, Gonzalo Villar og Carles Perez. 

Pedro er imidlertid tilbake i troppen til kveldens kamp som også inkluderer de to tidligere United-spillerne Chris Smalling og Henrikh Mkhitaryan.

UEFA bekrefter at Champions League-finalen spilles i Tyrkia

UEFA bekreftet torsdag formiddag at Champions League-finalen mellom Manchester City og Chelsea vil bli spilt på Ataturk Stadion i Istanbul. Det har blitt spekulert i om finalen ville bli flyttet til Wembley siden det er to engelske lag som møtes, men UEFA bekreftet i en pressemelding torsdag at finalen vil bli spilt i Tyrkia.

Det betyr også at UEFA, høyst trolig vil la Europa League-finalen bli spilt i Gdansk i Polen selv om to engelske lag (Manchester United og Arsenal) kan bli motstandere der.

17.mai blir det etter planen betydelige lettelser i Corona-restriksjonene i Storbritannia. Det kommer trolig til å være i underknt av 10.000 fans på begge finalene.

Daily Mail: Trenerstaben reagerer på Neville-utspill

Ole Gunnar Solskjær og trenerstaben skal ha reagert på Gary Nevilles knallharde utspill mot Glazer-familiens eierskap i United og Superliga-planene som gikk i vasken. Det skriver Daily Mail. 

Artikkelen, er skrevet av Chris Wheeler som følger United tett. Der pekes det på at trenerstaben er av den oppfatningen av at Nevilles knallharde utspill kan ha bidratt til den aggressive stemningen i søndagens protester som gjorde at kampen mellom United og Liverpool ble utsatt.

Paul Hirst i The Times skriver en lignende sak i torsdag, og selv om Solskjær ikke nevnte Neville og Jamie Carragher med navn på torsdagens pressekonferanse, skriver Hirst at også han er av den oppfatningen av at det var først og fremst de to Sky Sports-ekspertene han siktet til.

Onsdag 5. mai


Truer fire klubber med utestengelse

Fire av de såkalte Superliga-klubbene, Juventus, Real Madrid, Barcelona og AC Milan, har fortsatt ikke tatt klar nok avstand fra turneringen, og ifølge ESPN så trues de nå med to års utestengelse fra europacuper.

United er blant klubbene som har trukket seg fra turneringen, og dermed også slipper unna straff.

Les hele saken hos ESPN her.

Hvis ni av de opprinnelige tolv Superliga-klubbene trekker seg så vil turneringen automatisk dø. Det skal være en av grunnene til at UEFA fortsetter å presse på.

Kilder ESPN har snakket med hevder imidlertid fortsatt at United og de andre klubbene som trakk seg fra Superligaen kan gå på en større økonomisk smell hvis de gjenstående Superliga-klubbene går til sak.

Ingen bortesupportere på de to siste kampene

Den nest siste runden har som det tidligere har blitt snakket om blitt flyttet til den siste midtuka – for at alle klubbene skal få mulighet til å ha hjemmekamp på et tidspunkt hvor det er lovlig å ha supportere til stede. Det er nemlig ventet at det fra og med 17. mai vil bli åpnet opp for supportere.

bekrefter Premier League at det blir for kun hjemmesupportere. Dette er avgjort etter konsultasjon med klubbene. Det bidrar til en enklere gjennomføring, trolig mindre reising og i tillegg flere hjemmefans som får muligheten til å dra på kamp med favorittlaget.

For Uniteds del gjelder det hjemmekampen mot Fulham.

Carney slapp inn fire mål mot erkerivalen

Det blir ingen midtukeartikkel om de utlånte denne uka, rett og slett fordi nesten ingen av dem spiller, men tirsdag kveld var i alle fall Jacob Carney i aksjon.

Det gikk ikke veldig bra – Portadown gikk på et 1-4-tap på bortebane mot erkerival Glenavon, og er nå nede på tiendeplass (av tolv lag – men det er ikke noe nedrykk i den nordirske ligaen denne sesongen).

Belfast Telegraph hadde i går for øvrig en sak hvor Carney ble omtalt som en fanfavoritt etter godt spill for Portadown, og hvor keeperen selv åpnet for å bli værende i klubben om han får muligheten.

– Jeg kommer ikke til å avslå noen alternativer om det er en mulighet til å spille, siteres Carney på.

Tirsdag 4. mai


Ferguson-møte hjalp ikke PSG

Tirsdag observerte Manchester Evening News Sir Alex Ferguson på vei inn på Lowry Hotel i Manchester, der Paris Saint-Germain holdt til før mesterligasemifinalen mot Manchester City senere samme dag. Litt over en time senere ble skotten fulgt ut døren av klubbpresidenten i den franske klubben.

Det er mulig å spekulere i at den skotske mesterhjernen prøvde å gi PSG-trener Mauricio Pocchettino en liten pekepinn på hvordan de lyseblå fra Etihad skulle slås, men i så fall må argentineren ha slitt med å skjønne Fergusons aksent.

På Etihad var det nemlig Manchester City som stakk av med seieren, etter to mål av Riyad Mahrez. Det siste finalehåpet svant nok hen for PSG da Angel di Maria fikk det røde kortet for voldelig opptreden etter 70 minutter. Dermed var det Manchester City som tok den første av to plasser i mesterligafinalen.

Ny jobb for Robin van Persie

Nederlandske Algemeen Dagblad melder at tidligere United-spiller Robin van Persie har fått en ny stilling i Feyenoord. 37-åringen, som har hatt en rolle som avslutningstrener for førstelaget i Rotterdam-klubben, vil nå figurere som assistenttrener for U16-laget til klubben.

Der vil han blant annet ha ansvar for sin egen sønn, Shaqueel, som anses som et av de større talentene i Feyenoord-akademiet.

Chelsea slipper supporterne til i styremøter

I en pressemelding skriver Chelsea tirsdag at de vil slippe til tre «supporter-rådgivere» på sine styremøter fra 1. juli, for å sikre at supporternes vilje blir hørt når beslutninger tas.

Londonklubben skriver at de vil forhøre seg med forskjellige supportergrupperinger før prosessen med å finne kandidatene begynner, og at hvem som får de tre plassene vil avgjøres ved en avstemning. Klubben skriver at det vil foretas omvalg før hver sesong, og at representantene vil måtte skrive under på en avtale om konfidensialitet.

De tre kandidatene vil ikke ha stemmerett, og kommer ikke til å delta på møter som gjelder spillere, ansatte eller akademiet.

Chelsea anslår at supporterrepresentantene vil delta på rundt fire møter hvert år.

Tidligere akademigutt Alan McLoughlin er død

Den tidligere irske fotballspilleren Alan McLoughlin er død, 54 år gammel, som følge av kreft. Det skriver blant andre The Irish Times.

Midtbanespilleren fikk aldri førstelagsdebuten i United, før han ble fristilt i 1986. Likevel fikk den Manchester-fødte iren en lang og innholdsrik karriere i engelsk fotball, i tillegg til 42 kamper og to mål for det irske landslaget.

Boikottperioden er over

Manchester United er tilbake på sosiale medier, og det samme er Supporterklubben.

United er tilbake med følgende beskjed: