mustmuscs

Supporterklubben og MUST inngår samarbeid

Publisert Sist oppdatert

Manchester United Supporters Club Scandinavia og Manchester United Supporters Trust (MUST) inngår en flerårig samarbeidsavtale. 

I kjølvannet av kollapsen til European Super League har styret i Supporterklubben drøftet mulighetene for å inngå et tettere samarbeid med Manchester United Supporters Trust i England. 

Det er flere supportergrupperinger i England som gjør en viktig jobb for å påvirke hvordan eierskapet av Manchester United utøves, og styrets vurdering er at MUST er i en særstilling blant disse.

Det er to hovedgrunner bak denne vurderingen:  

  • MUST anerkjennes av Manchester United som supporternes talerør 
  • MUST er invitert inn i de pågående politiske prosessene som er satt i gang av britiske myndigheter  

I tiden som kommer vil MUST spille en viktig rolle både inn mot klubben og som deltaker/bidragsyter inn i britiske myndigheters supporterledede gjennomgang av hvordan engelsk fotball styres.

Gjennomgangen skal blant annet se på eierskapsmodeller, styringsstruktur, pengestrømmer og hvordan supporterne i større grad kan involveres.  

Styreleder Bård Skaar Viken sier følgende om samarbeidet.

MUST har spilt en svært viktig rolle som interesseorganisasjon for United-supportere helt siden prosessen med Glazer-familiens overtagelse ble innledet i 2005-2006. Supporterklubben har hatt tett kontakt med MUST gjennom mange år, men vi mener at tidspunktet er riktig for å inngå et enda tettere samarbeid.

– MUST vil spille en viktig rolle både inn mot klubben og som representant for United-supporterne overfor britiske myndigheter. Vi håper derfor at vårt bidrag vil  kunne hjelpe MUST i det svært viktige arbeidet som skal gjøres fremover, sier Skaar Viken.

Duncan Drasdo i MUST sier følgende om avtalen:

DUNCAN DRASDO: MUST-topp.
DUNCAN DRASDO: MUST-topp.

– Vi er ikke bare svært takknemlige, men også umåtelig stolte over den brede støtten fra Manchester United Supporters Club Scandinavia.

– For oss handler ikke dette først og fremst om det finansielle aspektet, men den sterke følelsesmessige støtten som betyr svært mye for oss.

– Det finnes knapt noen steder i verden der Manchester United har så mange lidenskapelige supportere som i Skandinavia. Vi håper denne støtten fra Skandinavia vil bane vei for at Uniteds globale fanbase vil komme sammen for å støtte Manchester United, og til syvende og sist få en ny eierstruktur der fansen og fotballklubben får hovedfokus og ikke aksjeeierne.

Hva innebærer samarbeidsavtalen? 

  • Supporterklubben vil støtte MUST økonomisk med 10 000 pund (ca 115 000 kroner) per år de neste tre årene. I tillegg vurderes et engangsbeløp i 2021 for å håndtere den ekstraordinære situasjonen etter forslaget om den europeiske superligaen 
  • Supporterklubben vil promotere medlemskap i MUST. (Bli medlem i  MUST her)

Bård Skaar Viken (sign)
Styreleder
Manchester United Supporters Club Scandinavia 

Ønsker du å støtte MUST direkte utenom medlemskap?

De har startet en pengeinnsamling som flere nordmenn allerede har bidratt til. Ønsker du også å støtte arbeidet så kan du gjøre det her på https://www.crowdfunder.co.uk/must. Alle innsamlede midler går 100% til kampanjer.

Powered by Labrador CMS