– Husker hvordan jeg feiret Solskjær-målet på Camp Nou

I 1999 satt daværende Espanyol-spiller Mauricio Pochettino på tribunen da Ole Gunnar Solskjær scoret vinnermålet i Champions League-finalen. På søndag møtes de på Wembley.

Publisert Sist oppdatert

Søndag står de ansikt til ansikt, de to United-aktuelle trenerne. Norske Ole Gunnar Solskjær og argentinske Mauricio Pochettino.

Eller, om de ikke står ansikt til ansikt, står de i alle fall ved siden av hverandre på sidelinjen på Wembley.

– Dette møtet er jo litt ekstra gøy nettopp fordi det går rykter om at begge kan få den permanente jobben som United-manager, men jeg tror ikke denne kampen avgjør akkurat det, sa Vegard Flemmen Vaagbø i nettserien «Olé, Olé» på united.no.

Likevel er det ingen tvil om hva som var narrativet på trenernes pressekonferanser før søndagens Premier League-oppgjør.

Ut av hatten trakk Pochettino sitt eget Solskjær-minne fra 1999 da han ble spurt om sitt første møte med nordmannen.

– Jeg husker at han scoret på overtid på Camp Nou. Jeg var der sammen med Tony Jiminez, keepertreneren min. Jeg husker hvordan Solskjær scoret det andre målet på overtid og hvordan jeg feiret det. Det var helt utrolig. Vi var nøytrale, så for oss var det en fantastisk opplevelse. Jeg har gode minner om ham. Det var et spesielt øyeblikk.

– For 20 år siden feiret jeg et mål han scoret, og nå skal vi møte dem på Wembley!

– Motivasjonen til den kampen kommer til å være der uansett. Som manager kan du ikke bry deg om rykter. Det viktigste er å gjøre jobben vår på best mulig måte.

Pochettino kom godt overens med Mourinho, og svarte slik da VG ønsket å høre argentinerens mening om hvordan Solskjær har forandret United:

– Etter Mourinho er realiteten av de har vunnet fem kamper på rad, og du vet veldig godt, som oss, at når en ny person eller en ny manager kommer, er det forfriskende i en klubb. Og mange spillere som kanskje ikke spilte med en annen manager, øyner muligheten til å få spille mer. Det kommer nye personer som motiverer deg.

– Jeg vil ikke felle noen dom over Ole. Han har vunnet fem kamper. Selv om han skulle tape de neste fem, synes jeg fremdeles ikke det er riktig å dømme ham i den ene eller andre retningen. Og det er ikke riktig å felle noen dom over Mourinho heller. Han er en av de beste managerne i verden.

– Av forskjellige grunner jeg ikke kjenner til, og som jeg ikke kan føle herfra, er det vanskelig å forstå hvorfor hans forhold til klubben endte. Alt som har skjedd rundt, alle ryktene, sånn er det i fotball. Vi aksepterer at businessen er sånn

I Manchester fikk Solskjær torsdag kveld spørsmål om hva slags inntrykk han har av Pochettino.

– Han har gjort en super jobb. Han kobles til United av en grunn, men det er ikke min jobb å vurdere andre trenere. Fokuset mitt er på United og meg selv.

I «OLÉ, OLÉ» DELER SPURS-SUPPORTER GUNNHILD TOLDNES SINE TANKER OM AT POCHETTINO KAN ENDE I UNITED:

– United har momentum

Uansett hvor mye prestisje som ligger i potten med tanke på fremtiden til de to fremadstormende trenerne, er det først og fremst tre poeng det skal spilles om på Wembley.

Kampen skulle egentlig vært Tottenhams første kamp nye White Hart Lane, men det nye stadionanlegget får stadig nye datoer for ferdigstillelse.

Tottenham gikk på et overraskende 1-3-tap mot Wolverhampton i sin forrige hjemmekamp i Premier League, men har siden slått Cardiff 1-0 i ligaen, Tranmere 7-0 (!) i FA-cupen og Chelsea (1-0) i ligacupen.

– Det er alltid spennende og underholdende når Tottenham og Manchester United møtes, sier Pochettino.

– Det kommer til å bli tøft, for Manchester United kommer hit med godt momentum. I tillegg har de hatt mer tid til å forberede seg til denne kampen. De har vært i Dubai, mens vi har spilt semifinale i ligacupen. Men vi er i god form, og vi er klare til kampen på søndag.

Ingen Pogba-plan

Mens Son Heung-min har vært Pochettinos store formspiller de siste ukene, er Paul Pogba tilbake i overskriftene av de riktige årsakene under Solskjær.

Pochettino sier imidlertid at han ikke kommer til å legge en egen slagplan for hvordan han skal stoppe Pogba, selv om franskmannen er i storslag.

– Med kamper hver eneste helg, eller hver tredje dag som det har vært de siste månedene, handler det i Premier League ofte om at motstanderen har et par spillere som kan utgjøre en forskjell. På tirsdag var det Eden Hazard, nå er det Pogba.

– Pogba er en veldig talentfull spiller, men det handler ikke bare om Pogba eller Hazard. Det handler om andre spillere også. De er selvfølgelig spesielle spillere, men Manchester United har et fantastisk lag med masse kvalitet. Så vi kommer selvfølgelig ikke bare til å konsentrere oss om Pogba. Vi må være fokusert på motstanderen som helhet, ikke bare én spiller.

– Må operere annerledes

I en tid der klubbens nye stadion ennå ikke er ferdig er det mye snakk om klubbdrift og fremtid i Tottenham.

Ekstra aktuelt har det blitt i forbindelse med at manageren har blitt koblet til den ledige jobben i Manchester United. For noen uker siden fikk Pochettino rett og slett ikke lov til å svare på spørsmål om United.

Tidligere har Pochettino snakket om at klubben må operere på en annen måte enn de andre klubbene i Premier League, noe han ble bedt om å utdype på sin pressekonferanse.

– Det handler om å skape noe annerledes for at klubben skal oppnå det den vil. Det handler ikke bare om å spørre om mer penger. Det er det alle forbinder med at vi må operere på en annen måte. Men vi gjør det på vår egen måte.

– Etter fem år er du nødt til å skyte liv i prosjektet på en eller annen måte. Du må finne en annen måte å spille på, og du må overraske motstanderne med nye overraskelser, og du må prøve deg på nye utfordringer. Det er det jeg mener når jeg sier at vi må finne en annen måte å operere på.

Powered by Labrador CMS