Manchester City Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League

United fikk hjelp fra Chelsea

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 14. november


Chelsea knuste City

Manchester City-kvinnene sliter tungt denne sesongen, og er helt nede på niendeplass (!) etter sju kamper, men er fortsatt ventet å bli Uniteds tøffeste konkurrent om tredjeplassen til slutt.

Derfor var det bra for United da Chelsea vant 4-0 på bortebane mot de lyseblå søndag ettermiddag.

Jessie Fleming, Samantha Kerr, Fran Kirby og Magdalena Eriksson scoret Chelseas fire mål.

Dermed er United fem poeng foran City etter sju kamper, og vil uansett være foran også etter å ha møtt serieleder Arsenal neste helg.

Se tabellen her.

Lørdag 13. november


Uavgjort i Nord-London-derbyet

Tottenham-kvinnene reddet poeng på overtid i hjemmekampen mot United sist helg, og det så en stund ut til at det skulle gå enda bedre hjemme mot serieleder Arsenal.

Til slutt fikk de uansett smake sin egen medisin da Vivianne Miedema utlignet på overtid. Spurs hadde da ledet siden veteran Rachel Williams scoret i det 66. minutt.

Uniteds forsøk på å bryte inn i topp tre (plassene som gir Champions League-plass) handler om å komme fremfor Arsenal, Chelsea eller Manchester City, men kanskje må United også forholde seg til Tottenham i denne kampen – de har nå nemlig slått Manchester City, nesten slått Arsenal og klart poeng mot United.

Arsenal er regnet som såpass gode at det for Uniteds del kan ha vært en fordel at The Gunners utlignet her. Nå er United tre poeng bak Tottenham på tredjeplassen, og kan i teorien avslutte denne runden på en tredjeplass, hvis en vinner med tre mål mot Everton, og Brighton ikke vinner borte mot Leicester.

Uruguay tapte uten Cavani

Natt til lørdag spilte Uruguay VM-kvalifiseringskamp hjemme mot Argentina, men Uniteds Edinson Cavani er jo ikke med på novemberlandskampene på grunn av skaden han sliter med.

Det Cavani-løse Uruguay klarte verken å score eller å holde nullen, og endte med et 0-1-tap etter scoring av ex-red Ángel Di María.

Uruguay har nå tapt de tre siste VM-kvalifiseringskampene.

De fire øverste plassene i den søramerikanske VM-kvalifiseringen gir VM-billett, mens femteplassen betyr en kvalifiseringskamp med gode muligheter til VM-billett, men Uruguay ligger nå på sjetteplass, og må altså gjøre det litt bedre i de neste landskampene for at det skal bli et nytt VM-sluttspill på Cavani.

Nå er de i det minste ferdig med kampene mot Brasil og Argentina, og har altså et ganske overkommelig kampprogram igjen. Tirsdag kveld spiller de borte mot Bolivia.

Fredag 12. november


Ella Toone stemt frem som månedens beste WSL-spiller – og Di’Shon Bernard ble kåret til månedens beste Hull-spiller

Ella Toone har blitt stemt frem som månedens beste WSL-spiller i oktober.

Toone har vært involvert i scoringer i samtlige kamper hittil denne sesongen, og det er dermed heller ikke så overraskende at hun plukker med seg noen personlige utmerkelser.

Hull har slitt stort etter opprykket, og ligger på nedrykksplass, men Di’Shon Bernard har hatt et godt låneopphold der hittil likevel.

21-åringen ble kåret til månedens beste Hull-spiller i oktober, etter å ha fått 73,28% av stemmene på klubbens nettsted.

Torsdag 11. november


Kalenderen fastsatt før VM-sesongen

Datoene for sesongstart og sesongslutt i Premier League-sesongen 2022/23 har blitt fastsatt til henholdsvis 6. august 2022 og 28. mai 2023.

Det melder ligaen på sine hjemmesider.

Ligaen har også måttet ta hensyn til verdensmesterskapet i Qatar, som sparkes i gang 21. november. Ligarunde 16, som finner sted i helgen 12. og 13. november, blir derfor den siste som spilles før ligaen sparkes i gang igjen på Boxing Day, britisk fotballs helligdag.

Det gir United-spillerne som tar seg til en eventuell VM-finale (spilles 18. desember) åtte dager pause mellom avslutningen av verdensmesterskapet og gjenoppstart i England.

Gerrard overtar Villa

Aston Villa bekrefter at Steven Gerrard er klubbens nye manager. Gerrard forlater dermed Rangers i Skottland for å ta over Villa etter at Dean Smith fikk sparken.

Gerrard tar over Villa som kun ligger to poeng over nedrykksstreken etter å ha tapt de fem siste ligakampene. Allerede om en måned skal Gerrard lede Villa mot Liverpool på Anfield

Onsdag 10. november


Velger Zidane Iqbal å spille for Irak?

Sky Sports har i dag en artikkel om United-unggutten Zidane Iqbal, 18-åringen som har etablert seg på U23-laget denne sesongen.

