Kanari-fans tror på hjemmeseier

Raymond Pettersen, redaktør for The Canary Magazine, skandinaviske Norwich-supporteres medlemsblad, har en god følelse foran lørdagens kamp på Carrow Road.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til å ha vært kanarienes redaktør siden 2000, har Pettersen de siste årene også hatt ansvaret for nyhetsoppdateringen på klubbens web-side, ScanCanaries.com. Han har derfor god oversikt over de gule og grønnes utvikling gjennom år med opp- og nedturer. Han tror nå at Norwich er på rett vei igjen etter tapet av Paul Lambert, fjorårssesongens suksessmanager som i sommer forlot Carrow Road til fordel for Villa Park.

norwich_fan

Og med det svaret glir vi sømløst over på selve managerskiftet, det som altså fikk som utfall at den tidligere Birmingham-manageren Chris Hughton fikk ansvaret med å føre Lamberts arbeid videre.

Hvordan ser du egentlig på managerspørsmålet. Chris Hughton har jo fått i oppgave å fylle noen store sko etter Lambert, men er han rett mann for jobben..?

– Det var stor sorg da Paul Lambert forsvant til Aston Villa. Chris Hughton er nokså annerledes enn forgjengeren, både som person og når det gjelder fotballfilosofi. Mens Lambert alltid var opptatt av at laget måtte angripe, enten motstanderen het Wolves eller Manchester United, er Hughton mye mer forsiktig i sin tankegang. For Hughton er defensiv struktur viktigst, noe som gjør at laget ikke er like underholdende å se på som i forrige sesong. De fleste var nok i utgangspunktet fornøyd med ansettelsen av Hughton, men han er nok avhengig av å få resultater for å opprettholde tilliten blant en del Canary-supportere. Målet er som nevnt ene og alene å overleve denne sesongen også. Da vil klubben være godt rustet til å etablere seg i Premier League.

Forrige sesong vant United – så vidt det var, på Carrow Road. Hvor stor tror du sjansen er for at Norwich klarer å revansjere seg denne gang?

– United er selvsagt store favoritter, men hjemme på Carrow Road er vi i stand til å skape problemer for de fleste lagene i divisjonen. Det er ingen tvil om at vi må spille opp mot vårt beste og samtidig ha litt flaks dersom vi skal ha mulighet til å vinne lørdagens oppgjør. Vi står imidlertid uten tap på våre fire siste kamper, og jeg tror nokså sikkert at United skal få slite for å få med seg alle tre poengene.

Hvordan ser du for deg kamputviklingen; kommer Norwich til å kaste seg helhjertet i angrep i håp om å ta United på sengen, eller vil det bli en mer forsiktig tilnærming, tror du?

– Som nevnt er Chris Hughton nokså mer forsiktig i sin tilnærming til kampene enn sin forgjenger. Forrige sesong gikk vi jo rett i strupen på United, både på Carrow Road og på Old Trafford, men denne gang tror jeg nokså sikkert at vi får se et hjemmelag som kommer til å satse på å holde nullen lengst mulig uten å ta de helt store sjansene fremover. Det jeg er mest spent på, er derfor om vi greier å skape nok trøbbel for United-forsvaret, for det lykkes veldig sjelden å kun forsvare seg i 90 minutter.

Noe, eller noen, United bør være spesielt oppmerksomme på for ikke å gå i kanarifellen?

– United-spillerne er nok ikke skremt av det de har sett av The Canaries denne sesongen, men jeg tror nok at forsvarsspillerne til United vet at de må være litt ekstra oppmerksomme på Grant Holt, spesielt inne i egen 16-meter. Holt har vist at han matcher de fleste forsvarsspillere i Premier League i lufta, og vel så det. Holt hadde en fantastisk fjorårssesong hvor han scoret 15 mål og er også denne sesongen en meget viktig brikke i dette Norwich-laget.

Og hva, eventuelt hvem, blir Norwichs største utfordring?

– Den største utfordringen blir helt klart å greie å skape målsjanser, og ikke minst å ta vare på de sjansene vi får. Dette blir garantert en kamp hvor mye blir å handle om å forsvare seg, og da er jeg veldig spent på om vi evner å skape noe fremover. Vi har kun scoret åtte mål så langt denne sesongen, mye grunnet en veldig forsiktig tilnærming til kampene. Jeg tror at vi er nødt til å våge å angripe dersom vi skal ha muligheten til å få med oss noe fra denne kampen.

Har du selv hatt noen gode opplevelser fra møter med Manchester United?

– Ja, jeg satt ringside på Carrow Road da Norwich vant 2-0 i Premier League-sesongen 2004/05. Dette er utvilsomt høydepunktet av det jeg har sett live med Norwich. Det å høre «EASY, EASY, EASY» runge over stadion mot slutten av kampen var en helt fantastisk opplevelse. Blant Canary-fansen snakkes det om den kampen den dag i dag.

Men denne helgen da, hvordan tror du det går?

– Jeg velger å være optimist. Siden vi har slått United på Carrow Road tidligere, ser jeg ingen grunn til at det ikke skal kunne skje igjen. Håper og tror at vi drar i land en høydramatisk 2-1-seier.

Og hvor på tabellen befinner de to klubbene seg etter siste ligarunde i mai?

– Jeg synes Manchester United virker fryktelig sterke, og ikke minst har laget fortsatt evnen til å vinne selv på dårlige dager. Jeg tror derfor at United ligger øverst på tabellen når status gjøres opp i mai, og tror samtidig at Norwich ender på en respektabel 15. plass.

Helt til slutt, Raymond: Om du føler at vi har glemt noe her, da har du sjansen nå hvis du ønsker å tilføye noe!

– Ja, da vil jeg benytte anledningen til å berømme dere som driver den skandinaviske supporterklubben til Manchester United! Det er imponerende å se den jobben som blir lagt ned, blant annet på web-siden deres. Ellers ønsker jeg lykke til med lørdagens kamp. Dette er vel tross alt en kamp hvor vi har alt å vinne og dere har alt å tape…On the Ball!

Har du lyst til å stifte nærmere bekjentskap med Norwichs skandinaviske supporterklubb, kan du klikke deg inn på ScanCanaries.com.

Powered by Labrador CMS