– United har jo to lag å bruke…

Publisert Sist oppdatert

Norwich slo United 1-0 hjemme tidligere i sesongen, og er altså ett av tre lag som har slått United i Premier League denne sesongen.

Bortelagets fans har imidlertid ikke så stor tro på at det skjer igjen lørdag.

– Det kan kanskje være positivt for oss at United møter Real Madrid like etter, men samtidig har United to lag å velge fra. De må nok drite seg litt ut for å tape hjemme mot oss. De færreste Norwich-fans forventer poeng der oppe, men uavgjort hadde jo vært veldig bra, sier Tom Momork, som er sekretær i Norwich Citys skandinaviske Supporterklubb, til united.no.

Veldig variabelt

Norwich har svingt mye denne sesongen. I oktober startet laget på en ti kampers periode uten tap. De slo blant annet Tottenham og United, og tok også poeng borte mot Everton og Swansea. Fra 11. desember startet imidlertid en periode hvor du kun vant to av sine neste 13 kamper, før Everton ble slått 2-1 hjemme forrige helg etter to sene mål.

Seieren mot Everton sørget for at Norwich ligger på 12. plass på tabellen, og har åtte poeng å gå på ned til nedrykkstreken.

Og det er målet – å holde seg unna nedrykksstreken og overleve i divisjonen.

– Jeg tror de skal greie det nå. Vi har igjen en del hjemmekamper mot lag under oss på tabellen, og da gjelder det å vinne dem. Borte er det riktignok verre. Vi har kun én borteseier i serien denne sesongen, men samtidig er det én mer enn forrige gang vi var oppe – i 2005, sier Momork.

Spent på Kamara

Han er imidlertid ikke helt fornøyd med utviklingen spillemessig.

– Chris Hughton har ødelagt litt av den offensive stilen vår, og jeg likte den veldig godt. Han er mer defensivt orientert. Ja, vi har sluppet inn færre mål, men det er ikke like moro å se på.

De fleste kjenner Grant Holt som lagets spydspiss, men Momork er også veldig spent på Sierra Leone-spissen Kei Kamara som har kommet innpå i de to siste kampene. Kamara er leid inn fra amerikanske Kansas, og var toneangivende da 0-1 ble til 2-1-seier mot Everton. Kanskje starter han på Old Trafford.

Kamara har også scoret mot United tidligere.

Momork håper også at Alexander Tettey blir spilleklar til oppgjøret på Old Trafford.

– Han fikk en smell før forrige kamp og stod over da, men han er en viktig spiller for oss på den defensive midtbanen. Jeg håper han spiller mot United, sier Momork.

20 prosent økning

Norwich er forresten inne i sin andre strake sesong i Premier League, og det har også Supporterklubben fått merke. Før opprykket lå medlemstallet på snaut 100, men nå er det om lag 120 medlemmer.

– Det er ikke så mange det er snakk om, men det er i alle fall en del prosent, sier Momork.

– I november gjennomførte vi også vår første fellestur. Vi var 16 stykker som var over og vi så Norwich vinne 1-0 mot Stoke. Klubben stilte veldig bra opp, og vi hadde også et håp om å få treffe Tettey. Det gikk imidlertid ikke den gangen, sier han.

Her kan du ta en titt på scancanaries.com.

Powered by Labrador CMS