russorisagaltontoone150122

– Ralf Rangnick henter Raphael Honigstein

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 6. februar


– Ralf Rangnick henter Raphael Honigstein

United-manager Ralf Rangnick har hentet The Athletic-journalisten Raphael Honigstein som sin personlige medierådgiver ut sesongen.

Det melder Daily Mails Matt Hughes.

Det betyr at Honigstein tar en pause fra journalistjobben sin.

Chelsea slo City i toppkampen

United spilte lørdag 1-1 borte mot ligaleder Arsenal. Søndag fortsatte kampen om topplassene med toppkampen mellom Chelsea og Manchester City.

Norske Guro Reiten ga Chelsea 1-0-seier, noe som betyr at United har fem poeng å gå på ned til City før ligaavslutningen.

De tre beste lagene på tabellen spiller Champions League neste sesong.

United spiller nå en ekstremt viktig kamp borte mot City neste helg. Med seier der kan Marc Skinners lag ligge 8 poeng foran med åtte kamper igjen å spille denne sesongen.

Tabellen rett etter kampslutt på nevnte kamp søndag:

Skjermbilde 2022-02-06 kl. 15.30.17

 

Fredag 4. februar


15 år siden O’Shea måtte stå i mål mot Tottenham

John O’Shea har vært en allsidig herremann gjennom sin karriere, og som United-spiller spilte han vel stort sett i alle posisjoner.

Det inkluderer selvsagt også et innhopp som målvakt – og det mot Tottenham på White Hart Lane, 4. februar 2007.

United ledet allerede 4-0 etter scoringer av Ronaldo (straffe), Vidic, Scholes og Giggs, så det var liten grunn til å være veldig nervøse, men uansett klarte O’Shea seg bra på slutten, med blant annet en god redning da Robbie Keane kom alene gjennom mot ham etter en tabbe av Ferdinand.

Iren står med en clean sheet-prosent på 100% som Manchester United-keeper. David de Gea har imponert denne sesongen, men O’Sheas statistikk er uansett helt uoppnåelig for ham.

Se høydepunktene fra kampen her.

Torsdag 3. februar


Ny jobb for Bruce

Tidligere United-spiller Steve Bruce har skrevet under en halvannet år lang kontrakt med West Bromwich Albion og blir West Midlands-klubbens nye manager.

Det skriver klubben selv på sine nettsider.

Bruce var sist trener for Newcastle i Premier League til han fikk sparken i oktober i fjor, men 61-åringen har også erfaring fra en rekke andre klubber, deriblant Aston Villa og Sunderland.

Den gamle stopperkjempen er nok mest kjent for sin tid som United-spiller. Gjennom åtte og et halvt år på Old Trafford spilte han 414 kamper, scoret 51 mål og vant tre ligamesterskap.

Nekter spillerne å bytte drakter ute på Old Trafford

Middlesbrough-manager Chris Wilder innrømmer at det vil «være et sjokk» om laget fra nord-England slår Manchester United ut av FA-cupen når lagene barker sammen på Old Trafford fredag kveld.

Samtidig er han klar på at «Boro» ikke kommer til Drømmenes Teater for å være turister – og at de rødhvite kommer til å gjøre det «farlig» for Ralf Rangnicks stjernegalleri.

Som del av dette har Wilder gjort det klart overfor spillerne sine at det er uaktuelt å løpe etter United-spillerne etter kampslutt for å bytte til seg de største stjernenes drakter.

– Spillerne er ikke på sightseeing. Dette er ikke en draktbytte-situasjon, sier Wilder ifølge The Mirror.

– Vil de ha en drakt, får de ta det i garderoben etter kampen. Vi kommer ikke til å se på dem med frykt i øynene. De skal få konkurranse om avansementet.

Marc Skinner kan bli månedens manager på ny

United tapte 3-1 mot Chelsea i kvinnenes ligacup onsdag kveld, i den første kampen i februar.

Nå skal det imidlertid kåres månedens manager for januar, og United-manager Marc Skinner kan gå til topps for andre måned på rad.

Han bør også ha en god sjanse, ettersom United vant alle sine fire kamper i alle turneringer i januar.

Ligaresultatene, som vel er viktigst her, var:
* Birmingham (H): 5-0
* Tottenham (H): 3-0

I tillegg ble serieleder Arsenal slått i kvartfinalen av ligacupen, mens Bridgewater ble slått i FA-cupen. Det betyr fire strake seirer og 11-0 i målforskjell.

Du kan bidra ved å gi din stemme her.

