Ligagull til kvartett av ex-reds

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 2. mai


Seriegull til Inter

Matteo Darmian, Ashley Young, Romelu Lukaku og Alexis Sánchez – og resten av Inter-laget – har blitt seriemestere i Italia.

Inter vant lørdag borte mot bunnplasserte Crotone, og søndag ville de bli seriemester om ikke Atalanta klarte å vinne mot Sassuolo. Det klarte de ikke, for etter en kamp med to utvisninger, straffebom og VAR-annulleringer så endte det 1-1.

Dermed er Juventus’ lange rekke brutt. De hadde nemlig vunnet ni sesonger på rad før dette.

Inter har igjen fire kamper av sesongen.

Cavani kåret til månedens spiller

Edinson Cavani er vinner av Uniteds offisielle kåring av klubbens beste spiller i april måned. 34-åringen vinner med det prisen for første gang i United-karrieren.

Det skriver klubben på sine nettsider.

Uruguayaneren har levert flere viktige involveringer for United de siste kampene. Blant annet scoret han viktige mål i 3-1-seirene over Tottenham og Burnley, i tillegg til at han altså leverte en fantomkamp da United snudde 1-2 til 6-2 mot Roma.

Superveteranen nådde derimot ikke helt opp i Supporterklubbens aprilkåring. Den prisen stakk en annen av målscorerne fra europaligasemifinalen av med.

Beckham fyller år

En av moderne tids aller største fotballikoner, David Beckham, fyller i dag 46 år. Mellom debuten i 1992 og Real Madrid-overgangen i 2003, fikk mannen med den presise høyrefoten med seg 356 kamper for United. I løpet av den tiden rakk Beckham å score 85 mål.

Tiden på Old Trafford brakte også med seg seks Premier League-gull, to FA-cuppokaler og ett Champions League-trofé.

Engelskmannen fikk også et tresifret antall kamper for «Three Lions», flere av disse som kaptein.

Både under og etter karrieren har Beckhams navn vært å finne i sladrepressen, og det er ikke urimelig å anta at engelskmannen er blant verdens best kjente fotballnavn.

I 2018 stiftet han også den amerikanske fotballklubben Inter Miami, der tidligere United-kollega Phil Neville er trener. Klubben spiller fra og med 2020 i Major League Soccer.

Les Beckhams spillerprofil her.

Vi gratulerer med dagen!

Lørdag 1. mai


Opprykk for Ferguson jr.

Darren Fergusons Peterborough hadde muligheten til å sikre opprykket i midtuka, og så ut til å være på vei mot det da de ledet 2-0 mot Doncasters Rovers. Da kastet de bort ledelsen, og dermed måtte de vente til helga for å få en ny mulighet.

Lørdag var Lincoln City, den eneste klubben med mulighet til å gå forbi Peterborough, motstander på London Road, og trolig trodde nok de fleste Peterborough-fans at de måtte vente noen dager til da Lincoln City i det 53. minutt gikk opp i en 3-0-ledelse. Var det virkelig i ferd med å rakne?

Heldigvis for Peterborough er Ferguson-familien ganske gode på å slå tilbake.

I det 65. minutt reduserte de, og i det 76. minutt reduserte de igjen – men de trengte fortsatt ett mål til for å få 3-3-målet som ville sikre opprykket. På overtid fikk de straffespark, og det straffesparket scoret Jonson Clarke-Harris på, og det var det siste som skjedde. Peterborough rykket dermed opp til Championship for tredje gang under Fergusons ledelse.

Ferguson har tidligere også rykket opp fra League Two med både Peterborough og Doncaster, og har altså i alt fem opprykk som manager.

City vant igjen

Manchester City vant oppskriftsmessig 2-0 borte mot Crystal Palace etter scoringer av Sergio Agüero og Ferran Torres.

Det betyr at ligagullet kan bli bekreftet for City på søndag.

Hvis United tar poeng mot Liverpool, så må de lyseblå vente litt til, men om Liverpool vinner på Old Trafford så er det hele altså over.

At ligagullet ender i feil side i Manchester er det vel få som tviler på, men United vil nok gjerne at det ikke skal skje denne søndagen.

Fredag 30. april


United – Leicester fikk ny dato

Uniteds hjemmekamp mot Leicester er nå flyttet til onsdag 12. mai med avspark 19.00.

Se komplett terminliste her.

