Derfor ønsker han ikke Solskjær

VIDEO: Wilf McGuinness har vært både United-spiller og manager og har ganske så egoistiske grunner for at han ikke håper på Solskjær som manager.

Publisert Sist oppdatert

For McGuinness tenker overhodet ikke på det sportslige.

I stedet er han opptatt av sin egen rekord.

Engelskmannen er nemlig den foreløpig eneste i Manchester Uniteds historie som både har spilt og vært manager i klubben.Han overtok nemlig etter Matt Busby sommeren 1969, men forsvant ut av managerstolen i desember året etter.

Kommer Solskjær vil det altså bety at McGuinness ikke lenger er alene om å ha vært både spiller og manager.

– Jeg husker godt at Sir Matt kalte meg inn på kontoret. Han sa: «Wilf, jeg skal pensjonere meg. Og jeg vil at du skal ta over jobben min».
– Jeg var bare 31 år gammel. Dermed ble jeg tidenes yngste manager i Manchester United, men også den første til å både spille og være manager i klubben.
Allerede etter 18 måneder var det imidlertid snipp, snapp, snute for den nå 75 år gamle McGuinness.
– Jeg tok klubben til syv semifinaler (2 x i ligacupen, 1 gang i FA-cupen, med flere omkamper), men vi vant ikke én av dem. Dermed kalte Sir Matt kalte inn på kontoret igjen. «Jeg vet ikke hvordan vi skal klare oss uten deg, men vi må prøve», fortalte McGuinness.

– Men jeg har bare gode minner fra tiden som manager, og det var ingen sure miner. Jeg lærte masse og hadde en fantastisk tid, fortalte han til united.no på et United-cruise tidligere i høst.

Under kan du se McGuinness snakke om det siste på video.

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/vnzpiWlVoq4″ frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS