Tilbake i trening

Alt vel med Matteo Darmian.

Publisert Sist oppdatert

Den 27 år gamle backen kolliderte med en motspiller og gikk i bakken mot slutten av tirsdagsnattens treningsoppgjør mot Real Salt Lake. Han klarte imidlertid å fullføre de siste minuttene, og José Mourinho, som allerede hadde sett Juan Mata forlate banen med ankelskade, uttalte i etterkant at han anså Darmians skade som «ubetydelig».

Og nå viser managerens førsteinntrykk seg å ha vært riktig. Ifølge ManUtd.com er nemlig Darmian tilbake i full trening foran fredagsnattens møte med byrival City, historiens første Manchester-derby utenfor De britiske øyer. Den historiske begivenheten skal for øvrig spilles på NRG Stadium i Houston, med avspark klokken 03.30, skandinavisk tid.

Programmet trappes opp

Og med kampen mot de lyseblå byrivalene er det slutt på rene vennskapskamper, à la LA Galaxy og Real Salt Lake. Da går sommerturnéen isteden over i en ny fase med deltakelse i  den såkalte International Champions Cup (ICC). I denne turneringen venter, i tillegg til City, de to La Liga-gigantene Real Madrid og FC Barcelona, før troppen vinker farvel til USA for denne gang.

STAPPFULLT: Forrige gang United og Real Madrid spilte i USA, i 2014, var det over 109.000 tilskuere på tribunen.

Selv om heller ikke International Champions Cup rager særlig høyt på prestisjehimmelen, ser Matteo Darmian frem til mer prominent motstand under USA-oppholdet, og da først og fremst det kommende møtet med klubben fra Eastlands:

– Vi ønsker jo å vinne alle kamper vi spiller, og her er det i tillegg snakk om et derby. Det er med andre ord ingen vennskapskamp, påpeker han overfor MUTV, og legger til at kamper som dette gir sesongoppkjøringen et ekstra løft.

Om tirsdagsnattens oppgjør mot Real Salt Lake, som altså endte med en mindre skade for italieneren, synes han at det ble en hard batalje. Ikke bare fordi vertene bød på solid motstand, men ikke minst fordi kampen ble spilt i høyden, 1300 meter over havet.

– Det ble et tøft oppgjør og en vanskelig kamp, men vi vant, og det er viktig. Nå må vi bare fortsette det harde treningsarbeidet, sier han, og understreker viktigheten av gode sesongforberedelser.

ULLEVAAL STADION – åsted for møtet med Vålerenga den 30. juli.

Tre kamper i Europa

Så snart ICC avsluttes med Barcelona-kampen i Maryland natt til neste torsdag, går turen tilbake over Atlanteren, hvor det venter ytterligere tre kamper før sesongstarten mot West Ham den 13. august.

Første sparringpartner ut på denne siden av den store dammen, er Vålerenga på Ullevaal den 30. juli. Tre dager senere blir det Dublin-møte med italienske Sampdoria, mens det tirsdag 8. august blir nok et sommermøte med Real Madrid, denne gang i makedonske Skopje.
Anledningen er selvsagt den prestisjefylte kampen om Supercup-troféet, som i år altså skal spilles mellom José Mourinhos Europa League-og Zinedine Zidanes Champions League-vinnere.

Terminlisten 2017/18

Powered by Labrador CMS