MUW1

Utvisning og elleville minutter før pause ødela

Vilde Bøe Risa scoret og Signe Bruun debuterte, men det holdt ikke til finaleplass for Marc Skinners United.

United er ute av ligacupen etter onsdagens semifinale borte mot Chelsea. På Kingsmeadow var det de blåkledde som til slutt kom seirende ut med sifrene 3-1.

Norske Vilde Bøe Risa scoret Uniteds ene mål – reduseringen til 2-1 noen minutter før pause – men da Jess Carter sendte Chelsea opp i en ny tomålsledelse nærmere hvilen, klarte United aldri å svare.

Enklere ble det ikke da keeper Sophie Baggaley fikk det røde kortet etter å ha feiet ned hjemmelagets Sam Kerr med drøyt kvarteret igjen av ordinær tid. Dermed kunne vertene kontrollere inn avansement, til tross for at Marc Skinner kastet inn debutant Signe Bruun.

Tapet betyr at Uniteds solide seiersrekke på syv kamper er over og at rekken med null baklengs på like mange oppgjør må begynnes på nytt.

Fire mål på slutten av første omgang

Åpningsminuttene inneholdt dog få frempek mot målkalaset som skulle komme senere i omgangen.

United hang godt med i kampen mot de regjerende mesterne, uten at noen av lagene klarte å komme seg til spesielt farlige sjanser.

Pernille Harder kom seg til avslutning fra sekstenmeteneren etter kvarteret spilt, men danskens skudd snek seg over målet bak Baggaley.

United yppet seg også med farlige visitter inne i Chelseas straffefelt, men de blåkledde fikk alltid en fot i veien.

Til slutt var det dessverre vertene som fikk hull på semifinalebyllen først.

Harder havnet plutselig i en løpeduell mot United-stopper Aoife Mannion. Forsvareren så ut til å henge godt med på danskens finter, men måtte til slutt gi tapt for motspillerens driblerier.

Det måtte også Baggaley og dermed kunne Harder trille ballen i United-målet.

Che United
SKANDINAVISK FØRSTE SCORING: Men dessverre var det Pernille Harder og ikke Vilde Bøe Risa eller Maria Thorisdottir som fikk den.

Det skulle heller ikke gå lang tid før hjemmelaget hadde doblet ledelsen.

Katie Zelem ble liggende nede med en hodeskade inne i eget felt. Kapteinen måtte ut på sidelinjen og Chelsea fikk samtidig en dropp. Den brukte Emma Hayes’ jenter til å straffe et noe uoppmerksomt United-lag.

Niamh Charles dro seg forbi Hannah Blundell på høyresiden, før hun fant Guro Reiten inne i boksen. Nordmannen skjøt i blokka, men ballen spratt uheldig for United-forsvaret. Dermed kunne Jessie Fleming rage over Vilde Bøe Risa i United-boksen og heade ballen over Baggaley.

Med det ledet Reiten og kompani med to, men det skulle ikke gå lenge før Bøe Risa skulle få sin revansj.

Midtbanespilleren gjenvant ballen inne på Chelseas halvdel, før hun spilte til rekkekamerat Jackie Groenen. Nederlenderen gjengjeldte tjenesten med et lekkert hælspark og Bøe Risa så plutselig en mulighet til å avslutte inne i motstandernes boks.

Den grep hun fatt i med begge hender og skrudde ballen inn i hjørnet ba Zecira Musovic.

Chelsea Women v Manchester United Women: The FA Women's Continental Tyres League Cup - Semi Final
KAMPENS SISTE SCORING: Dessverre skulle Jess Carters 3-1-scoring vise seg å bli kampens siste.

Dessverre var det vertene som skulle få kampens neste og siste nettkjenning, ved forsvarer Jess Carter. Reiten fikk ballen ute på venstresiden etter et godt hjemmeangrep. Inne foran mål fant hun nevnte Carter, som fikk en overkommelig oppgave med å hamre ballen i mål.

United fikk keeperen utvist

United prøvde å ta initiativet i åpningen av den andre omgangen, uten at det ga voldsomme utslag i sjansestatistikken.

Alessia Russo kom nærmest da ballen falt til henne inne i Chelsea-boksen, men 22-åringen fikk ikke god nok kontakt med ballen.

I stedet var det Harder som skulle yppe seg motsatt vei. Hun kunne storme mot dødlinja etter en stygg feilpasning fra Maria Thorisdottir. Den norske stopperen gjorde dog en god jobb med å hente seg inn igjen i situasjonen og ga sin medskandinav en liten dult, slik at hun gikk i bakken.

Harder og mesteparten av Kingsmeadow ropte på straffe, men onsdagens dommer var ikke enig. De to motspillerne var tydelig misfornøyde med hverandre i de påfølgende sekundene, men begge slapp unna uten å havne i dommerens bok.

I et forsøk på å snu lykken kastet Skinner inn både Ivana Fuso og debutant Signe Bruun, uten at de to klarte å skaffe seg selv eller lagvenninnene målsjanser, til tross for mye godt fotarbeid fra brasilianske Fuso.

