25 år uten tap

– Men vi kommer til å tape poeng i serieinnspurten, advarer Sir Alex.

Publisert Sist oppdatert

United har spilt 17 strake hjemmekamper mot Southampton uten tap. Man må faktisk helt tilbake til 16. januar 1988 for å finne forrige gang laget fra sør-England stakk av med alle tre poengene på Old Trafford.

Sir Alex er imidlertid klar på at han ikke tar seieren på forskudd mot et Southampton-lag som kun har tapt to av de 13 siste seriekampene sine.

– De burde vunnet

Usikkerheten blir ikke mindre av at Southampton noe overraskende kvittet seg med manager Nigel Adkins, og erstattet ham med Mauricio Pochettino for en uke siden.

– Jeg vet ikke mye om ham, men jeg vil få noe informasjon. Jeg kommer til å ta en prat med broren min (Martin) som har speidet en del i Spania, sier Sir Alex til manutd.com.

– Jeg tror imidlertid ikke at akkurat det vil bety så mye onsdag. Han har jo akkurat kommet til klubben.

United-manageren er imidlertid klar på at Southampton var fantastiske i Pochettinos debut – selv om det «bare» ble 0-0 hjemme mot Everton.

– De burde ha vunnet, og de kunne ledet med fem mål ved pause. Tim Howard var fantastisk i Evertons mål, de traff treverket og Rickie Lambert misbrukte et par sjanser. De spilte imidlertid strålende mot et Everton-lag som også er gode for tiden.

– Derfor tar vi ingenting for gitt. Vi møter Southampton hjemme onsdag. Deretter er det Fulham borte og Everton hjemme. Det er viktige kamper. Alle sammen.

– Lag kommer nemlig til å miste poeng i serieinnspurten. Det vil vi gjøre, og det vil Manchester City gjøre. Det er helt sikkert. Chelsea og Arsenal vil også tape poeng. Vi kommer sikkert til å tape to-tre poeng selv også, men det viktige er å akseptere utfordringen om at hver kamp er like vanskelig.

Merkelig…

Skotten har imidlertid vanskelig for å forstå at Adkins ble sparket.

– Formen hadde bedret seg. Var det ikke to tap på 12 kamper? Det er ikke så verst for et lag som sliter et stykke ned på tabellen.

– Sparking er en grusom del av fotballen, men sånn er det blitt. Man har eiere eller formenn som vil ta sine egne grep for at klubben skal gjøre det bra, og Southampton ønsker jo å overleve.

Powered by Labrador CMS