Iqbal har foreløpig ikke fått sjansen på engelske ungdomslag, men med pakistansk far og irakisk mor har han også andre muligheter til landslagsspill, og han gjorde det godt for det irakiske U23-landslaget i WAFF (West Asian Football Federation) Championship i oktober.

Fotballedere i Irak ønsker nå ifølge Sky Sports å sikre seg Iqbal ved å la ham spille for A-landslaget også.

Iqbal er ikke tatt ut i landslagssjef Dick Advocaats A-landslagstropp til novemberkampene mot Syria og Sør-Korea, så det ser vel ikke ut til å skje helt med en gang – og uansett er det jo når alt kommer til alt Zidane Iqbal som bestemmer dette selv.

27 år siden Kanchelskis scoret hat trick mot City

Andrei Kanchelskis hadde noen flotte øyeblikk i Manchester United-drakta, og aller størst var nok hat tricket mot Manchester City på denne dagen i 1994.

Fergusons United smadret City på Old Trafford med hele 5-0, og Kanchelskis scoret altså tre av målene.

Eric Cantona sendte United i ledelsen, før Kanchelskis ordnet 2-0 og 3-0 like før og like etter pause.

Mark Hughes scoret Uniteds fjerde, før Kanchelskis scoret sitt tredje i kampens 89. minutt.

Til sammen spilte Kanchelskis 161 kamper for klubben, og han scoret 36 mål på de kampene. Han var klart mest produktiv i 1994/95-sesongen, noe som også ble hans siste United-sesong, da han scoret 15 mål på 39 kamper fra sin vingposisjon.

Tirsdag 9. november


Flamengo med stygt poengtap uten Pereira

Ligatittelen henger i en tynn tråd for Andreas Pereira og Flamengo.

De ligger et stykke bak Atlético Mineiro på tabellen, men har hatt noen hengekamper en stund, og natt til tirsdag kastet de bort muligheten i en hengekamp som skulle vært av det enkle slaget.

De møtte nemlig Chapecoense, som ligger klart sist i den brasilianske ligaen (én seier på 31 kamper!), og da skulle det vel egentlig ikke vært så nøye at Pereira var suspendert på grunn av gule kort.

Men joda. Kaio Nunes snudde kampen etter at Flamengo først hadde tatt ledelsen. Flamengo utlignet igjen før pause, men vinnermålet kom aldri.

Flamengo er nå elleve poeng bak serieleder Atlético Mineiro, og ett poeng bak Palmeiras, med én færre kamp spilt enn begge lagene. Flamengo har igjen ni kamper av sesongen, og bør nok vinne bortimot samtlige for å ha en liten mulighet.

Nevnte Palmeiras er for øvrig motstander for Flamengo i Copa Libertadores-finalen senere i november.

Woodward fortsetter som konsulent?

Ed Woodwards rolle som sentral United-personlighet er kanskje ikke over.

Da Superliga-planene falt sammen i mai så ble det også klart at Woodward kom til å gi seg ved slutten av året, men Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver at det ikke nødvendigvis stemmer helt.

Woodward, som har vært toppsjef også på det sportslige i United siden han overtok etter David Gill sommeren 2013, skal nemlig ifølge Wheeler være i samtaler om å fortsette i en konsulent-rolle for United.

Det er i og for seg ikke ekstremt overraskende, da David Gills avgang i sin tid visste hvor tøft det å gå inn i en slik rolle uten særlig erfaring, men samtidig vil det være det siste en del supportere ønsker å høre. Det er jo på Woodwards vakt at United har forsøkt å nå toppen under fire ulike managere, og det er under hans ledelse at United ikke har vunnet en eneste liga- eller Champions League-tittel.

Mandag 8. november


Ferdinand mener tiden er omme for Solskjær

Rio Ferdinand sa mandag på sitt videoshow FIVE at han mener at det er på tide at en annen overtar United-roret.

– Hvis det skjer så tror jeg også at han kan gjøre det med æren i behold, for måten han har tatt United til der vi var på starten av denne sesongen, sier Ferdinand.

Videoen under starter på forklaringen hans etter 6,35 minutter.

Pogba ut med skade

Paul Pogba måtte gi seg på mandagens Frankrike-trening med en mistenkt lårskade etter å ha forsøkt et skudd.

Det skriver RMC, som også filmet seansen. United-spilleren skrek til etter en avslutning, og haltet så av treningsfeltet før han ble kjørt bort i en bil.

Sent fredag kveld ble det meldt at Pogba er uaktuell for de kommende landskampene.

Frankrike møter Kasakhstan hjemme og Finland borte i landslagspausen, mens Pogba uansett for United er suspendert i Watford-kampen rett etter landslagspausen. Han er først aktuell til den viktige Champions League-kampen borte mot Villarreal om drøye to uker.

Howe ble ny Newcastle-manager

Da er det bekreftet: Eddie Howe, tidligere Bournemouth, blir mannen som får ansvaret med å redde Newcastle fra nedrykk denne sesongen, og så bygge de første mursteinene i det som på sikt skal bli en gullkandidat i Premier League. Hvis de nye eierne får det som de vil.

 

Powered by Labrador CMS