35 år siden Whiteside ble historisk

VIDEO: Norman Whiteside var bare 17 år og 41 dager gammel da han 17. juni 1982 representerte Nord-Irland under VM i Spania.

Publisert Sist oppdatert

Det er 17. juni, og det betyr at det nå er 35 år siden United-legenden Norman Whiteside ble historiens yngste VM-deltaker. Det er en ærefull tittel Whiteside fortsatt er innehaver av.

Norman Whiteside

Navnet hans hadde ikke en gang rukket å nå ut til alle Uniteds tilhengere. Han hadde debutert som innbytter knappe to måneder tidligere, den 24. april, og deretter spilt én kamp fra start. Det var alt. Idet han løp ut til sin landslagdebut på La Romareda i Zaragoza den 17. juni 1982, hadde han altså bare to opptredener bak seg for rødtrøyene fra Manchester.

Norman Whitesides profil på united.no

Fersk og uprøvd som han var, hadde purunge Whiteside likevel vist nok til å overbevise den nordirske landslagssjefen Billy Bingham om at han var både god nok og moden nok for VM-fotball. Inntil dette tidspunkt var det brasilianske geniet Pelé historiens yngste VM-deltaker med sine 17 år og vel 200 dager under VM i Sverige i 1958. Nå, 24 år senere, var dagen kommet da navnet hans måtte strykes fra rekordlistene, og det til fordel for den ferske Manchester United-spilleren fra Shankill i Belfast.

I denne videoen kan du se klipp fra Whitesides landslags- og VM-debut mot Jugoslavia i Zaragoza, men også fra hans oppvekstområde i Belfast og opptredener for United.

Powered by Labrador CMS