Taper ikke terreng til Liverpool, men United faller på tabellen

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 7. november


Taper ikke terreng til Liverpool, men United faller på tabellen

Ole Gunnar Solskjærs mannskap faller fra femteplass til sjetteplass på Premier League-tabellen etter søndagens kamper. Mikel Arteta og Arsenal passerer United etter sin 1-0-seier over Watford.

De rødkledde fra Old Trafford kan dog trøste seg med at flere andre resultater gikk veien.

Antonio Conte, mannen som lenge ble nevnt som en het kandidat til å ta jobben fra Solskjær, må vente noen uker til på sin første ligaseier som Tottenham-manager. Italienerens første kamp tilbake i Premier League endte nemlig med 0-0 og ett poeng borte mot Everton. Dermed går ingen av lagene forbi United.

Det samme gjelder Leicester, som ble holdt til 1-1 borte mot Leeds.

Lenger opp på tabellen gikk Liverpool på sitt første tap for sesongen, da de gikk på et 3-2-nederlag mot David Moyes’ West Ham i London. Dermed går bobleblåserne fra London Stadium opp på tredjeplass, med 23 poeng. Jürgen Klopps mannskap derimot, er fortsatt «bare» fem poeng foran United.

Rundens resultater betyr at United slipper noe billig unna etter tapet for Manchester City lørdag. Avstanden opp til Chelsea og Liverpool kunne ha vært på henholdsvis elleve og åtte poeng etter helgen, men etter Chelseas 1-1-kamp mot Burnley, er lukene opp på ni og fem poeng.

Shaw usikker til landskampene

Luke Shaw er med i Gareth Southgates England-tropp før novemberkampene mot Albania og San Marino, men venstrebacken kan komme til å måtte trekke seg fra sine plikter etter hodeskaden som tvang ham av banen lørdag.

26-åringen pådro seg en smell i hodet under andreomgangen i Uniteds 2-0-tap for Manchester City. Forsvareren fortsatte kampen, men måtte til slutt byttes ut med 17 minutter igjen av kampen.

Nå skriver United at klubbens medisinske apparat vil sjekke om Shaw har pådratt seg en hjernerystelse før de eventuelt slipper ham ut på landslagsoppdrag.

De Gea og Ferdinand fyller år

Uniteds spanske sisteskanse blir 31 år gammel i dag. Vi er helt sikre på at De Gea hadde ønsket å feire dagen med derbyseier i ryggen, men slik ble det dessverre ikke.

Vi gratulerer like fullt Uniteds nummer én med dagen.

Samtidig sender vi også en gratulasjonshilsen til Rio Ferdinand, som fyller 43 år den dag i dag.

Smith ferdig i Villa

Det er sesong for managersparkinger i Premier League og nestemann i rekken er Dean Smith, som er ferdig i Birmingham-klubben Aston Villa.

Det bekrefter klubben på sine nettsider.

Smith har ledet Villa gjennom tre år, og har i løpet av sin periode i klubben besørget opprykk til Englands høyeste nivå, samt holdt laget opp siden. Nå har laget dog tapt fem strake ligakamper og den forrige seieren i Premier League kom mot nettopp United i slutten av september.

Foruten den seieren har Smith gått på tre tap og spilt én uavgjortkamp mot United siden han tok over.

Lørdag 6. november


Farke sparket etter sesongens første Norwich-seier

Norwich overrasket bort mot Brentford og tok sesongens første ligaseier med 2-1 i London. Likevel fikk Norwich-manager Daniel Farke sparken kort tid etter at seieren var et faktum.

Norwich ligger fremdeles sist i Premier League etter at Newcastle reddet ett poeng borte mot Brighton.

35 år siden Ferguson-ansettelsen

Lørdag er det 35 år på dagen siden da 44-årige Alexander Chapman Ferguson erstattet Ron Atkinson som United-trener.

Resten er historie.

Den forhenværende Aberdeen-manageren slet riktignok i sine første sesonger, med 11. plass, 13. plass og sjetteplass som sluttresultater i skottens tre første hele sesonger ved roret.

I 1990 kom dog Sir Alex’ første trofé etter omkampseieren mot Crystal Palace i FA-cupfinalen, og etter dette så Fergusons United seg aldri tilbake.

Da den legendariske managerskikkelsen takket for seg etter 5-5-møtet med West Bromwich 23 år senere – for øvrig hans kamp nummer 1500 som United-manager – hadde han vunnet 38 trofeer på Old Trafford.

Ferguson sørget for å fylle troferommet på Drømmenes Teater med 13 Premier League-titler, fem FA-cuppokaler, fire ligacuptitler, to mesterligapokaler, ti Community Shield-seire, samt ett trofé fra hver av klubb-VM, cupvinnercupen, supercupen og interkontinentalcupen.

Fredag 5. november


Jackie Groenen ute med skade

Kvinnelagets nøkkelspiller, nederlandske Jackie Groenen, er ute av spill på ubestemt tid.

Det bekreftet United fredag.

– Hun vil nå gjennomgå en periode med rehabilitering, heter det i pressemeldingen på manutd.com.

United-manager Marc Skinner sa fredag at Groenen returnerte fra landslagspausen med en hamstring-skade hun pådro seg under turen med landslaget.

Kanskje vil Groenens skade gi en viktig rolle til norske Vilde Bøe Risa i de neste kampene.

LES OGSÅ: Søndag starter en helt avgjørende periode for United

Noah Solskjær drar fra Sogndal til England

Noah Solskjær har denne sesongen spilt for Sogndal (først på lån fra fra Kristiansund), men har ikke etablert seg i klubbens førsteellever.

