God Morgan, United!

KAMPREFERAT: United-fansen som stod grytidlig opp fikk se Morgan Schneiderlin avgjøre for rødtrøyene.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United – Club América 1-0 (1-0)
46,857 tilskuere. Gult kort: Sambuza, Club América, Andreas Pereira og Chris Smalling, Manchester United.
1-0:
Morgan Schneiderlin (5.)

Manchester United 1.omgang: Sam Johnstonem Matteo Darmian, Phil Jones, Daley Blind, Luke Shaw, Michael Carrick, Morgan Schneiderlin, Juan Mata, Memphis Depay, Ashley Young; Wayne Rooney

Manchester United 2. omgang: Anders Lindegaard, Paddy McNair, Chris Smalling, Jonny Evans, Tyler Blackett, Jesse Lingard, Bastian Schweinsteiger, Ander Herrera, Andreas Pereira, Adnan Januzaj, James Wilson.

Club Américas lag: Hugo Gonzalez, Paolo Goltz, Osmar Mares,Pablo Cesar Aguilar, Gil Buron, Javier Guemez, Miguel Samudio, Osvaldo Martinez, Michael Arroyo, Rubens Sambuza, Carlos Darwin Quintero

Her avgjør franskmannen med kampens eneste scoring allerede etter knappe fem minutters spill.

Schneiderlin fikk muligheten fra start i en kamp der United mønstret to helt ulike lag før og etter pause.
Kampen var altså ikke mer enn snaue fem minutter gammel da franskmannen dukket opp på en corner fra Ashley Young og headet United i føringen.

Youngs corner ble tilsynelatende klarert, men ikke lenger enn til Juan Mata som lempet ballen inn igjen i feltet og der dukket Schneiderlin opp på bakerste stolpe og headet ballen i en bue over Gonzales i America-målet.

Positivt for ferskingene

Til tross for den tidlige scoringen til Unted var det mexicanerne som startet kampen best og hadde et par gode sjanser før ti minutter var passert.
Et litt småsløvt og upresist United kom imidlertid relativt kjapt til hektene og styrte det meste av spillet i 1. omgangen.
Kampen mot Club America var den uoffisiele debuten til tre av Uniteds fire nykommere.
Selv om Schneiderlin scoret og styrte midten og Darmian var positiv såvel som solid på høyrekanten, tilhørte mye av 1. omgangen Memphis Depay.

Etter en litt forsiktig start satte nederlenderen fart i United-angrepet gang på gang fra sin posisjon like bak Wayne Rooney. Smarte gjennombruddspasninger, finurlige finter og en selvtillit til å gjøre ting med ballen få andre United-spillere er i stand til, ble fulgt opp med en hårreisende egoistisk avgjørelse om ikke å slippe ballen videre til Young da United hadde en eventyrlig mulighet.

Et av Depays fremspill til Wayne Rooney resulterte i en stor mulighet for United-kapteinen, men skuddet gikk like utenfor.
Til slutt så ikke Americas kaptein Sambueza noen annen mulighet til å stoppe Depay enn å sparke nederlenderen ned bakfra og ble belønnet med gult kort etter en drøy halvtime.

Det skjedde for øvrig like etter at Daley Blind trodde han hadde forært America et straffespark med en klønete takling.
Blind hadde et ansiktsuttrykk like skyldig som en tiåring på epleslang, men slapp med skrekken.
Juan Mata hadde også to brukbare muligheter for United og i United-buret var Sam Johnstone solid de gangene han måte i aksjon, og Schneiderlin styrte midtbanen til United på behersket vis.

Nytt lag etter pause

Louis van Gaal byttet samtlige 11 spillere i pausen, og et nykomponert United tok føringen fra start. 2. omgang var ikke mer enn knappe 20 sekunder gammel da James Wilson kom centimetre for sendt til å ekspedere et innlegg i mål.

Like etter var det Andreas Pereira sin tur til å imponere.
Den unge brasilianeren fikk ballen like bak seg i Americas 16-meter, vendte opp og satte fart forbi forsvarerne. Avslutningen strøk uheldigvis stolperoten på feil side.
Pereira markerte seg på flere måter i begynnelsen av 2. omgang. Etter den gode sjansen hans, fikk han gult kort for en småstygg takling før han var nær ved å frispille Adnan Januzaj med en strålende pasning. Alt i løpet av noen få minutter.
Adnan Januzaj hadde en sesong han helst vil glemme i 2013/14.

Den unge belgieren trenger sårt selvtillit, og ti minutter etter hvilen kunne han fått den første dosen.

Jesse Lingard fosset frem på høyrekanten og la inn til Januzaj som avsluttet knallhardt. Dessverre gikk skuddet like utenfor.
Mens United byttet samtlige 11 spillere før 2. omgang, ventet America til det var spilt en drøy time før de byttet seks spillere.
Like etter fikk Ander Herrera en stor mulighet på et frispark. Herrera dukket opp på bakerste stolpe og headet ballen mot mål men igjen var ikke centimeterne på Uniteds side.

United sløste med sjansene i 2. omgang og var nær ved å få svi for det da inbytter Alejandro Diaz traff stolpen bak en utmanøvrert Ander Lindegaard.

Kvarteret før slutt fikk Januxaj en ny sjanse, men skuddet med venstrefoten ble reddet av keeper.

I sluttminuttene fikk Chris Smalling gult kort for en hands like utenfor 16-meteren. Det var America en sjanse på frispark fra 20 meter, men mexicanerne tok i det store og hele ikke spesielt godt vare på dødballsjansene sine.
Etter en positiv start på den 2.omgangen, brukte United stort sett det siste kvarteret på å holde nullen.

Alt i alt en typisk treningskamp der både intensitet og spill varierte, men mye av det Uniteds nykommere viste var oppløftende.

 

Powered by Labrador CMS