– Sesongens største!

United-legenden Norman Whiteside er ikke i tvil: United v Liverpool er sesongens storkamp.

Publisert Sist oppdatert

47-åringen har selv mange gode minner fra kamper mot de helrøde fra Merseyside. Blant annet fra 2. juledag i 1986 da han scoret kampens eneste mål, og det på Anfield – i det som viste seg å være Manchester Uniteds eneste borteseier for sesongen!

Whiteside var også mannen som satte inn Uniteds mål i hjemmemøtet elleve måneder senere. Da utliknet han John Aldridges ledermål tidlig i 2. omgang, og sørget for at det ene poenget ble værende igjen på Old Trafford.

I det hele tatt har den Belfast-fødte nordiren mye å slå i bordet med fra innbyrdesoppgjør mellom de to klubbene. Hva med denne, for eksempel?: 12 ligakamper – 0 nederlag!

Da må vi også huske at dette utelukkende skriver seg fra kamper på 1980-tallet, i en periode Liverpool ellers dominerte engelsk fotball.

– Fortsatt større enn City-kampene

Nå til dags, nå som Liverpool ikke lenger er en reell utfordrer til Premier League-tronen, mener Whiteside at scouserne fortsatt er Uniteds største rival på fotballbanen. I så måte er han enig med Paul Scholes, som tidligere i uken ga uttrykk for det samme.

– Når terminlisten publiseres, er kampene mot Liverpool det første du ser etter, sier han til ManUtd.com.

– Det er ikke bare spillerne som gjør det, men supporterne også.

– For meg er disse oppgjørene fremdeles sesongens største. Joda, jeg er klar over at City nærmer seg, men de har likevel en lang vei å gå. Med tanke på at United har 19 og Liverpool 18 ligamesterskap, ligger City historisk sett langt bak.

– Vanskelig å spå

Selv om United er i god form og enn så lenge sitter forholdsvis trygt plassert på toppen av Premier League-tabellen, er Whiteside usikker på utfallet av søndagens kamp.

– Det blir alltid tøffe kamper mot Liverpool, minner han om, og mener at form i seg selv ikke har noen betydning i oppgjør som dette.

– Det kommer til å handle om hvilket av de to lagene som er mest giret på å vinne akkurat den dagen. La oss bare håpe det blir oss, lyder «Big Norms» bønn.

Her finner du Whitesides spillerprofil på united.no

Powered by Labrador CMS