United henter akademispeider

Kanskje ingen stor sak, men vi tar med oss at United skal ha hentet Jamahl Jarrett fra Crystal Palace som akademispeider. Kanskje kan dette bidra til at United får bedre oversikt over talenter i London-området som klubben bør være klar over.

John O’Shea fyller 40 år

John O’Shea har en rund dag i dag: han fyller nemlig 40 år – vi gratulerer!

På bursdagen sin for to år siden annonserte O’Shea at han kom til å avslutte spillerkarrieren sin, og vi skrev da denne hyllestsaken om fem O’Shea-øyeblikk vi ikke glemmer.

Iren jobber som trener i Reading, hvor han avsluttet karrieren sin, og jobber der blant annet sammen med Quinton Fortune. Reading ender trolig på 7. plass i Championship denne sesongen.

O’Shea er ikke den eneste som har bursdag i dag av United-personligheter. Det er verdt å nevne at ex-red Gerry Daly fyller 67 år, mens Teden Mengi fyller 19 år i dag.

Torsdag 29. april


Villarreal tok første stikk i den andre Europa League-semifinalen

Samtidig som United torsdag kveld spilte den ganske så dramatiske europaligasemifinalen mot Roma, møttes også Villarreal og Arsenal i kamp om den andre billetten til finalen i Gdansk. På Estadio El Madrigal var det hjemmelaget som kom best i gang, etter en kamp som også virker å ha bydd på stor dramatikk.

Manu Trigueiros sendte spanjolene i ledelsen allerede etter fem minutter, før Raul Albiol la på til 2-0 før halvtimen var spilt. Timen ut i oppgjøret så det enda mørkere ut for «the Gunners», da Dani Ceballos fikk sitt andre gule kort, og følgelig måtte forlate banen.

Mikel Artetas menn klarte likevel å slå tilbake, da Nicolas Pepe scoret et straffespark med kvarteret igjen av kampen. Like etter fulgte enda mer dramatikk, da også Villarreals Etienne Capoue dro på seg sitt andre gule kort.

Kampen ebbet ut med 2-1 til Villarreal, som nå ser ut til å lede an i kampen om en plass i finalen.

UEFA deltar i boikott av sosiale medier

Torsdag skriver det europeiske fotballforbundet at også de vil delta i boikotten av sosiale medier, i solidaritet med kampen mot netthets.

Forrige uke offentliggjorde United at de vil avstå fra å oppdatere sine sosiale medier fra og med 16.00 førstkommende fredag, til og med 00.59 førstkommende tirsdag. Det samme vil også resten av det engelske ligasystemet, både på herre- og kvinnesiden.

Formålet med boikotten er å kreve at de store aktørene tar større grep for å forhindre netthets.

UEFA-president Aleksander Ceferin støtter de engelske klubbenes initiativ:

– Det har vært diskriminering både på banen og sosiale medier. Dette er uakseptabelt, og må stoppes, med hjelp av offentlige og lovgivende myndigheter, samt gigantene på sosiale medier, sier sloveneren. 

– Vi har fått nok av disse feigingene som gjemmer seg bak anonymiteten deres for å spy ut sine giftige ideologier. 

Marsch tar over for Nagelsmann

Trenerkabalen i Tyskland er i ferd med å gå opp.

Først trakk Hansi Flick seg som Bayern-trener. Den jobben fikk Julian Nagelsmann. Nå er Jesse Marsch bekreftet som Nagelsmann erstatter i RB Leipzig.

Onsdag 28. april


10 000 tilskuere på Europa League-finalen?

Roma er det eneste som står mellom United og en plass i Europa League-finalen i polske Gdansk onsdag 26. mai.

Spørsmålet har imidlertid vært om det blir noen tilskuere i selve finalen.

Den polske nettsiden Sportowe Fakty skriver imidlertid at de sitter på rapporter som tyder på at det blir lov med cirka 10 000 tilskuere på Europa League-finalen i Gdansk, eller mer korrekt: En fjerdel av PGE Arena Gdansk kan fylles opp, og kapasiteten er drøyt 43 000.

Ifølge nettsiden vil dette offentliggjøres senest denne uka.

Dette er selvsagt avhengig av grønt lys også fra polske politikere, men samtalene med dem skal også være positive.

Så gjenstår det å se hvem som kan bli blant de 10 000 tilskuerne, om det på noen som helst måte kan åpnes opp for å ta imot tilskuere fra for eksempel Manchester, Norge eller andre steder.

