– Carrick sesongens beste

Paddy Crerand mener Michael Carrick har vært Uniteds beste denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Paddy Crerand, som var med på å vinne Europacupen med United i 1968, mener midtbanegeneral Michael Carrick fortjener å bli kronet som årets spiller i Premier League denne sesongen. Selv om mange er av den oppfatning at Nemanja Vidic bør står lengre fram i køen når de individuelle prisene skal deles ut etter sesongslutt, mener Crerand at Uniteds 27 år gamle midtbanespiller er like viktig som en viss rødtopp fra Salford var i sine yngre dager.

"Michael [Carrick] har for meg vært Uniteds beste spiller denne sesongen," forteller Crerand til MEN. "Nå synes jeg han er like viktig for United som det Paul Scholes har vært i så mange år."

"Jeg har alltid likt Carrick som pasningslegger, først som unggutt i West Ham og siden med Spurs. Han er min type spiller."

Paddy Crerand forstår imidlertid de som rynket på nesa da United hentet den sentrale midtbanespilleren fra Tottenham for to og et halvt år siden, med tanke på prislappen Carrick bar med seg fra Nord-London.

"Jeg kan forstå at folk var litt usikre på han i begynnelsen på grunn av overgangssummen. Mange mente det var veldig mye penger, og det ga han svært mye å leve opp til," fortsetter MUTV-kommentatoren. "Problemet hans i begynnelsen var at han hadde Scholes som sin makker. Det naturlige når en spiller med den kvaliteten og erfaringen er der, er å gi han ballen. Michael gjorde det mye. Han ville ikke ta ansvar, og det skygget over kvalitetene hans."

"Men gradvis har han blomstret og utviklet selvtiliten, slik at han slår [vanskelige] pasninger selv, og ikke spille på det sikre hele tiden. Det er fantastisk å se, fordi talentet har alltid vært der og det var frustrerende for meg å se han holde det skjult."

"Carrick er en drømmespiller å ha på laget når man er spiss. Spør alle angrepsspillerne på Old Trafford og de vil fortelle deg hvor utrolig det er å ha en slik spiller. Han kan spille så variert, og jeg tror han til slutt har skjønt at han er like viktig for United som det Scholes er. Snakk med hvilken United-spiller som helst de siste ti årene, og det vil skryte av Scholes. Hans pasningsferdigheter er fenomenale," fortsetter Crerand, som fyller 70 år om tre uker. "Det var vanskelig for Michael å få samme respekt fra kollegaene sine, men nå har han på fortjent vis fått det. Fansen setter også stor pris på hva han gir dem."

Michael Carrick spilte hele Champions League-finalen i mai. Crerand mener det kan ha overbevist Carrick om at han innehar store kvaliteter.

"Scholes var nærmest garantert en plass på Moskva-laget av Sir Alex Ferguson," forteller Paddy, med klar henvisning til 1999-finalen, hvor Scholes måtte stå over etter for mange gule kort. "Han kunne hatt andre makkere, men Carrick var Sir Alex' valg. Når man blir valgt til en så viktig begivenhet og man skjønner at man er en av grunnene til at United vinner Champions League, er det nødt til å ha en viss effekt."

"Jeg er sikker på han hadde følelsen av det fra før, men jeg tror Moskva bekreftet det. Som et resultat synes jeg vi har sett en enda bedre Michael Carrick denne sesongen."

Sist men ikke minst mener Crerand at MIchael Carrick bør være førstevalget på midtbanen når Fabio Capello skal sette opp en ellever for Three Lions.

"Jeg var overrasket da Carrick ikke ble tatt ut til England-troppen i starten av sesongen. Jeg er en stor beundrer av Frank Lampard og Steven Gerrard, men jeg ville fortsatt hatt Michael Carrick som mitt førstevalg på Englands midtbane."

Powered by Labrador CMS