Southampton FC v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Southamptons manager sparket

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 12. februar


Southamptons manager sparket

Southampton har sparket manageren, Nathan Jones etter bare tre måneder i klubben. 

Southampton ligger nederst på tabellen og etter å ha tapt mot Wolverhampton lørdag, står laget med hele 15 tapte kamper denne sesongen.

United møter Southampton på hjemmebane 11. mars.

Fredag 10. februar


Mannion bytter landslag

United-stopper Aoife Mannion har vært i den engelske landslagstroppen noen ganger, riktignok uten å få spilletid, og er nå tatt ut i en landslagstropp igjen.

Denne gangen for Irland, som skal møte Kina i en privatlandskamp onsdag 22. februar.

Mannion har, som navnet hinter om, irske foreldre, og dermed kvalifiserer hun til å kunne spille for Irland.

Irland er med i sommerens VM, der de i gruppespillet skal møte vertsnasjon Australia, Canada og Nigeria (i den rekkefølgen).

Ex-red Diane Caldwell er også med i troppen.

Utmerkelse for Hugill

United-spiss Joe Hugill har blitt kåret til månedens spiller i Premier League 2 (ligaen U21-laget spiller) i januar.

Hugill leverte flere imponerende kamper, og scoret fem mål.

19-åringen har hatt en del skader som har satt utviklingen tilbake litt, men forhåpentligvis går ting i riktig retning for ham nå.

Han har gått på lån til National League-klubben Altrincham ut sesongen, sammen med Sonny Aljofree og Maxi Oyedele, men trioen kan trene og spille akademikamper med United.

Torsdag 9. februar


Wooster utlånt – ble straffehelt i debuten

Non League-klubben Ramsbottom United bekreftet torsdag at de har hentet 17 år gamle Tom Wooster på lån fra Manchester United ut sesongen. Bekreftelsen kommer noe på overtid, ettersom Wooster allerede har vært på plass noen dager og til og med fikk sin debut på tirsdag.

Der endte han for øvrig med å spille en helt avgjørende rolle, da han reddet en straffe på overtid og reddet ett poeng for laget.

Onsdag 8. februar


Earps nominert til prisen «verdens beste keeper»

United-keeper Mary Earps ble onsdag nominert til prisen som verdens beste keeper, i en pris gitt av FIFA.

Russo fyller år

United-stjerne Alessia Russo fyller i dag, 8. februar, 24 år. Vi gratulerer deg med dagen, Lessi!

Tirsdag 7. februar


Fem United-spillere i Englands landslagstropp

Sarina Wiegman har plukket ut en tropp på 26 spillere til kommende Arnold Clark Cup, og der har hun funnet plass til fem United-spillere: Mary Earps, Maya Le Tissier, Ella Toone, Katie Zelem og Alessia Russo. I tillegg er Emily Ramsey, som er utlånt til Everton, med for første gang. Cupen spilles fra 16. til 22. februar.

Bekreftet tidspunkt for cupkampen mot Durham

United-kvinnene møter Durham i slutten av måneden i FA-cupen, og klubben har nå bekreftet kamptidspunktet for det oppgjøret.

Kampen spilles søndag 26. februar klokka 13.00 (skandinavisk tid). Før den tid skal United den kommende søndagen møte Tottenham på bortebane, også det klokka 13.00.

Her er terminlista.

Mandag 6. februar


Norsk duo på landslaget

Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir er begge i Hege Riises landslagstropp til kampene mot Uruguay (15. februar), Danmark (18. februar) og Frankrike (21. februar).

Alle kampene spilles i Frankrike.

Lisa Naalsund nevnes som en av spillerne som ikke var tilgjengelige til denne troppen. United-manager Marc Skinner sa også for halvannen uke siden at Naalsund trolig ikke ville være spilleklar før i mars.

Ex-red Aurora Mikalsen er for øvrig også med i troppen.

Leeds sparket Jesse Marsch

Leeds sparket mandag manager Jesse Marsch, noe som betyr at de altså håper å få ny-manager-effekten mot United onsdag på Old Trafford – og deretter søndag på Elland Road. United og Leeds møtes jo to ganger i Premier League den kommende uka.

Michael Skubala, Paco Gallardo og Chris Armas skal ifølge Leeds lede på trening tirsdag, og i kamp onsdag. Armas var, som mange nok husker, i United under Ralf Rangnick.

Ny jobb for Queiroz

Den tidligere United-assistenten Carlos Queiroz er ny landslagssjef for Qatar.

Queiroz har tidligere vært landslagssjef for Portugal (to ganger), De forente arabiske emirater, Sør-Afrika, Iran (to ganger), Colombia og Egypt.

Ingen endring fra Nike om Greenwood

Nike droppet sin avtale med Mason Greenwood i januar 2022, da anklagene mot ham ble kjent. Nå er anklagene droppet, men selskapet understreker at det ikke endrer noe for dem. Han er ikke lenger en Nike-utøver.

City anklaget for flere regelbrudd


Manchester City ble mandag anklaget for en rekke brudd på økonomisk fair play-reglene i Premier League. Bruddene skal ha foregått i 14 ulike sesonger siden 2009/10-sesongen.

Premier League-undersøkelsene i forkant av dette har faktisk vart i fire år, og Martyn Ziegler i The Times fastslår det åpenbare – at hvis City blir funnet skyldige i dette så kan det også ende med poengtrekk.

City slapp i sin tid unna hos UEFA fordi det hadde gått for lang tid siden bruddene ble begått, men tids-begrepet skal ikke kunne redde klubben fra straff hos Premier League. Alle mulige sanksjoner er mulig, også degradering.

United havnet på 2. plass bak et gullvinnende City i tre av disse sesongene.

Spesielt interesserte kan lese hele anklagen her.

Powered by Labrador CMS