ny

Neville med tordentale mot storklubbene: – Ta fra dem titlene!

Både Gary Neville og Sir Alex Ferguson er kritiske, mens UEFA kommer med trusler etter meldingene om at forslaget om en ny europeisk superliga er signert av seks klubber i England.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig som Manchester United slo Burnley 3-1 på Old Trafford, kom meldingene om at seks engelske klubber skal ha signert en avtale om å bli med i den nye ligaen.

Manchester United er én av dem. De andre fem er Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea og Tottenham. På listen er det også klubber som Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Inter, Milan og Juventus.

I engelske medier beskrives forslaget som en krigserklæring.

Neville var til stede på Old Trafford som ekspertkommentator for Sky Sports, og leverte en alvorlig tordentale i retning United og de andre involverte etter kampen.

United-legenden raser mot spesielt Manchester United, Liverpool og Arsenal, og oppfordrer myndighetene til å straffe klubbene som har signert avtalen.

– De har ingen lojalitet til dette landet og denne ligaen. Nok er nok. Det finnes ikke en fotballsupporter som ikke vil være rasende når de hører debatten om dette forslaget, sa Neville på Sky Sports.

– Jeg mener, hvordan i alle dager skal man komme hit på Old Trafford og se en superliga når man har forlatt 14 andre klubber i Premier League? Hele pyramidesystemet i landet forsvinner på grunn av seks klubber.

– Dersom det annonseres at seks klubber har signert det forslaget, må de straffes knallhardt. Gi dem store bøter, poengtrekk, og ta fra dem titlene. Hvem bryr seg? Gi titlene til Burnley eller Fulham. La Fulham beholde plassen, og send Liverpool, United og Arsenal ned.

– De tre klubbene burde visst bedre. De har en enorm historie og enorme tradisjoner. Det verdsetter jeg, men seriøst, Liverpool? Vi har ikke et godt forhold, men de har ærlighet og integritet, og de har tatt vare på sine egne. Det er borte, glem det! 

Til og med Sir Alex Ferguson har uttalt seg om saken:

– En superliga betyr å bryte med 70 år med europeisk fotball, sier Ferguson til nyhetsbyrået Reuters og trekker fram sin egen spiller- og managerkarriere.

– Vi spilte fire Champions League-finaler i min tid i Manchester United, og det var de mest spesielle kveldene.

– Jeg vet ikke om Manchester United er involvert i dette, da jeg ikke er en del av prosessen.

Ole Gunnar Solskjær fikk flere spørsmål om forslaget i sitt intervju med Sky Sports etter kampen mot Burnley.

United-manageren sa ganske enkelt at han ikke har satt seg inn i saken.

– Jeg så det i morges, men jeg kan ikke si så mye. Fokuset mitt har vært på denne kampen, svarte Solskjær.

Både UEFA reagerte raskt søndag og fordømmer forslaget i en felles uttalelse med ligaene i England, Spania og Italia.

«Klubbene vil bli utestengt fra spill i alle andre turneringer på nasjonalt eller internasjonalt nivå, og spillerne deres kan nektes muligheten til å spille på landslagene», skriver UEFA i en pressemelding.

Klubber som Bayern München, Borussia Dortmund og Paris Saint-Germain skal ha sagt nei til å bli med i superligaen.

 

Det har ulmet lenge i den globale fotballpolitikken.

Samtidig som UEFA jobber med et nytt Champions League-format i 2024, har mektige aktører på den internasjonale scenen jobbet med det mye omtalte forslaget om å bryte ut og etablere en egen europeisk superliga.

Andreas Selliaas har vært i besittelse av prosjektskissene på 18 sider og tidligere forklart turneringsformatet på Idrettspolitikk.no:

  • En liga med 15 permanente lag og fem lag som kvalifiserer seg hver sesong.
  • Lagene blir delt i to grupper med ti lag og der de fire beste i hvert gruppe går videre til et sluttspill med kvartfinaler, semifinaler og finale.
  • Alle kampene foregår i midtuka, bortsett fra finalen.
  • Hver av de 15 klubbene som regnes som grunnleggere av superligaen (SL Founding Members) garanteres en inntekt på ca. 3,5 milliarder kroner.
  • Totalt blir det spilt 180 gruppespillkamper. Totalt 193 kamper
  • Alle lag får garantert spilt 18 kamper hver.
  • På superligaens generalforsamling er det bare de 15 grunnleggerne som har stemmerett.
Powered by Labrador CMS