Nå har Sogndal Fotball bekreftet at Solskjær forlater klubben for å flytte til England, der han vil se seg om etter muligheter for førstelagsfotball utenfor ligasystemet, altså i non-league. Det er spillerens eget valg å forlate Sogndal.

Søster Karna Solskjær spiller for U21-laget til Manchester United, hvor hun har vist seg som en målfarlig spiller.

Noah Solskjær kom innpå mot pappa Ole Gunnars Manchester United i treningskampen mellom Kristiansund og United på Ullevaal Stadion i juli 2019.

Torsdag 4. november


Ligacupkonkurrentene gjorde jobben

Manchester United-kvinnene spiller ikke ligacupkamp denne midtuka, men de andre lagene i Uniteds gruppe spilte, og det ble seier til Uniteds antatt tøffeste konkurrenter.

Onsdag vant Everton 3-1 borte mot Leicester i Jean-Luc Vasseurs første kamp som Everton-manager, og torsdag var det Manchester Citys tur.

De møtte Durham, og i motsetning til United måtte de ikke ha straffesparkkonkurranse for å slå Championship-laget.

Svenske Filippa Angeldal ga City ledelsen i første omgang, og mot slutten av andreomgangen økte Caroline Weir og Janine Beckie til 2-0 og 3-0 for City.

Bare gruppevinneren er garantert avansement (det aller beste toerlaget i de fem gruppene går også videre).

Slik er situasjonen i Uniteds gruppe: 

1. Manchester City – 6
2. Everton – 3
3. Manchester United – 2
4. Durham – 1
5. Leicester City – 1

United og Leicester har bare spilt én kamp, mens City, Everton og Durham alle har spilt to kamper.

Manchester City Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League
CITY-SJEF: Gareth Taylor.
Arsenal-stjerne støtter Matas prosjekt

Arsenal-kvinnenes nederlandske storscorer Vivianne Miedema har sluttet seg til Juan Matas prosjekt Common Goal. Det samme har lagvenninnen Lisa Evans som er på lån til West Ham. De to spillerne har dermed forpliktet seg til å gi én prosent av lønnen til prosjektet. 

Liverpool-manager Jürgen Klopp, Juventus-stjernen Paulo Dybala og den tidligere manageren for Uniteds kvinnelag, Casey Stoney, er blant dem som har støttet Matas veldedighetsprosjekt. 

Onsdag 3. november


Yorke fyller 50 år

3. november 1971 ble Dwight Yorke født, og han har dermed en rund dag i dag – trippelvinneren fra 1998/99-sesongen blir altså 50 år i dag!

Vi gratulerer!

Yorke scoret 66 mål for United på 152 kamper, inkludert 29 mål på 51 kamper i trippelsesongen.

Emery blir ikke Newcastle-manager

At Newcastle skal ansette ny manager har kanskje ikke så mye med det som skjer på Old Trafford å gjøre, men hadde de nye eierne fått det som de ville, kunne det utgjort en forskjell i Champions League.

Ifølge rapportene ønsket nemlig Newcastle å hente Villarreal-trener Unai Emery. Spanjolen har imidlertid gått ut og bekreftet at han blir værende i Spania.

Dermed er det med all sannsynlighet Emery som er trener når United og Villarreal møtes senere denne måneden. Uniteds neste kamp mot Newcastle er heller ikke langt unna. Den spilles 27. desember.

Tirsdag 2. november


Oliver dømmer Manchester-derbyet

Michael Oliver er mannen som blåser i gang Manchester-derbyet når rødt møter lyseblått på Old Trafford lørdag ettermiddag. Det skriver Premier League på sine hjemmesider.

Darren England får rollen som videodommer.

Oliver har dømt Ole Gunnar Solskjærs mannskap én gang tidligere denne sesongen, da han hadde ansvar for Uniteds 1-1-kamp mot Everton. Dette blir den femte gangen 36-åringen dømmer Manchester-derbyet i Premier League.

Én av de fire tidligere kampene har endt med United-seier (2015/16 – borte), mens de tre andre har endt med tap (2013/14 – hjemme, 2014/15 – borte og 2017/18 – hjemme)

Ronaldo kåret til månedens spiller

Cristiano Ronaldo måtte se en av lagkameratene raske med seg førsteplassen i kåringen av Supporterklubbens månedens spiller, men i Uniteds egne kåring er det portugiseren som stikker av med oktoberprisen.

Angriperen vant for øvrig også tilsvarende pris i september.

(+) Her kan du lese hvem som trakk det lengste strået i Supporterklubbens oktoberkåring.

Superveteranen scoret det viktige seiersmålet i Champions League-seieren over Atalanta. Han var også sentral da United senket Tottenham, med sin scoring og flotte målgivende pasning til Edinson Cavani.

Ronaldo fikk 57 prosent av stemmene i avstemningen, med David de Gea nærmeste konkurrent på 30 prosent. Marcus Rashford fikk de resterende 13 prosentene.

UEFA dropper rasismesaken med Elanga

Det skriver Manchester Evening News-journalist Rich Fay.

Elanga fortalte at han ble utsatt for rasisme etter at Sveriges U21-landslag utliknet til 1-1 sent mot Italia forrige måned. Det ble gitt forklaring til både dommer og kampdelegat etter kamp, men UEFA har bestemt seg for ikke å forfølge saken.

Avgjørelsen er anket.

– Veldig skuffet. Jeg vet hva jeg hørte og hva som skjedde. Jeg håper anken kan føre til noe, og jeg takker for støtten jeg har fått, sier Elanga.