– Ikke mange andre som slipper til så mange unge

HAAG: – Vi vet at det vil komme både opp- og nedturer, men vi gir unggutter sjansen. Mange av dem kommer til å ha suksess i klubben, sier Ole Gunnar Solskjær før søndagens møte med Newcastle.

Publisert Sist oppdatert

Etter 0-0 mot AZ Alkmaar i Europa League-kampen i Haag, jakter Solskjær fremdeles på den første borteseieren siden den eventyrlige kvelden mot PSG i Paris.

Les også: Dette er Uniteds verste borteform på 30 år. 

Solskjær har imidlertid troen på at den kommer snart og forsvarer bruken av mange unge spillere i gjenoppbyggingen av Manchester United.

– Vet vi kan bite fra oss borte

– Det er ikke mange klubber med vår status som bruker så mange unggutter som det vi gjør. Det nytter ikke å sammenligne med 1990-tallet. Dette er en annen periode, med andre spillere og en annen gruppe. Vi vet at det vil komme både opp- og nedturer, men vi gir unggutter sjansen. Mange av dem kommer til å ha suksess her, sier Solskjær.

Børsen etter AZ-kampen: Disse kom fra kampen med æren i behold

NY UNGGUTT: Brandon Williams leverte en god kamp på venstrebacken mot AZ og er bare en av mange unggutter som har fått muligheten under Solskjær.

Til tross for at United ikke har vunnet på fremmed gress på over et halvt år, vil de fleste regne Solskjærs menn som favoritter mot et Newcastle-lag som kun har vunnet én kamp denne sesongen og det var til alt overmål borte mot Tottenham.

Solskjær forventer ikke noe annet enn en tøff kamp fra Newcastle og han har ingen tro på at Manchester United-legenden og Newcastle-manager Steve Bruce vil gi laget hans noe gratis. 

– Vi kan ikke forvente noen tjenester fra noen andre managere. Bruce kommer til å stille med det laget han tror kan vinne og jeg kommer til å velge et lag jeg tror kan vinne. Jeg ser frem til kampen. Det er en fantastisk stadion å dra til og forhåpentligvis vil vi kunne benytte flere uthvilte spillere, sier Solskjær.

– Flere har godt av landskamppausen

Solskjær tror ikke noen av de skadde spillerne vil kunne returnere til søndagens kamp, og Jesse Lingard hinket av banen like før slutt med det som lignet en strekk.

– Jesse kjente en antydning til strekk i hamstringen og mente det ikke var verdt å risikere noe. Men det er neppe så ille som først fryktet. Han er nok ute av Newcastle-kampen, men bør kunne returnere til kampen mot Liverpool etter landskamppausen, sier Solskjær til MUTV.

TILBAKE FRA START: Scott McTominay er etter alt å dømme tilbake på Uniteds midtbane fra start mot Newcastle søndag

United-manageren mener landskamppausen etter søndagens kamp mot Newcastle kommer på et gunstig tidspunkt for United.

– Landskampspause gir muligheten til et par spillere å få en pause på 10-14 dager, sier Solskjær.

Aaron Wan-Bissaka som har slitt med sykdom, vil bli testet lørdag morgen sammen med de andre spillerne som har, eller er nær ved, å returnere etter skader.

Etter oppgjøret på kunstgresset i Haag, sier Solskjær at det er en del spillere som er litt støle etter 90 minutter på det harde underlaget.

– Men vi får et par dager å hente oss inn på og det er ingen unnskyldning om vi ikke presterer mot Newcastle, sier han. 

Powered by Labrador CMS