United skal ha vært i kontakt, ifølge samlet pressekorps

Fransk journalist hevder at PSG  har tatt kontakt med Zidane som en potensiell Pochettino-erstatter. Samtidig hevdes det fra flere i England at United har kontaktet Ernesto Valverde, siden de tror det blir vanskelig å hente Pochettino nå.

Publisert Sist oppdatert

Mandag meldte flere engelske medier at Pochettino i motsetning til tidligere rapporter kan være tilgjengelig umiddelbart dersom Manchester United tilbyr PSG-treneren jobben som klubbens nye manager.

Det vil i så fall bety at Manchester United slipper å ansette en midlertidig manager.

Årsaken til at Pochettino skal være villig til å gi opp jobben i PSG til fordel for en retur til Premier League som United-manager handler angivelig om at 49-åringen ganske enkelt ikke trives i Paris.

Samtidig vet en åpenbart ikke sikkert om en får tak i Pochettino helt ennå, og noen rapporter tirsdag kveld tyder på at United ikke tror at de nødvendigvis får hentet argentineren nå.

– I kontakt med Valverde

Først skrev Jamie Jackson fra The Guardian i en eksklusiv sak at United i dag har vært i kontakt med tidligere Barcelona-sjef (2017-2020) Ernesto Valverde om å styre United ut sesongen, og senere skrev Simon Stone fra BBC det samme.

Ifølge Stone fokuserer United på å få tak i en midlertidig manager til å erstatte Solskjær, og de føler at det å rekruttere Pochettino nå midt i sesongen ikke kommer til å være like enkelt som det har blitt fremstilt.

Manchester Evening News omtaler også kontakten med Valverde, men de skriver at United fortsatt kan komme til å prøve å hente Pochettino allerede nå. Ifølge lokalavisa vil United holde flere muligheter åpne, noe som er grunnen til at Valverde har blitt kontaktet.

ESPN skriver også at United har hatt samtaler med Valverde om muligheten for å styre United ut sesongen, og de nevner Lucien Favre og Ralf Rangnick som andre potensielle kandidater. Daily Telegraph og The Times omtaler det også.

Valverde vant to ligatitler og en cuptittel med Barcelona. Han snakker (visstnok) engelsk, er rutinert, og har hatt suksess de fleste steder han har vært. I utgangspunktet har han trolig en del av det United ser etter i en midlertidig manager.

Pochettino (og Ten Hag) ble for øvrig spurt om United-jobben på sine respektive pressekonferanser tirsdag.

SLO SOLSKJÆR TO GANGER: Ernesto Valverde (i bakgrunnen) vant begge kampene mot United med Barcelona våren 2019.

Fra tidligere: Forventning om at Pochettino blir den neste United-manageren

Like før klokken 12.00 tirsdag skrev lokalavisen Manchester Evening News at det internt i klubben er en forventning om at Pochettino blir den neste United-manageren.

Tre timer senere meldte Telegraph at PSG har fått beskjed om at Zinedine Zidane er villig til å ta over for Pochettino.

Samtidig som PSG for øyeblikket befinner seg i Manchester, melder den franske journalisten Julien Laurens at den franske klubben har tatt kontakt med Zidane i tilfelle Pochettino skulle forsvinne.

Spanske Marca skriver at PSG-spillerne forventer at Pochettino forsvinner og at Zidane skal overta.

Ifølge Telegraph har ikke PSG noen planer om å gjøre et trenerskifte, og Pochettino skal heller ikke ha uttrykt et ønske om å forlate klubben.

Pochettinos forhold til sportsdirektør Leonardo skal imidlertid ikke være det beste, og som manager ønsker 49-åringen i større grad å være involvert i de store avgjørelsene som tas.

Til tross for at han sitter på verdens største stjernegalleri med Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé, skal Pochettino også være misfornøyd med balansen i laget.

At argentinerens familie bor i London har heller ikke gjort det enklere for Pochettino å tilpasse seg livet i Paris.