Dette er vel akkurat nå ganske tvilsomt, all den tid den polske regjeringen ikke en gang har åpnet for tilskuere på polske toppserie-kamper. At de da skal være villig til å ta imot utenlandske fotballsupportere virker da usannsynlig, men med et Europa hvor stadig flere er fullvaksinerte så gjenstår det å se hvordan UEFA og de polske myndighetene

Maskert gruppe ville ta seg inn på Woodwards eiendom

En gruppe med maskerte menn gjorde skader på porten i forkant av Ed Woodwards hjem forrige uke, melder Sky Sports. Ingen var hjemme, og gruppen dro videre etter skadeverket på porten. Politiet ble ikke tilkalt.

Giggs møtte i retten – erklærte seg ikke skyldig

Onsdag morgen møtte Manchester United-legenden Ryan Giggs i Manchester Crown Court. Giggs er tiltalt etter en episode som fant sted hjemme hos ham i november 2020.

Tiltalen fra Den britiske påtalemyndigheten, «Crown Prosecution Service» lyder på «actual bodily harm» (kroppslig skade) mot én kvinne (som skal være Giggs sin tidligere kjæreste), og «common assault» (fysisk og/eller verbalt overfall, eller trusler egnet til å fremkalle frykt) mot en annen kvinne (som skal være hans tidligere kjærestes søster) som var hos Giggs i november 2020.  

I tillegg må Giggs svare på tiltalen om kontrollerende og påtrengende atferd mot de to kvinnene. 

Giggs erklærte seg «ikke skyldig» etter tiltalen da han ble bedt om å bekrefte navn, adresse og hvordan han forholdt seg til tiltalen.  

Ryan Giggs Appears In Court Charged With Assault And Coercive Control
MØTTE I RETTEN: Ryan Giggs erklærte seg ikke skyldig da han møtte i retten onsdag formiddag.

Giggs må tilbake i Manchester Crown Court den 26 mai da rettssaken starter. 

Det walisiske fotballforbundet har tidligere bekreftet at Ryan Giggs ikke kommer til å lede Wales sitt landslag i sommerens EM og assistentmanager Robert Page vil få den jobben.

Tirsdag 27. april


The Times melder om 26-mannstropper til EM-sluttspillet

Troverdige Martyn Ziegler i The Times skriver at UEFAs landslagskomité har anbefalt å utvide EM-troppene fra 23 til 26 på grunn av spillerbelastningen pandemien har sørget for. Det er ventet at det å få det godkjent av UEFAs hovedstyre er en formalitet.

Dette skal også gjøre troppene mindre sårbare for eventuelle smitteutbrudd.

Dermed øker altså muligheten for å komme med i troppen når dette eventuelt blir avgjort.

UEFA har tidligere bekreftet at landene kommer til å få lov til å gjøre fem bytter, i stedet for bare tre, i løpet av turneringens kamper.

Nagelsmann ny Bayern-trener

Bayern München bekrefter at RB Leipzig-trener Julian Nagelsmann overtar for Hansi Flick.

Mandag 26. april


Leicester vant mot Crystal Palace

Ex-red Wilfried Zaha ga Crystal Palace ledelsen på bortebane mot Leicester, men det ble til slutt en oppskriftsmessig hjemmeseier på King Power Stadium.

Timothy Castagne utlignet for Leicester noen minutter etter pause, før formspilleren Kelechi Iheanacho scoret et flott vinnermål etter Jonny Evans’ oppspill fra eget forsvar.

Dermed er Leicester fem poeng bak United med fem kamper igjen av sesongen. United skal i sesonginnspurten møte Leicester hjemme på Old Trafford.

Noah Solskjær til Sogndal

Ole Gunnar Solskjærs eldste sønn, Noah, skal spille for Sogndal på lån fremover.

Sogndal bekreftet mandag at 20-åringen er på plass i Sogndal, og at låneavtalen varer frem til 31. august.

Solskjær lånes inn fra Kristiansund.

Malta-tur på United i sommer?

Det virker slik, hvis man kan stole på radio- og TV-programmet Replay. Pandemien fører nemlig til at United blir i Europa også denne sommeren, og ifølge Replay, som dekker fotballen på Malta, så går det mot et gjestebesøk fra United i sommer.

Den skandinaviske Supporterklubben er jo nå verdens største supporterklubb for United, men samtidig er Malta stedet for den eldste Supporterklubben. Nå kan det gå mot sommerkamp mot et lag fra Maltas Premier League.

United skal, ifølge Replay, også ha en avtale med VisitMalta, som innebar at de mellom 2019 og 2022 skal ta turen til landet.