BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 26: Memphis Depay of Manchester United looks on prior to the UEFA Champions League qualifying round play off 2nd leg match between Club Brugge and Manchester United held at Jan Breydel Stadium on August 26, 2015 in Brugge, Belgium. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Kan han senke gamleklubben?

PREVIEW: Memphis vender tilbake til sin gamle lekegrind. Kan han hjelpe United til å senke klubben han blomstret i?

Publisert Sist oppdatert

Manchester United og Champions League. Det er en kombinasjon man ikke går lei av.

10.desember 2013 var sist United spilte en kamp i et gruppespill i Champions League.

Nå er United tilbake etter en sesong ute av det gode selskap.

Etter å ha slått ut Club Brugge med et overbevisende sammenlagtresultat på 7-1, ble de røde fra Manchester trukket i gruppe B med PSV, Wolfsburg og CSKA Moskva. Først ut for United er nederlandske PSV på deres hjemmebane Phillips Stadion.

Begge lagenes managere er relativt ferske i sine jobber. Louis Van Gaal tok over roret i Manchester United i 2014, mens Phillip Cocu fikk jobben som manager i PSV i 2013. Begge er nederlendere, og har et kjennskap til hverandre. LVG har trent Cocu både i klubb og på landslag, men PSV-manageren innrømmet før kampen at han ikke har fått noen råd fra sin tidligere sjef.

Det blir et spesielt møte for Memphis Depay. Vingen var i PSV i ni år fra 2006 til 2015 og var den store spilleren for det nederlandske laget i sin siste sesong for klubben. Han scoret ble toppscorer i Eredivisie med 22 mål og var avgjørende for PSV da de til slutt løftet ligatrofeet. Tirsdag kveld kan Memphis være avgjørende for Manchester United mot sin gamleklubb.

Kampen vises på Viasat Fotball i Norge, Viasat Sport i Sverige og på TV3+ i Danmark. 

PSV

Fjorårets seriemester kommer rett fra en stor seier i serien med 6-0 over Cambuur, hvor en av PSVs store stjerner, Luuk De Jong, herjet igjen. Nederlenderen har scoret fem mål denne sesongen og er i god form fremfor klubbens første møte med Manchester United. PSV har ennå ikke tapt denne sesongen og står med tre seire og to uavgjort på fem kamper i serien.

På pressekonferansen før kampen sa spissen at han så muligheter for å stikke kjepper i hjulene til United og at Manchester-klubben var advart etter PSVs seier over Cambuur.

I FORM OG HAR TROEN: Luuk De Jong har vært i god form for PSV og han sier selv han ser muligheter for å gi Manchester United utfordring i CL-gruppespillets første kamp.
I FORM OG HAR TROEN: Luuk De Jong har vært i god form for PSV og han sier selv han ser muligheter for å gi Manchester United utfordring i CL-gruppespillets første kamp.

Hjemmelaget har sine skadeproblemer. Vingen Florian Jozefzoon har vært skadet i lengre tid og er fortsatt ute til dette oppgjøret. Venstreback Jetro Willems serverte 12 assist i ligaen for PSV forrige sesong og er en stor offensiv trussel, men nøkkelspilleren er skadet og ikke tilgjengelig mot United. Kreative Adam Maher er også skadet og er ute fremfor møtet med United.

Manchester United

Uniteds siste test før møtet med PSV var mot Liverpool tre dager før kampen i Champions League. De bestod prøven med glans, og det skader ikke å nevne resultatet igjen. 3-1.Etter en sjansefattig første omgang ble det fyrverkeri i neste. Blind, Herrera og ferske Anthony Martial stod for målene, men kanskje like viktig var mannen som var i United-buret.

Forrige ukes glad-melding for United var at en av fjorårets spillere, David De Gea, signerte ny kontrakt med klubben til tross for at han lenge så ut til å forsvinne. Lørdag ettermiddag mot Liverpool var spanjolen tilbake og fikk en varm velkomst av fansen. Keeperen stod en god kamp, og står trolig også mot PSV.

Én spiller har fått spesielt mye fokus før møtet med PSV, og ikke uten grunn. I fjor scoret Memphis Depay 22 mål for PSV, ble toppscorer i Eredivisie og var en avgjørende faktor i at klubben hentet hjem ligatrofeet. Sommeren kom, og Memphis gikk. Til Manchester United. Før kampen sa han i pressekonferansen at det blir spesielt å komme tilbake, men nå er han tilbake på sin gamle hjemmebane i håp om å hente poeng til United.

TILBAKE: Memphis Depay er tilbake i Eindhoven for å spille mot klubben han tilbrakte 10 år i. Selv sier han det er en spesiell følelse å være tilbake.
TILBAKE: Memphis Depay er tilbake i Eindhoven for å spille mot klubben han tilbrakte 10 år i. Selv sier han det er en spesiell følelse å være tilbake.

For United er kaptein Wayne Rooney uaktuell til kampen. Spissen som scoret hat-trick i Uniteds forrige CL-kamp stod også over helgens Premier League-oppgjør mot Liverpool. United må også klare seg uten Phil Jones som har vært ute i lengre tid.

Hele troppen til United: David De Gea, Sergio Romero; Daley Blind, Matteo Darmian, Paddy McNair, Marcos Rojo, Luke Shaw, Chris Smalling, Antonio Valencia; Michael Carrick, Ander Herrera, Andreas Pereira, Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger, Juan Mata, Ashley Young; Memphis Depay, Marouane Fellaini, Anthony Martial, James Wilson.

Dommeren:

Nicola Rizzoli dømmer oppgjøret mellom PSV og Manchester United.

Det er ikke noe tvil om at Rizzoli er en høyt profilert dommer ettersom han i 2014 dømte verdens største kamp – VM-finalen.

VM-DOMMER: Nicola Rizzoli dømte VM-finalen i 2014. (Her fra CL-kvalik mellom Monaco og Valencia)
VM-DOMMER: Nicola Rizzoli dømte VM-finalen i 2014. (Her fra CL-kvalik mellom Monaco og Valencia)

United har møtt Rizzoli i Champions League før, men da med negativt fortegn. Mot Bayern München i 2010 og Real Sociedad i 2013 ga han to røde kort. I 2010 måtte Rafael Da Silva ta en tidlig dusj, mens Marouane Fellaini måtte gå tidlig i garderoben i 2013.

Rafael er ikke i klubben lenger, men vi får håpe at Fellaini ikke må lide samme skjebne dersom han spiller på tirsdag.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS