– Du ga klubben sjelen tilbake

Gary Neville sier Ole Gunnar Solskjær kan forlate United med hodet hevet. Nå peker Neville på Mauricio Pochettino som den beste kandidaten for managerjobben på Old Trafford.

Solskjærs tidligere lagkamerat Gary Neville sier nordmannens avskjed var uunngåelig, men kritiserer samtidig klubbledelsen for situasjonen United nå befinner seg i.

Peker på Pochettino

– Jeg er ikke i tvil om at hver eneste avgjørelse som Solskjær har tatt de siste tre årene har vært tatt for å tjene Manchester Uniteds interesser. Han elsker denne klubben og jeg har ingen problemer med å se den innsatsen og det engasjementet han har lagt ned for United. Problemet er at han ikke fikk laget til å prestere de siste månedene. United har vært svært dårlige, påpeker Neville til Sky Sports.

Han tror United vil strekke seg langt for å gjøre Mauricio Pochettino til klubbens nye manager. 

Crvena Zvezda v Tottenham Hotspur: Group B - UEFA Champions League
FØRSTEVALGET?: Gary Neville mener Mauricio Pochettino ville passet Manchester United bra. Det er han ikke alene om. Flere medier melder at argentineren seiler opp som den heteste kandidaten til å overta på Old Trafford.

– Om det var en manager i verdensklasse som var klar til å komme inn, så tror jeg Ole ville vært ferdig for et par uker siden. Jeg tror aldri det var et alternativ for United å gå for Antonio Conte. Det ville ikke vært en god kombinasjon. For meg har Pochettino vært kandidaten som har skilt seg ut en god stund allerede. Han er den eneste jeg virkelig har trukket frem fordi jeg mener han vil passe Manchester United med sine prinsipper, verdier, spillestil og hvordan han fremstår. Han har ikke vært en manager med stor suksess målt i antall troféer, men jeg tror han har den personligheten og de kvalitetene som skal til, sier Neville.

Et lag og en klubb i villrede

Søndag tok Gary Neville til Twitter for å sende en avskjedshilsen til sin tidligere lagkamerat.

Neville sier Solskjær gjorde United-fansen stolt av klubben og at han ga United klubbsjelen tilbake. 

– Men laget har vært i villrede. Forsvarsspillet har vært fryktelig og det fra en lagdel der spillerne har spilt med hverandre mange ganger. For syv-åtte uker siden var det en eufori på Old Trafford, men situasjonen har eskalert i negativ retning. Jeg har aldri satt i en garderobe der selvtillit har vært så fraværende som det vi har sett nå. Jeg tror ikke det handler om at spillerne ikke bryr seg, men de har virket rådville både på og utenfor banen, og dessverre klarte ikke Ole å løfte dem, sier Neville.

Den tidligere United-kapteinen mener også at det er et stort problem for klubben at Solskjær er den tredje manageren på åtte år som enten hadde signert en langtidskontrakt (David Moyes, red. anm.) eller skrevet under på en kontraktsforlengelse (José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær) som må gå kort tid etter.

– Ledelsen planla ikke for dette og er ikke forberedt på dette. Det har gått i utforbakke veldig raskt, påpeker Neville.

Rio: Trodde det ville skje etter Liverpool

– Utviklingen av laget har gått i feil retning siden starten av sesongen og etter det som var et veldig oppløftende overgangsvindu. Det var ikke slik vi ønsket at det skulle ende, sier Ferdinand.

riof
TØFFE KÅR: Rio Ferdinand sier de svake resultatene gjorde det umulig for United å beholde Ole Gunnar Solskjær. – Det var trist det skulle dnde slik, sier Ferdinand på sin egen Youtube-kanal.

– Jeg mener dette har vært uunngåelig en stund, særlig etter Manchester Uniteds tap hjemme mot Liverpool og måten tapet kom på, sier Ferdinand til sin egen Youtube-kanal. 

– Så skjedde det igjen mot Manchester City og jeg tenkte at det kanskje ville være tidspunktet det ville skje. Så kom landslagspausen og vi ventet. Kanskje kunne han snu det igjen, men det vi så mot Watford var fryktelig. Jeg er ikke overrasket, men skuffet over det laget har vist. Det er trist for Ole, men det er slik fotballen er. Det er en tøff bransje, påpeker den tidligere stopperkjempen.