MUW
UFLAKS MED SIN INVOLVERING: Hannah Blundell mistet ballen i forkant av Sophie Baggaleys røde kort, uten at hun skal ha all skyld av den grunn.

Det samme kan det ikke sies at Blundell hadde da hun mistet ballen i farlig posisjon med et drøyt kvarter igjen av kampen.

Harder fikk dermed muligheten til å spille gjennom innbytter Sam Kerr, som hadde løpt seg gjennom United-forsvaret. Keeper Baggaley nølte noe før hun til slutt bestemte seg for å prøve å rekke ballen før den australske angrepsstjernen.

Forsøket var fåfengt og sisteskansen braste i stedet inn i Kerr som siste United-forsvarer. Dermed så kampens fløyteblåser ingen annen utvei enn å trekke frem det røde kortet for United-keeperen.

En i utgangspunktet vanskelig situasjon hadde nå blitt så godt som umulig for United, som aldri klarte å mobilisere noen sluttspurt.

Chelsea-kaptein Millie Bright fikk i stedet muligheten til å score kampens femte mål, men forsvareren blåste ballen nesten ut av stadion i stedet for å sette ballen i mål.

Da Uniteds Leah Galton kom noen tusendels sekunder for sent på innlegget til Ona Batlle inne i overtiden, ebbet det hele ut med 3-1-seier til Emma Hayes’ mannskap, som møter enten Manchester City eller Tottenham i finalen.

Chelsea 3-1 (3-1) Manchester United

FA WSL Cup
Kingsmeadow

1-0 Harder (26), 2-0 Fleming (31), 2-1 Bøe Risa (32), 3-1 Carter (39)

R Baggaley (77)

United: Sophie Baggaley (utvist, 77.); Ona Batlle, Aoife Mannion, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell; Katie Zelem, Vilde Bøe Risa, Jackie Groenen (Ivana Fuso, 67.); Martha Thomas (Signe Bruun, 67.), Alessia Russo (Mary Earps, 80.), Leah Galton.

Uben.innb.: Martha Harris, Diane Caldwell, Kirsty Hanson, Kirsty Smith, Carrie Jones.

Liveoppdateringer:

Der er kampen ferdig. United er dessverre ute av sesongens ligacup.

90+3′ Batlle legger inn et farlig innlegg fra høyresiden og Leah Galton er nære ved å hoppe ballen inn i mål. Hun er dessverre noen få millisekunder for sent ute.

90′ Det legges til seks minutter. Det spørs om ikke dette likevel er tapt for et United med én spiller mindre.

90′ Bright hamrer løs inne i United-boksen, men ballen er nærmere å forsvinne ut i London-natten enn å finne nettmaskene.

88′ Zelem gir bort ballen på midten. Det gir Chelsea muligheten til å bygge et godt angrep, som til slutt ender med hjørnespark. Det blir det ikke stort ut av.

86′ Chelseas Niamh Charles får det gule for å stoppe Fuso med ureglementerte midler.

85′ Så tar vi med oss at tidligere United-spiller Lauren James har kommet på banen for vertene.

85′ Fuso gjør et godt stykke arbeid når hun river seg løs fra sine oppassere, men den påfølgende pasningen er av mye verre kvalitet.

81′ Chelsea slår det påfølgende frisparket via United-muren og til corner. Den slås inn i farlig territorium, men den ruller etter hvert ut over dødlinja uten at noen er borti ballen.

80′ Mary Earps kommer inn for Alessia Russo.

77′ Oi, oi, oi. Sophie Baggaley får det røde kortet. Blundell mister ballen i uheldig posisjon og dermed får Harder muligheten til å spille gjennom Kerr. Baggaley nøler litt før hun til slutt bestemmer seg for å prøve å nå ballen. Det gjør hun ikke. I stedet smeller hun inn i Kerr som siste forsvarer. Slikt blir det røde kort av. Nå blir dette vanskelig for United.

72′ Ballen holder plutselig på å lande i beina til innbytter Sam Kerr, men United får til slutt klarert.

70′ Fuso skaffer corner. Brasilianeren har sett livlig ut i starten av innhoppet.

68′ Bøe Risa stopper Fleming på vei fremover etter at Russo har mistet ballen.

67′ Martha Thomas og Jackie Groenen går ut. Inn kommer Ivana Fuso og Signe Bruun, sistnevnte altså til sin United-debut.

66′ Ikke mye som tyder på at United skal hente inn igjen dette for øyeblikket. Kanskje noen bytter kan hjelpe?

62′ Maria Thorisdottir gir bort ballen i farlig posisjon. Dermed får Pernille Harder ballen i farlig posisjon og muligheten til å dra seg ned mot dødlinja. Der får hun en liten dult av Thorisdottir og går i bakken. Dommeren avstår fra å blåse og det blir antydninger til gurgel mellom de to skandinavene, uten at gule kort deles ut.

61′ Chelsea ligger godt defensivt nå. De blå gjør det vanskelig for United å ta dem i ubalanse.

