– Hyller Scholes og Ferdinand

Southamptons nyansatte manager spilte selv mot United-duoen i VM i 2002.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Nigel Adkins overraskende fikk fyken i Southampton, ble Mauricio Pochettino den nye mannen i sjefsstolen på St Mary’s.

Selv om argentineren knapt har rukket å bli varm i trøya i sin nye jobb, kjenner han godt til Uniteds aldrende legender, Paul Scholes og Rio Ferdinand.

Da England møtte Argentina i den japanske byen Sapporo under VM i 2002, var Pochettino med på Argentina-laget som ble slått 1-0 av England med både Scholes og Ferdinand på banen.

Og det var sågar den ferske Southampton-manageren som laget straffesparket som David Beckham kaet i mål.

– Jeg er ikke overrasket over at de har holdt på så lenge. De er begge fantastiske atleter som har passet godt på kroppene sine. Det gjør meg stolt å se dem fremdeles spille, for det viser hva du kan oppnå som spiller om du bare tar vare på kroppen din, sier Pochettino til The Independent.

– Ingen frykt

Selv om han har stor respekt for United, sier den argentinske manageren at han har tro på seier i onsdagens oppgjør på Old Trafford.

– Det gir oss ekstra motivasjon å reise til Old Trafford, sa Pochettino.

– Enhver spiller nyter å spille på disse mytiske stadionene rundt om i verden, så det gir oss en mulighet til å utvikle spillet vårt og måten vi spiller på. Vi gleder oss og ønsker å utvikle spillet vårt ved å spille der.

Pochettino uttalte også at han ikke var redd for at laget ville frykte ligalederne, og benektet at de ville reise til Old Trafford med en defensiv innstilling.

– Vår innstilling må alltid være å vinne, sa han.

– Vi ønsker å vinne, og vi ønsker at troppen skal føle den vinnermentaliteten.

– Vi respekterer definitivt Manchester United og det de presterer i ligaen i øyeblikket. De er et utrolig lag, men vi reiser med et ønske om å vinne, og vi vil se hvordan kamper utvikler seg.

– God treningsuke

Southampton gjorde det samme som de røde fra Manchester, og reiste til varmere strøk denne uken. Pochettino tok med seg laget til Barcelona, og han skrøt av fordelene med noen dager borte.

– Det var en veldig god treningsuke, med en god atmosfære, sa han.

– Vi ble godt kjent med spillerne, og spillerne ble godt kjent med oss. Ikke bare med min stab, men også med det tekniske stabet som også er involvert i klubben, så totalt sett var det en veldig positiv erfaring.

Pochettino benyttet også pressekonferansen til å gi en oppdatering på skadesituasjonen.

– Adam Lallana ser bra ut. Han vil definitivt bli frisk, men han trenger å komme tilbake i kampform. José Fonte er ikke klar til onsdag, han trenger mer tid til å lege skaden. Vi har også en skade på Guly som har fått en smell i kneet. Han vil også trenge noen uker på å komme tilbake, og vi er sikre på når han vil være tilbake.

Powered by Labrador CMS