Nederland slapp med skrekken

Van Persies skade skal ikke være alvorlig. Les vår vurdering av RvP mot Wales her.

Publisert Sist oppdatert

NEDERLAND – WALES 2-0

Privatlandskamp, Amsterdam
1-0: Arjen Robben (32), 2-0  Jeremain Lens (76)

United-spiller: Robin van Persie, Nederland

rvpkar

Mot Wales var det tydelig at han hadde lyttet. Nederland la bort 3-5-2-testingen sin, og stilte i en 4-4-2-formasjon med diamant på midtbanen. Arjen Robben og Robin van Persie var på topp, og selv om Robben igjen var mer synlig så virket det aldri som om noen andre enn de to kunne score i 1. omgang. 1-0-målet kom også etter et skudd fra Van Persie, og en retur som ble satt inn av Robben.

Van Persie jobbet, som sagt, atskillig mindre enn mot Ghana, men Nederland brukte en halv omgang på å ta kontroll over kampen, og Van Persie ble ikke en dominerende spiller. Han hadde imidlertid en annen god sjanse enn den som førte til målet, men da gikk avslutningen noen centimetre utenfor krysset.

Van Persie gikk ut i pausen, og like etter pause viste Tv-kameraene så bilder av Van Persie fra tampen av 1. omgang da han tøyet ut det som kan være et muskelproblem og så bilder hvor det var tendenser til halting da han gikk ut til pause. Nederland holdt pusten, men etter kampslutt kom meldingen om at United-spissen skal ha hatt føling med en liten lyskestrekk, men at den ikke skal være verre enn at han spiller mot Spania 13. juni. Terningkast: 4 (fordi han alltid er nær sjanser)

Samspill:  Var altså som seg selv igjen i de 45 minuttene han spilte.  Som midtspiss, luskende rundt og stadig jagende etter å få noen meter forsprang inn i bakrom. Var imidlertid få kombinasjoner å nevne med andre, men et per lure bevegelser skapte gode innleggsposisjoner for kantspillerne. Terningkast 2

Defensive bidrag:  Få. Dekket litt rom på en av kantene da Wales startet bakfra, og dekket rom ved første stole på dødballer mot, men det var alt. La så godt som null energi i det defensive arbeidet i denne kampen, men kan vel ikke slaktes for å følge trenerens ordre heller… Terningkast 3

Bevegelse:  Møtte, stakk i bakrom, trakk ut på kant og forsøkte å skaffe seg rom. Nederland brukte imidlertid tid på å komme i gang og leverte lenge en pasningskvalitet langt under pari før pause. Det led han av på topp, selv om bevegelsene var som man skal forvente fra ham. Terningkast 3

Får plusspoeng for:  Å følge Van Gaals ord til punkt og prikke.

Får minus for: Nederland slet lenge offensivt, og Van Persie klarte ikke å gjøre noe med det. X-faktoren mangler fortsatt.

Stjernefaktor: Han er stjernen, og han og Arjen Robben var de eneste som så ut til å score så lenge han var innpå, men var ingen stor kamp fra ham eller Nederland. Terningkast 4

Verdt å merke seg: Van Persie slet med skade i sesongavslutningen for United, og var altså først tilbake da april ble til mai. Spørsmålet er hva den nye formen betyr for formen. Louis van Gaal sa for et par dager siden at RvP ikke var 100 %, men at han forventet at spissen ble 100 % før VM-start. Så er spørsmålet hva denne siste strekken gjør for det ønsket.

Helhetsinntrykk: Har fortsatt et lite stykke igjen til toppformen OM han faktisk overlevde kampen uten skade. Skulle han ha pådratt seg en skade vil Nederland være i ordentlig trøbbel – for det er egentlig ikke alternativer. Terningkast 3

Selve kampen:

Wales, uten Gareth Bale og Aaron Ramsey, var best i første halvdel av 1. omgang. Da fungerte lite for Nederland, og deler av tribunen begynte å pipe mot hjemmeheltene. Det bedre seg siste halvdel av omgangen, og Robben gjorde altså 1-0 på en retur etter et Van Persie-skudd etter 32 minutter.

Van Persie kunne også scoret etter et flott innlegg fra kanten langs bakken fire minutter før pause, men styrte avslutningen noen centimtere utenfor den borte stolpen. Robben hadde også ytterligere to sjanser til å score, men bommet på beggen – hvorav den ene må karakteriseres som enorm. Totalt 4-0 i sjanser etter 1. omgang, selv om Wales skapte en halvsjanse tidlig.

Nederland ble ikke noe særlig bedre i 2. omgang, til tross for flere bytter, men Van Persies innbytter, Jeremain Lens, fikk score 2-0 etter at Arjen Robben stakk i bakrom, og leverte et perfekt innlegg kvarteret før slutt. Midtstopper Stefan de Vrij hadde også et godt skudd, men det var minst like farlig foran nederlendernes mål et par ganger.  Millwall-spiss Jermaine Easter og Fulhams 18-åring, George Williams, fikk begge en god sjanse til scoring, men uten å lykkes.

Dermed vant Nederland igjen, men nok en gang uten å imponere stort. Det må stor bedring til for at det skal bli poeng i VM-åpningen mot Spania.

Tom Lawrence, Wales:

Lawrence ble sittende på benken kampen gjennom til tross for at Wales gjorde hele seks bytter. A-landslagsdebuten må dermed vente.

lvg55656Manageren Louis van Gaal:

Den brutale sannhet. Nederland så ikke ut som et moderne fotball-lag i sin 4-4-2-formasjon med diamant på midten. Pasningskvaliteten var svak, og de var heller ikke spesielt gode i presset. De vinner fortjent nok, men mest på grunn av stor kvalitet hos et par enkeltspillere. Det er grunn til å håpe at United ikke fremstår slik Nederland gjorde mot Wales altfor ofte…

Hva nå:

Neste gang er det alvor. Nederland VM-åpner mot Spania i Brasil 13. juni. De møter også Chile og Australia i gruppespillet i VM.

Powered by Labrador CMS