Klar for VM-debuten

Serbia spiller søndag mot Costa Rica, i det som blir Matics VM-debut.

Publisert Sist oppdatert

José Mourinho håper kanskje ikke at Nemanja Matic og Serbia avanserer, siden Mourinho mener Uniteds midtbaneanker trenger en ferie, men i Serbia er håpet nokså stort.

Gruppe E (Brasil, Serbia, Sveits, Costa Rica) er ikke umulig å komme seg ut av, så den ferien er det ikke sikkert at Matic får.

– Jeg tror vi vil ha sjansen, men vi må gjøre vårt best, forberede oss veldig godt, så får vi se. Det er vanskelig å si [hvor store sjansene for å avansere er], har Matic sagt ifølge ManUtd.com.

– Vi jobber selvsagt veldig hardt med alt, men det vil være mye høy kvalitet i turneringen. Men vi er positive.

FERIE ELLER AVANSEMENT? Disse to håper kanskje ikke helt på det samme, selv om vi tipper at Mourinho nok også unner Matic avansementet.

 

– Hadde mye press på oss

Matic er uansett veldig fornøyd med at Serbia i det hele tatt kvalifiserte seg.

– Vi hadde mye press på oss før denne kvalifiseringen, siden vi ikke kom oss til Brasil [2014-VM] eller det siste europamesterskapet. Så det var mye press på oss, og det var veldig viktig for oss å kvalifisere oss direkte. Vi klarte det, og jeg var veldig glad.

– Det var emosjonelt for meg og lagkameratene mine, og jeg er glad for at vi vil representere vårt land i Russland. Det er veldig fint for folket vårt.

Enkelte kvalifiseringsgrupper har enkeltlag som skiller seg veldig ut, mens Serbias kvalifiseringsgruppe var mer tøff fordi den hadde flere omtrent jevngode lag.

– Alle lag var mer eller mindre på samme nivå, så det var en vanskelig gruppe for oss. Vi hadde Østerrike, Georgia og Moldova i tillegg til Wales og Irland. Vi hadde ikke noe lag som var bedre enn de andre.

– Men vi klarte å komme på førsteplass, og jeg er veldig fornøyd med det, spesielt med tanke på at Wales kom til semifinalen av forrige EM. De kom bare på tredjeplass i gruppa.

Matics VM-debut spilles søndag klokka 14.00 mot Costa Rica. Kampen kan du se på TV 2 (Norge), TV4 (Sverige) og DR 1 (Danmark).

 

Powered by Labrador CMS