United-fansen: – Vi vil ha Ole Gunnar!

Klar tale fra fansen i Supporterklubbens store undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Lille speilet på veggen der, hvem bør få den permanente managerjobben i Manchester United?

Det er det som opptar de fleste for tiden, og Supporterklubben har derfor gjennomført en større undersøkelse med et veldig klart svar.

Etter lørdagens kamp mot Fulham stilte vi spørsmålet om Ole Gunnar Solskjær, Mauricio Pochettino eller eventuelt andre managere til 2.500 tilfeldig valgte medlemmer i i vår database.

De to konkrete spørsmålene var:

* Hvem håper du er manager når neste sesong starter?

* Hvem tror du er manager når neste sesong starter?

Alternativene var altså Pochettino, Solskjær eller eventuelt andre navn, og svarene var veldig tydelige blant de drøye tusen som svarte.

Etter ti seirer og én uavgjort på sine 11 kamper til nå som United-manager så svarte 90,5 prosent av de spurte at de håper Solskjær får jobben permanent.

FANSENS FAVORITT: Ingen tvil over 90 prosent av den skandinaviske fansen håper at de får se mer av denne glade nordmannen som United-manager.

Åtte prosent håper på Tottenham-manager Pochettino, mens kun én prosent av de spurte svarte at de håpet på en annen – og da var det først og fremst Zinedine Zidane som ble valgt.

Hvem HÅPER du blir permanent manager?

Men det er forskjell på håp og tro, så vi spurte også om hva fansen tror.

Selv om pila fortsatt pekte klart i favør nordmannen så bedret Pochettinos tall seg på det spørsmålet.

80,5 prosent av de som svarte tror også at Solskjær får jobben, fire av fem altså.

14 prosent tror på Pochettino, mens 5,5 prosent trodde på en annen, og da igjen først og fremst på Zidane.

Hvem TROR du blir permanent manager?

Solskjær i front?

Mandag hevdet The Suns United-journalist, Neil Custis, at valget er tatt, at det blir Solskjær, men at dette trolig først blir bekreftet etter sesongen.

Samtidig undersøkte Supporterklubben dette nærmere, og fikk vite at flere andre journalister hadde hørt det samme ryktet, men at de ikke klarte å verifisere opplysningene. De ville derfor ikke trykke dem.

Journalist Sam Pilger i Forbes skrev imidlertid mandag kveld at Pochettino fortsatt er aktuell, og sannheten er at begge to har gjort det veldig bra.

AKTUELL ELLER IKKE? Det er ulike rapporter om Mauricio Pochettino. Det som virker sikkert er at det blir veldig mye vanskeligere å få tak i ham enn det vil være å få Solskjærs navn på den permanente managerkontrakten.

Begge med gode resultater

Solskjær har ti seirer og én uavgjort som United-manager, men Pochettino har til tross for store skadeproblemer klarte å holde Tottenham i gullkampen i Premier League.

Mens United har tatt 25 poeng av 27 mulige i Solskjærs regjeringstid har Pochettino tatt 21 poeng i samme periode og det uten flere av stjernene sine. Det er også velkjent at han med enormt mye mindre ressurser enn United har, har gjort Tottenham til en gullkandidat.

Det som samtidig er sant er at det er blitt ganske så stille om de andre kandidatene, for eksempel Zidane eller Max Allegri, som også er blitt koblet til United-jobben.

Supporterklubbens journalist, Bjarte Valen, skrev imidlertid i sin kommentar mandag ettermiddag at det ikke ville være likt Uniteds eiere, Glazer-familien, å ta en tidlig avgjørelse, så foreløpig skjer det nok lite.

Solskjær selv sa følgende på mandagens pressekonferanse, da han fikk spørsmål om det var så enkelt som at en seier mot PSG ville kunne gi ham jobben.

– Ja, det er for enkelt. Dere må endre manuset deres snart, for dere har så mange måter å stille det spørsmålet på, sa Solskjær med en oppgitt mine.

– Det er for enkelt. Det er fortsatt flere måneder igjen av denne sesongen.

Så kan bare tiden vise hvem som velges og når det skjer.

Powered by Labrador CMS