Dermed er det ikke usannsynlig at dominoteorien om at Pochettino blir United-manager og erstattes av Zidane i PSG blir en realitet.

Ifølge Telegraph vil PSG gå i dialog med Pochettino i løpet av uka for å finne ut hva han ønsker. Men ingenting vil skje før onsdagens Champions League-oppgjør mot Manchester City er spilt.

– Nye kontrakter kan koste millioner

Samtidig har Daily Mail tirsdag en sak om at alle de tre trenerne i Ole Gunnar Solskjærs team fikk nye treårskontrakter før nordmannen fikk sparken.

Det kan koste klubben flere millioner.

I oktober bekreftet klubben at Mike Phelan hadde signert ny kontrakt til 2024. I ettertid ble det rapportert at Michael Carrick og Kieran McKenna ville få det samme. På det tidspunktet ble det tolket som en solid støtteerklæring til Solskjær og hans langtidsprosjekt.

Ifølge Daily Mail ble kontraktene til Carrick og McKenna undertegnet før Solskjær ble avskjediget på søndag. Keepertrener Richard Hartis skal også ha fått ny kontrakt. Avtalene skal ha blitt forhandlet fram i sommer, da Solskjær signerte ny avtale.

Dersom trenernes kontrakter termineres, må klubben ut med kompensasjon.

Solskjær fikk en sluttpakke på 7,5 millioner pund, mindre enn det Louis van Gaal og José Mourinho fikk. Totalt har klubben brukt nesten en halv milliard kroner på å sparke trenere siden 2013.

I tillegg vil det ifølge Daily Mirror koste ti millioner pund å hente Pochettino fra PSG.

Neville ønsker Pochettino

I helgen pekte Gary Neville ut Pochettino som sin favoritt til å ta over for Solskjær.

– Han vil passe Manchester United med sine prinsipper, verdier, spillestil og fremtoning. Han har ikke vært en manager med stor suksess målt i antall troféer, men jeg tror han har den personligheten og de kvalitetene som skal til, sa Neville.

Crvena Zvezda v Tottenham Hotspur: Group B - UEFA Champions League
FØRSTEVALGET: Mauricio Pochettino skal være mannen Manchester United ønsker seg som klubbens nye manager.

En avstemning i supporterklubbens Facebook-gruppe viste imidlertid at majoriteten av fansen ønsker seg Erik ten Hag, ikke Pochettino.

Ten Hag fikk 52 prosent av stemmene mot Pochettinos 28 prosent.

Den nederlandske Ajax-treneren skal være Uniteds andrevalg, ifølge rapportene.

Ten Hag skal også være interessert i United-jobben, ifølge Times, men ønsker å fullføre sesongen med Ajax. Han omtalte det som et «rart spørsmål» da han ble bedt om å kommentere saken på søndag og sa at hans fokus er på Ajax.

Dersom United må ansette en midlertidig manager, skal tyske Ralf Rangnick være mannen klubben tar kontakt med, ifølge talkSport. Laurent Blanc og Steve Bruce har også blitt nevnt.

Ajax Amsterdam v FC Midtjylland: Group D - UEFA Champions League
ANDREVALGET: Erik ten Hag har hatt stor suksess med Ajax.

Carrick debuterer i kveld

Tirsdag kveld leder Michael Carrick laget for første gang når Manchester United møter Villarreal på bortebane i Champions League.

40-åringen rakk bare to økter med laget før avreise til Spania, men ifølge Andy Mitten har United forberedt seg taktisk på den viktige kampen i flere uker.

Enn så lenge er det usikkert hvor langt vikariatet til Carrick blir.

– Jeg er forberedt på å sitte så lenge det trengs. Jeg vet ikke hvor lenge det blir, og det er ikke noe jeg tenker på. Nå fokuserer jeg kun på kampen i morgen, sa Carrick på mandagens pressekonferanse.

Avspark i Villarreal er 18.45 skandinavisk tid.

Manchester United Training Session
VIKAR: Michael Carrick skal lede laget mot Villarreal tirsdag kveld.
Powered by Labrador CMS