Les mer om onsdagens kamp mot Chelsea:
* Kampreferat
* Managerens reaksjon

Onsdag 2. januar


Engelske medier: Keane kandidat til managerjobb

Sunderland planlegger å intervjue tidligere United-kaptein Roy Keane til den ledige stillingen som klubbens manager. Det skriver både Daily Mail og troverdige The Athletic.

Den nord-engelske klubben ligger på tredjeplass i League One, med bare to poeng til den opprykksgivende andreplassen, men sparket likevel manager Lee Johnson etter en rekke med bare én seier på de siste fem ligakampene.

Keane var mannen som ledet Sunderland til Championship-tittelen og opprykk i 2006/07-sesongen. Sesongen etter holdt han også «the Black Cats» i Premier League, før han ga seg som manager sesongen etter.

Senere fikk han drøyt to år som Ipswich-sjef og siden har han balansert rollen som TV-ekspert med assistentroller i forskjellige klubber.

David de Gea også Uniteds «månedens spiller»

Kanskje ikke så overraskende er det burvokter David de Gea som kommer best ut i Manchester Uniteds kåring av herrelagets beste spiller i januar måned.

Spanjolen får mer enn dobbelt så mange stemmer som alle de andre kandidatene til sammen i avstemningen. Scott McTominay, Bruno Fernandes og Anthony Elanga får henholdsvis tolv, elleve og ti prosent av stemmene, mens De Gea får 67.

Sisteskansen gjør det naturligvis også veldig sterkt i Supporterklubbens januarkåring, der han vinner for femte måned på rad.

Shoretire fyller år

Onsdag blir United-stortalentet Shola Shoretire 18 år gammel. Den Newcastle-fødte driblefanten er klubbhistoriens yngste spiller i en europacupkamp, etter å ha kommet inn i returoppgjøret mot Real Sociedad foregående sesong, bare 17 år og 23 dager gammel.

Angriperen står med fire førstelagskamper for United så langt, hvorav én har kommet i inneværende sesong – hjemmekampen mot sveitsiske Young Boys i Champions League.

Gratulerer med dagen, Shola!

Tirsdag 1. februar


Nytt innhopp for Zidane Iqbal

For noen dager siden fikk Zidane Iqbal sin landslagsdebut for Irak, og tirsdag ettermiddag kom landskamp nummer to for den unge Manchester-gutten.

I kampens 78. minutt borte mot Libanon kom nemlig Iqbal inn for Hasan Abdulkareem, men dessverre for Irak klarte verken han eller lagkameratene å vippe kampen fra 1-1 til en trepoenger.

Et skuffende resultat for Irak, som nå er avhengige av hjelp fra andre for å kunne ha muligheten til å sikre seg en tredjeplass i sin pulje, slik at VM-drømmen vil leve videre.

I teorien kan den drømmen være over allerede i ettermiddag, hvis De forente arabiske emirater skulle overraske ved å vinne borte mot Iran.

17 år siden 4-2-seieren mot Arsenal

1. februar 2005: For første gang siden Battle of the Buffet skulle Arsenal og Manchester United møtes igjen (vi møtte dem også i en ligacupkamp mellom der, da et svært reservepreget United slo et like reservepreget Arsenal, men den teller vi ikke med siden de vesentlige spillerne ikke var med!).

Forventningene var skyhøye. Dette betydde alt.

Temperaturen i forkant var enorm, og kranglingen startet allerede i spillertunnelen – da Roy Keane var rasende etter at Patrick Vieira og noen lagkamerater hadde prøvd å advare Gary Neville mot å gå like tøft i Arsenal-spillerne som han hadde gjort forrige gang. Keane så ut til å være klar for å gå i slåsskamp med Vieira allerede før kampen, og Graham Poll måtte be United-kapteinen om å roe seg ned. «I’ll see you out there!» var beskjeden Vieira fikk fra iren.

Arsenal ledet både 1-0 og 2-1 i en dramatisk kamp på Highbury, men etter mål fra Giggs, Ronaldo, Ronaldo igjen og O’Shea, så endte det 4-2 til bortelaget United. Keane og United hadde vunnet nok en krig.

Sky Sports’ video fra hendelsen i spillertunnelen:

Mandag 31. januar


Lampard ny Everton-manager

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet i et par dager nå, men Frank Lampard overtok mandag som ny Everton-manager.

Everton ligger bare fire poeng over nedrykksstreken, og Lampard skal lede Everton hjemme mot Manchester United tidlig i april.

Powered by Labrador CMS