55′ Ballen havner hos Bøe Risa på 20 meter, men langskuddet kommer ikke forbi blokka. United gjenvinner ballen og får den til slutt inn til Russo, men hun bommer på mål.

55′ Nå er det Uniteds tur til å slå hjørnespark.

53′ Baggaley plukker den ned som om det skulle vært et eple.

53′ Chelsea holder trykket oppe og skaffer corner.

51′ Baggaley gjør en strålende redning på en avslutning fra Harder. Dansken avblåses også for offside.

49′ Bøe Risa prøver seg fra distanse, men ballen går i blokka.

48′ Harder ligger nede, men kommer seg etter hvert på beina igjen.

46′ Avspark i andre omgang.

For de som eventuelt skulle lure på hvorfor verken Ella Toone eller Hayley Ladd er med til onsdagens kamp, er begge to suspendert på grunn av oppsamlede gule kort.

Der er det pause i London. United har et ekstremt vanskelig utgangspunkt før de siste 45 minuttene på Kingsmeadow. Marc Skinners jenter hang godt med i starten av kampen, men klarte etter hvert ikke å stå imot Chelseas offensiv.

45+3′ Baggaley må igjen i aksjon etter en blå corner, men denne gangen er det keepermat for 25-åringen.

45+2′ Bøe Risa prøver å stikke gjennom Martha Thomas, men lykkes ikke.

45′ Den ser farlig ut, men Baggaley får slått den unna.

45′ Chelsea-corner nå. Det blir nok det siste som skjer i ordinær tid av første omgang.

43′ Batlle skaffer United corner med et farlig innlegg. Den får dessverre ikke de rødkledde noe ut av.

39′ CHELSEA 3-1 United
Der sitter den igjen for de blå. Guro Reiten får ballen på venstresiden etter et godt Chelsea-angrep. Inne i feltet finner hun Jess Carter, som setter ballen knallhardt i mål.

37′ Chelsea blir frustrerte når Hannah Blundell står i veien for et blått innkast.

32′ Chelsea 2-1 UNITED
For noen hektiske minutter! United svarer umiddelbart. Groenen finner Bøe Risa med en nydelig hælpasning. Fra skrått hold plasserer den norske midtbaneeleganten ballen i hjørnet bak Musovic.

31′ CHELSEA 2-0 United
Nei og nei. United følger ikke helt med på det påfølgende innkastet og Charles kommer seg fri på høyresiden. Hun finner Reiten foran United-målet, men avslutningen blir blokkert. Ballen spretter dog veldig uheldig sett med United-øyne og Jessie Fleming header ballen over Baggaley.

30′ Chelsea har ballen rundt United-boksen når dommeren blåser av for det som ser ut som en hodeskade på Katie Zelem.

28′ Russo legger ballen inn i boksen. Det ser ut til å bli farlig, men ingen United-spillere er i riktig posisjon til å få avsluttet.

26′ CHELSEA 1-0 United
Og der sitter den dessverre for Chelsea. Harder havner plutselig i en løpeduell med Mannion. United-stopperen ser ut til å henge med, men den danske Chelsea-spissen lurer til slutt både Mannion og Baggaley, før hun kan trille ballen i United-målet.

24′ Det blir det ikke noe ut av, grunnet godt forsvarsarbeid fra Galton.

24′ Harder skaffer hjemmelaget et hjørnespark.

22′ Bøe Risa og Galton kombinerer på venstresiden, før sistnevnte drar seg inn i Chelsea-boksen. Der blir hun dessverre stoppet av Erin Cuthbert.

21′ Chelsea kommer på det som ser ut som en farlig kontring, men Batlle gjør en god defensiv jobb når hun løper opp sin motspiller.

20′ United får en corner, uten å få noe særlig ut av den.

19′ Ona Batlle får frispark på egen banehalvdel etter en duell med Niamh Charles. Det er ikke publikum på Kingsmeadow spesielt fornøyd med.

18′ Martha Thomas får ballen i en god posisjon. Hun prøver å finne Leah Galton, men pasningen blir litt for upresis.

16′ Vilde Bøe Risa får frispark midt på banen etter en skandinavisk duell mot Pernille Harder.

14′ Pernille Harder får en ny skuddmulighet. Fra omtrent 16 meter går ballen dog over målet til Sophie Baggaley.

13′ Zelem får to muligheter til å legge inn, men ballen lander til slutt i hanskene til Musovic.

13′ Thomas vinner et hjørnespark for United.

10′ Zelem slår den inn og Chelsea får den ikke unna umiddelbart. En kort sekvens senere får Vilde Bøe Risa lagt ballen inn foran målet til Zecira Musovic, men Martha Thomas får ikke nok kraft i headingen.

9′Alessia Russo vinner et frispark på venstresiden inne på Chelseas halvdel.

7′ Chelseas Pernille Harder kommer til avslutningen fra kanten av boksen, men dansken får ikke fart på avslutningen.

5′ Det har vært en forholdsvis rolig start på kampen i London.