moyes190222

United beholdt sjetteplassen etter West Ham-tap

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 24. april


City-kvinnene knuste Leicester

Som ventet vant Manchester City-kvinnene hjemme mot Leicester, og dessverre for United vant de med mange mål også.

Til slutt ble det hele 4-0 til Gareth Taylors mannskap, og noe som var bra for Citys målforskjell. Etter Uniteds poengtap mot Aston Villa senere på kvelden så har City overtaket både når det gjelder poeng og målforskjell, selv om United (som har to kamper igjen, mot Citys tre) i det minste ligger foran på tabellen akkurat nå.

United beholdt sjetteplassen

Søndag ettermiddag kom West Ham på besøk til Stamford Bridge, og en seier ville ført David Moyes’ lag opp på sjetteplassen foran Manchester United.

Slik gikk det ikke.

Det så lenge ut til å bli 0-0 (noe som også ville ført til at United ble værende på sjetteplass), men like før slutt scoret Christian Pulisic det avgjørende målet for Chelsea.

West Ham er to poeng bak United, med like mange kamper spilt.

Ellers spilte Wolverhampton (som også har en mulighet til å passere United med en god avslutning på sesongen) borte mot Burnley, men Burnley vant 1-0 på Turf Moor, og dermed er Wolves fem poeng bak Ralf Rangnicks lag (som har spilt én kamp mer enn ulvene).

Lørdag 23. april


Poengtap for Spurs

United feilet mot Arsenal, og Champions League-håpet er nok over.

Om United havner på femte-, sjette-, sjuende- eller åttendeplass har likevel noe å si, så vi tar med oss at det ble et poengtap for Antonio Contes Tottenham lørdag kveld. De spilte nemlig 0-0 mot Brentford.

Dermed er Tottenham (som nå er to poeng bak Arsenal) fire poeng foran United på tabellen, og Tottenham har også spilt én færre kamp. Så skal det jo sies at Tottenham har igjen kamper mot både Liverpool (på Anfield) og Arsenal (hjemme), så det er jo ikke helt utenkelig at United kan gå forbi Spurs på slutten av sesongen, selv om det nok er mer sannsynlig at United havner på sjetteplass eller dårligere.

Fredag 22. april


Van de Beek går glipp av Merseyside-derbyet

Søndag spiller Everton borte mot Liverpool, men dessverre går Donny van de Beek glipp av den kampen også.

Han var tilbake på benken mot Leicester i midtuka etter å ha gått glipp av noen kamper med skade, men nå har Frank Lampard sagt at nederlenderen ikke kommer til å være tilgjengelig mot Liverpool.

Van de Beek har foreløpig vært på banen i seks kamper for Everton.

Torsdag 21. april


Schmeichel og Scholes inn i «Hall of fame»

Peter Schmeichel og Paul Scholes er blant de nyeste medlemmene i Premier Leagues «Hall of fame».

Fra før av er United-legender som Eric Cantona, Roy Keane og Wayne Rooney alle tildelt plass i det gjeve selskapet.

Schmeichel spilte 252 ligakamper for United og vant fem ligagull mellom stiftelsen av Premier League i 1992 og slutten på United-karrieren etter trippelsesongen i 1999. Han spilte senere også 58 ligakamper for Aston Villa og Manchester City.

Scholes spilte på sin side 499 ligakamper fra Premier League-debuten i 1994 til han la skoene på hylla i 2013. På den tiden rakk han å score 107 mål, servere 56 målgivende pasninger og vinne elleve ligamesterskap.

Onsdag 20. april


Ingen topp fire-hjelp fra Chelsea

United lå allerede syltynt an i kampen om fjerdeplassen i Premier League etter 4-0-tapet for Liverpool tirsdag, og det ble ikke bedre av at konkurrent Arsenal tok seieren og samtlige tre poeng etter 4-2-seier over tredjeplasserte Chelsea onsdag.

Eddie Nketiah, Emile Smith Rowe og Bukayo Saka scoret målene for gjestene på Stamford Bridge, mens Timo Werner og Cezar Azpilicueta scoret for de blåkledde.

Resultatet betyr at Arsenal går à poeng med fjerdeplasserte Tottenham. Begge nord-London-lagene har nå tre poeng ned til United, som også har én kamp mer spilt.

