England v Albania - 2022 FIFA World Cup Qualifier

Fortsetter som landslagssjef

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 18. desember


United møter Stoke i FA Youth Cup

I går vant Stokes U18-lag hele 5-1 mot Blackpool, og de er med det videre til fjerde runde av FA Youth Cup, der de skal møte Manchester United.

Stoke har hjemmekamp, og kampen må spilles senest lørdag 21. januar. I utgangspunktet skal da United spille hjemme mot Liverpool på Carrington, så en av kampene må med andre ord da få en annen dato.

Southgate fortsetter som landslagssjef

Det engelske fotballforbundet bekrefter at Gareth Southgate fortsetter som landslagssjef for England.

Southgate har ført England til en VM-semifinale og en EM-finale, mens det i årets VM ble et kvartfinaletap mot Frankrike etter en straffebom av Harry Kane mot slutten av kampen.

Lørdag 17. desember


Proffkontrakt til Malachi Sharpe

Malachi Sharpe har nylig fylt 17 år, og ble en offisiell del av Uniteds U18-lag da United annonserte hvilke spillere som kom opp fra de yngre rekker.

Nå har kantspilleren, som denne sesongen har fått tre kamper i Premier League U18, blitt belønnet med sin første proffkontrakt.

Torsdag 15. desember


Fernando Santos ferdig som landslagssjef for Portugal

Fernando Santos har vært landslagssjef for Portugal siden 2014, med EM-triumfen i 2016 som det store høydepunktet.

Nå er det, kanskje ikke helt overraskende, slutt.

Dermed må Diogo Dalot og Bruno Fernandes forholde seg til en ny landslagssjef i tiden fremover. Det har blitt spekulert i at ex-red José Mourinho potensielt kan være interessert i jobben.

Portugal er i gruppe med Bosnia-Hercegovina, Island, Luxembourg, Slovakia og Liechtenstein i kvalifiseringen til EM 2024.

To nye datoer for kvinnelaget

I dag ble det bekreftet at Uniteds bortekamp mot Tottenham, som opprinnelig skulle blitt spilt i serieåpningen, har blitt flyttet fra lørdag 11. februar til søndag 12. februar. Kampen spilles 13.00 (skandinavisk tid), og den blir sendt på TV av Sky Sports i England (noe som også betyr at den fort kan bli sendt i Norge også). Den skal fortsatt spilles på Tottenham Hotspur Stadium, og ikke på Brisbane Road hvor Tottenham-kvinnene vanligvis spiller.

Dette er andre dagen på rad at en kamp har blitt flyttet fra lørdag til søndag, for hjemmekampen mot Liverpool har blitt flyttet til søndag 15. januar. Den kommer til å ha avspark 15.05, og blir sendt på BBC.

Se terminlista her.

United får 2,4 millioner dollar i kompensasjon fra FIFA

Manchester United var blant klubbene som hadde flest spillere i VM og det gjør at United kan vente seg en sjekk på 2,4 millioner dollar fra FIFA.

Kompensasjonen utbetales til klubbene som har spillere i VM.

varvmmar
FINALEKLARE: Raphaël Varane og Lisandro Martínez er klare for VM-finalen med henholdsvis Frankrike og Argentina, men siden United hentet Varane sommeren 2021 og Martínez sommeren 2022, får ikke United full kompensasjon for de to siden spillernes forrige klubber også har krav på en andel.

FIFAs utbetaling er imidlertid litt mer komplisert enn en skulle tro ved første øyekast og er ifølge The Athletic en ordning som er delt i tre der klubbene som hadde spillerne i sin stall i 2020/21-sesongen får én tredjedel, klubbene som hadde spillerne i 2021/22 en annen likelydende andel, mens den siste tredjedelen betales til klubbene som sitter på spillernes lisens i den inneværende sesongen.

Totalt utbetaler FIFA 209 millioner dollar til klubber verden over. 

Blant Premier League-klubbene er det Manchester City som kan vente seg den største utbetalingen med 4 millioner dollar, mens Chelsea følger som nummer to med 2,86 millioner dollar. United og Tottenham er på delt tredjeplass med 2,4 millioner dollar

Onsdag 14. desember


1615 United-supportere laget julestemning under EFL Trophy-tapet

Uniteds U21-lag ble det U21-laget som varte lengst i seniorturneringen EFL Trophy (Everton og Chelsea røk ut cirka tre kvarter tidligere), men de imponerte uansett ikke veldig i bortekampen mot Bolton.

De som derimot imponerte var United-fansen.

Det var iskaldt, og kampen kolliderte med en VM-semifinale, men 1615 United-supportere møtte likevel opp for å støtte U21-laget. Det totale tilskuertallet som ble oppgitt var 4735.

United-seksjonen laget mye liv på University of Bolton Stadium tirsdag kveld, og selvsagt ble det også julestemning med Cantona-julesang på tribunen.

Neil Critchley ny sjef for Ethan Laird & co

Denne uka kom bekreftelsen på at Neil Critchley er mannen som tar over Queens Park Rangers etter at Mick Beale forlot klubben for å ta over et annet Rangers, nemlig skotske Rangers.

I likhet med Beale har Critchley en bakgrunn fra både Liverpool-akademiet og som Steven Gerrard-assistent, men vi får satse på at kan være bra for utviklingen til Ethan Laird uansett. Laird har spilt godt i QPR hittil denne sesongen, på lån fra Manchester United.

Critchley har tidligere ledet Blackpool til opprykk fra League One.

Tirsdag 13. desember


U18-guttas neste kamp flyttet

U18-laget møter Middlesbrough førstkommende lørdag. Det skulle vært bortekamp for U18-gutta, men kampen er nå flyttet til Carrington og vil bli spilt en halvtime tidligere enn opprinnelig oppsatt og har kampstart klokken 13.00.

Flyttingen gjør at det bortekampen mot Boro vil spilles lørdag 22. april 2023.

Jimmy Murphy hedres

Jimmy Murphy, som tok over United etter den tragiske flyulykken i München vil bli hedret med egen statue utenfor Stretford End.

Statuen vil avdukes den 3. mai 2023, 65 år etter Murphy ledet United til Wembley og FA Cup finale i sesongen 57/58.

Fra før har Murphy også sitt navn på prisen for årets unge spiller i klubben, sist vunnet av Alejandro Garnacho

Mandag 12. desember


Russo ble månedens spiller

Uniteds Alessia Russo vant mandag kåringen av supporternes månedens spiller i Superligaen for november. United spilte bare to kamper i november, mot topplagene Chelsea og Arsenal, men Russo scoret i begge kampene.

Se terminliste, resultater, referat og mer her.

Russo vant i kåringen mot Brightons Danielle Carter, Aston Villas Rachel Daly, Man. Citys Khadija Shaw og Chelsea-spillerne Lauren James og Sam Kerr.

Powered by Labrador CMS