I de andre kampene onsdag spilte Everton og Leicester 1-1 og uavgjort, mens Newcastle slo Crystal Palace 1-0. Manchester City vant sin kamp mot Brighton 3-0.

United tar avstand fra Hillsborough-sanger

United fordømmer sangene om Hillsborough-tragedien som enkelte United-fans tok i bruk på Anfield tirsdag kveld.

Tragedien i 1989 førte til at 97 Liverpool-supportere mistet livet.

– United står i solidaritet med Liverpool og deres fans når vi husker ofrene for Hillsborough-tragedien. Støtende rop om tragedien er fullstendig uakseptable. Vi kommer til å jobbe med supportergrupper for å opplyse fans om saken, sier klubben ifølge BBC-journalist Simon Stone.

Emeran skrev under på ny kontrakt

Franske Noam Emeran har skrevet under på en ny kontrakt som strekker seg to år frem i tid. United har også opsjon på å forlenge avtalen med 19-åringen med ytterligere ett år. Det skriver Manchester Evening News.

Den unge angriperen kom til United fra akademiet til Amiens i 2019. Siden den gang har han gjort seg bemerket for Uniteds ungdomslag og også vekket interesse fra en rekke andre klubber mot slutten av hans forrige kontrakt.

Lokalavisen melder at det nå kan gå mot et utlån for Emeran neste sesong. Både tyske og franske klubber skal være interesserte i å hente kantspilleren på midlertidig basis.

Tirsdag 19. april


Dato for FA Youth Cup-finalen bekreftet

Finalen i FA Youth Cup mellom Manchester United og Nottingham Forest har endelig fått bekreftet dato og klokkeslett. Finalen skal spilles på Old Trafford onsdag 11. mai klokken 19.30 BST (20.30 skandinavisk tid).

Supportere som ønsker billetter til kampen kan allerede nå bestille via United og billettene koster kun 1 pund. Alle inntekter fra kampen går til MU Foundations arbeid.  

United ble klar for finalen etter å ha overbevist med 3-0-seier hjemme mot Wolverhampton, mens Nottingham Forest overrasket og snudde 0-1 til 2-1-seier på tampen mot Chelsea.

Mandag 18. april


Nedrykk for Rooney

Wayne Rooney har kjempet på for Derby tross vanskelige rammevilkår denne sesongen, men mandag ettermiddag måtte han gi tapt.

Da rykket Derby ned til League One, etter at QPR slo Rooneys lag 1-0 takket være et mål i 88. minutt samtidig som Reading utliknet til 4-4 mot Swansea fem minutter på overtid. De to resultatene betyr at United-legendens lag ligger 10 poeng bak sikker plass med tre kamper igjen å spille.

Derby fikk et poengtrekk på 21 denne sesongen, noe som også betyr at hvis det ikke hadde vært for de minuspoengene så ville Rooneys lag allerede ha sikret ny kontrakt.

Her kan du høre se og høre hva Rooney sa etter kampen:

Pauseintervjuer på vei til Premier League

Fra og med neste sesong kan pauseintervjuer med managere bli en del av Premier League-dekningen. Det skriver den engelske avisen Daily Mail, som melder at forslaget skal ha blitt sendt ut til klubbene.

Intervjuer med managere og trenere er vanlig eksempelvis i norske Eliteserien, men har ikke vært vanlige i England.

Ifølge Daily Mail vil mediene begrenses til fem intervjuer per manager i løpet av en sesong og vil ikke åpnes for intervjuer med manageren til et tapende lag.

Donny van de Beek fyller år

Mandag, andre påskedag, fyller Uniteds Donny van de Beek 25 år.

Midtbanespilleren har kanskje ikke fått helt den United-karrieren han hadde sett for seg da han kom i 2020, noe som etter hvert førte ham til Everton, der han er på utlån nå.

Med Erik ten Hag, gamlesjefen fra Ajax, sterkt ryktet til jobben som ny sjef på Old Trafford, er det dog håp om at Van de Beek kan blåse nytt liv i United-karrieren igjen.

Uansett ønsker vi Van de Beek til lykke med dagen.

Powered by Labrador CMS